ZdorovGuru.com

Dieta pentru copii - principiile alimentației

Detskaya Dieta - pitaniya printsipyiAlimente pentru copii - acesta este un element foarte important al educației și formării întregii persoane. La modul în care părinții vor hrăni copilul, de la nașterea sa, în funcție de dezvoltarea fizică și psihică a copilului. Produsele trebuie să restabilească în primul rând starea de sănătate a copilului, nu-i face rău (și efectele nocive pot fi junk food, alimente grase, afumate, ascuțite prea kislymi- sifon, aluat, pâine, prăjituri și, etc). Lista de produse nocive, atât pentru copil și adult, de fapt - este fără sfârșit.

Copilul din primele zile de viață caracterizat prin stare bună de sănătate și bunăstare, iar părinții - un sistem nervos sănătos stabil este necesar și că, și un altul să învețe să respecte regulile de alimentație sănătoasă, și, uneori, dieta (la medicul indicații sau înrăutățirea stării de sănătate a copilului).

Principiile de bază ale nutriției

 • Copil prin alimente ar trebui să primească cantitatea necesară de energie, ceea ce este necesar pentru ca acesta să se miște, să crească, să fie un activ și vesel. Și, desigur, că acest efect nu va da produse cu un conținut ridicat de grăsimi, sare, acizi, uleiuri, carbohidrați (prăjituri, dulciuri, etc).
 • Hrana ar trebui să conțină vitamine, minerale, care este, pentru a aduce beneficii directe organizmu-
 • Mesele trebuie sa fie variate (deși, dacă numai pentru că copiii folosesc rar alimente monotonă) -
 • Este de dorit ca produsele alimentare a fost de casă și nu un magazin de produse semi-finite.
 • Caloriilor - este mancarea cultivat se măsoară în kilocalorii (mai ales în cazul în care o persoană care dorește să-și piardă în greutate), pentru copii ca produse importante și beneficii pentru a echilibra lor de proteine, grăsimi și carbohidrați.

Elementele necesare in dieta unui copil

 • Carne (pui, carne de vită, de vițel) -
 • Lapte și produse lactate produse-
 • Pește (marine și proaspete) -
 • yaytsa- de pui
 • Krupy-
 • Legume.

În cazul în care copilul nu va avea suficient de proteine, ar putea duce la o încălcare a creșterii naturale (copilul este mic, slab), la durere, la o rezistență scăzută la diferite infecții.

Proteinele trebuie să fie neapărat incluse în regimul alimentar al copilului!

Multi parinti cred in mod eronat ca grăsimi (totul grăsimi) nu sunt foarte utile pentru dezvoltarea copilului, dar nu este. De exemplu, grăsimile sănătoase găsite în unt, lapte, brânză de vaci, brânză tare, precum și în carne și pește. Desigur, nu ar trebui să fie dieta copilului numai din carne sau produse lactate. Este vorba despre diversitatea dieta copiilor.

Video: Stop PSORIAZIS №4 dieta discontinue, principiile de nutriție, alimente interzise, ​​echilibrul acido-bazic.

Dar, glucide din meniul copiilor trebuie să fie cât mai mic posibil. hidrati de carbon utile, de exemplu, găsite în fructe, cereale, lapte. Nociv - în prăjituri, înghețată, prăjituri, zahăr, băuturi carbogazoase.

Important! Că copilul a fost un activ, puternic, capabil să dezvolte, alerga, sari și să se bucure de viață, ea are nevoie de energie. Dar, energia pe care copilul poate iesi din tort, și sodă, și unul care este conținut în produsele potrivite de sănătate (legume, fructe, pește, etc.).

Fiți atenți la micronutrienti

dieta copilului de toate vârstele ar trebui să fie oligoelemente și săruri minerale. Acestea sunt necesare pentru dezvoltarea deplină a creșterii active a copiilor, plin de activitate mentală și fizică.

Video: 10 principii ale fetelor de nutriție de fitness!

Astfel de săruri minerale, cum ar fi - sodiu, potasiu, calciu, fosfor, sulfati, fier, cupru, zinc, crom, iod, fluor, seleniu ca scop reglarea metabolismului apei în organism, precum și producția de enzime în stomac.

Știați că conținutul de macronutrienți în organism ca un adult, iar copilul ar trebui să fie de aproximativ 1 kg.Includerea în dieta de lapte pentru copii, chefir, iaurt, lapte fermentat coapte și brânza de vacă (masa totală a acestora ar trebui să fie de aproximativ 1000 mg pentru un copil care este cuprins între 3 și 7 ani). Aceste alimente contin cantitati mari de calciu, care este direct implicat în formarea dintilor, oaselor, și este pe deplin responsabil pentru coagularea sângelui. Din cauza de calciu într-un copil și un adult efectuat funcționarea normală a inimii și a întregului sistem musculo-scheletice.

Fosforul se găsește în pește, cașcaval, cereale și un număr mare de - în pește. Această urmă forme minerale osoase, responsabil pentru transmiterea informațiilor ereditare. Magneziul permite sinteza proteinelor si este implicat activ in metabolismul glucidic. Conține magneziu în hrisca, fulgi de ovăz, morcovi, sfecla. Potasiu și sodiu - în carne, cartofi, cacao si stafide.

Iron oferă un nivel normal al hemoglobinei în sânge. Reaprovizionarea de oligoelemente poate fi realizată prin utilizarea de ouă, pește, mere, măceșe, afine.

Respectarea dieta copilului

Pentru copii, cu toate acestea, ca adulti, este important să se respecte modul de putere maximă. Acest lucru înseamnă că trebuie să mănânce în același timp, porțiuni mici de fracționare de 4 ori pe zi. Necesar unul dintre felurile de mâncare trebuie să fie fierbinte. Maine printre cele mai multe mese bogate in calorii.

In dieta sanatoasa pentru copii este foarte important să se evite monoproduct - doar dulciuri sau numai produse lactate. Acest lucru poate duce la deficiente de vitamine în corpul copilului.

Astfel, în regimul alimentar normal al unui copil cu vârsta între 4 și 6 ani trebuie să prezinte următoarele produse: brânză, lapte, smântână, brânză, unt, carne, pește, ouă, cartofi, pâine de secară, fructe și legume proaspete.

Micul dejun, prânz, cină

Micul dejun ar trebui să fie masa cea mai densa. Copilul poate hrăni omletă, ceai, brânză, lapte, brânzeturi, pâine cu unt și cașcaval.

Masa de prânz - întotdeauna ceva fierbinte (supa, supa, supa de pește). Astfel de preparate stimulează tractul gastro-intestinal, creșterea poftei de mâncare.

Dupa-amiaza gustare si cina ar trebui să fie foarte ușoare în calorii. Pentru un copil va fi suficient pentru a găti legume, salată de fructe, ceva lactate, cereale cu fructe de padure. Se prepară alimente pentru copii, este de dorit să multivarka, vapor sau se coace în cuptor pentru o cantitate minimă de ulei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit