ZdorovGuru.com

Noi învățăm pe copii să se spele pe dinti - Recomandări

Video: Dezvoltarea unui desen animat pentru copii! A învăța să se spele pe dinti!

Uchim detey chistit zubyi - rekomendatsiiigienă corectă este gura copilului - este o garanție că copilul nu va avea probleme cu gura și dinții, în general, la o vârstă mai înaintată. Stomatologi susțin că detartraj în copil (de la apariția dinților în gură) este un excelent de prevenire a inflamației și a altor boli, care au tendința de a se dezvolta în cavitatea orală.

În cazul în care un adult sau copil nu este perie regulat pe dinti, aceasta va atrage după sine o depunere rapidă a bacteriilor din cavitatea bucala, urmat de începe un proces inflamator.

La copii, dinții răi distruse fac imposibilă de a mesteca pe deplin alimente. Daca dintii se năruie sau ele sunt inflamate, copilul suferă de durere, disconfort, etc. Da, și suntem cu toții conștienți de faptul că grija pentru dintii bolnavi este mult mai complicată decât o cavitate orală sănătoasă.

A fost un prim dinte

În primul rând perie copilul trebuie să apară cu primul dinte. Desigur, periuța de dinți va fi în mod semnificativ diferit de adult. Prima periuta de dinti ar trebui să „gestioneze“ părinții, punând-o pe degetul ei, și ajutând copilul pentru a curăța bacterii, resturi alimentare și murdărie dinți mai întâi.

Există o altă opțiune pentru îngrijirea dinților primul copil. Puteți fi înfășurat pe un deget o mică bucată de tifon sau un bandaj larg, umezește cu apă caldă și frecați gingiile cu degetul și primii dinți ai copilului. Cu această metodă, nu puteți curăța numai dintii din gura de poluare, dar, de asemenea, stimula creșterea de noi dinți.

mamă

Primul dinte al copilului dvs. a ieșit? Felicitări! Este timpul pentru a cumpăra un silicon special de perie în formă de sfaturi cu privire la degetul în farmacie.

dintii curati corect

Copiii mici cât și pentru adulți, se recomandă să se spele pe dinti de 2 ori pe zi - dimineața și seara. De-a lungul timpului, această rutină devine un obicei, iar copilul va fi ușor să-l respecte.

Copilul tau poate curăța în mod independent, dinții cu o perie si pasta de dinti, la vârsta de 2-3 ani.

Pentru a face dintii de curățare un copil a avut loc cel mai confortabil, este recomandat să cumpere o mică periuta de dinti speciala pentru copii dimensiunea lui. Ar trebui să fie plasat în întregime în mâna copiilor fără a provoca copilul nici un disconfort. Este important ca peria nu avea margini ascuțite, care prin manipularea neglijentă poate deteriora cavitatea bucală (dinți și gingii). În cazul în care un adult se recomandă de a alege o periuta de dinti cu peri tari, apoi pentru copil la perii periei trebuie să fie cât mai moale posibil.

Video: Cum să învețe un copil să se spele pe dinti? Scoala de sanatate 19/04/2014 GuberniaTV

Dimensiunea capului periuței de dinți nu ar trebui să fie mai mare decât lățimea de doi dinți de copii.Astfel, periuta de dinti pentru copii ar trebui să fie:

Video: Cum de a motiva copilul sa se spele pe dinti, vârfurile lor dentare

  • Că copil - copil mic să îmbrățișeze în liniște perie ruchkoy-
  • Cu schetinoy- moale
  • Fără uglov- ascuțite
  • marimea capului ar trebui să fie doi dinți pentru copii.

curățarea adecvată a cavității orale

La vârsta de 2-3 ani, copilul poate fi destul de conștient și de auto-curata gura cu o periuta de dinti si pasta de dinti. Sarcina principală a părinților - pentru a preda un copil să se spele pe dinți și de a folosi articole de toaletă.

Nu este suficient să fie doar de câteva ori să te pui cu o periuță de dinți în gură. Astfel, va fi dificil de a scăpa de placa, bacterii și reziduurile alimentare. Este foarte important ca adulții să înțeleagă cum să se spele corect pe dinti, sau ceea ce el ar fi în stare să învețe un copil?

Deci, de formare trebuie să înceapă cu faptul că mâna copilului o periuță de dinți și de a da o mulțime să o întâlnească și, eventual - destul de. Nu este necesar să se trateze pensula, ca subiect, care este înfricoșător pentru a atinge copilul. Lăsați copilul crede că te speli pe dinți - acesta este un foarte distractiv și interesant. Și pe bună dreptate, pentru copiii de toate „maturitate“ a învăța să ia forma de joc.

Dupa ce copilul obișnuit cu o periuță de dinți cu destul de ea, puteți trece la procesul de periaj.

Apropo, este recomandabil să se opteze pentru copii este pasta de dinti pentru copii, cu un gust de fructe plăcut și aromă. Mai bine încă, copilul poate alege în mod independent, pentru a stoca elementul de igienă.

În urma algoritmului

Imediat perierii algoritm în sine nu este foarte complicat. Dacă vă arăta copilul de câteva ori, atunci el este sigur să-și amintească și să înceapă să se repete pentru adulți. La urma urmei, toți copiii vor să fie la fel ca adulți.

video: "Dentistul Good Doctor" - Cartoon pentru copii: Cum să se spele pe dinti?

În timpul periajului este necesar să existe un unghi de 45 de grade. Spalatul pe dinti ar trebui să fie netede (nu ascuțite) mișcări. perierii rădăcină este recomandat de la capătul gurii și la mijloc. Este important să-și petreacă ceva timp cu atenție, cu o periuta de dinti pe rândul din față a dinților. În cazul în care un copil a apărut deja dinții de mestecat, ce curăță mișcările orizontale netede.

Durata de pastă de dinți ar trebui să ia aproximativ 5 minute.

Nu este necesar în primele câteva săptămâni sau chiar luni pentru a spune copilului că face ceva greșit. Să repeta de student pentru tine toate mișcările tale. Lăsați copilul inițial că ceva nu funcționează. Nu contează! Principalul lucru este că copilul încearcă să repete și să se spele pe dinți ca mama sau tatăl lui.

pastă de dinți

Ca o regulă, copii mici este foarte dificil de a învăța cum să clătiți gura. Aceasta înseamnă că copilul este obligat să fie înghițirea niște pastă de dinți. Că astfel de „dependenta de alimente“ nu doare tractul gastro-intestinal al copilului, este necesar să se selecteze numai pastă de dinți pentru copii. În astfel de paste nu este conținut, practic, fluor (spre deosebire de copii). La centrul de pasta de dinti pentru copii - proteine ​​din lapte cazeina, care este absolut inofensiv pentru corpul copilului, chiar dacă copilul decide să înghită în mod constant pasta de dinti. Acordați atenția asupra faptului că, în pasta de dinți a avut un gust plăcut și miros, atunci copilul nu este abandoneze exact dinti procedurile de curățare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit