ZdorovGuru.com

Alimentația sănătoasă pentru copii

Zdorovoe pitanie dlya deteyHrănirea copii este diferit de alimente pentru adulți. Acest lucru se datorează faptului că copiii mici sunt în creștere rapidă, evoluție și este necesar ca această bază - furnizarea de nutrienți în organism, un număr mare de vitamine și minerale. Prin urmare, planul de meniu pentru copii trebuie să includă toate vârsta și caracteristicile fiziologice.

Copilul creste

Ceea ce distinge copilul de la un adult - este o creștere constantă fiziologică. Copilul nu se află în spatele în centimetri în înălțime (și acest lucru este foarte important), dieta ar trebui să fie ridicat în proteine. Dar este important să nu exagerați, deoarece excesul de alimente bogate in proteine ​​este, de asemenea, doare. În primul an de dezvoltare (0 până la 12 luni), copilul este obtinerea dreptul de suma de proteine ​​prin laptele matern, iar apoi - aceasta este suma necesară pentru a compensa amestecuri speciale, produse lactate, carne, etc.

Proteina se gaseste in alimente, cum ar fi:

  • Carnea de pasăre;
  • Pește (maritim, fluvial);
  • Branza de vaci;
  • Fructe de mare;
  • Ouă.

Aceste produse proteice conțin aproximativ 15 grame la 100 de grame lot de produse alimentare. Această proteină conține un număr de aminoacizi utili, care sunt necesare pentru copil la o creștere corespunzătoare, dezvoltarea și formarea de celule și organe interne.

Un pic mai puțin de proteine ​​conținute în paste, cereale și produse lactate. Proteina este practic absentă în fructe și legume (dar acestea au o mulțime de fibre, esențiale pentru funcționarea normală a tractului gastro-intestinal).

Recomandarea!

Dieta pentru copii nu este recomandată sub formă de produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi. Optim - caș de conținutul de grăsime de 4% și 3,2% din laptele de mai sus și iaurtul de peste 7%.

Dulciuri - este posibil sau nu?

La copii, spre deosebire de adulți, metabolismul este destul de intens, ceea ce înseamnă că copiii pot mânca mult mai multe dulciuri (comparativ cu adulții), fără a dăuna organismului. Dar, din nou - este foarte important să nu exagerați, asa ca da dulciuri după masă principală ca un desert. Este recomandabil la 3 ani să nu dea dulciuri deloc (doar covrigi, paie). După 3 ani, să acorde o atenție la dulciuri utile - bomboane, bezea, melasă. În cazul în care copilul dumneavoastră îi place de fructe, glucoza este cel mai bine obținut din banane, mere, portocale, căpșuni și alte fructe de padure (la gust).

Colesterolul la corpul copilului

Dacă vorbim despre o persoană adultă, colesterolul va face mai mult rău decât bine. Pentru copii colesterol mai util decât invers. Această substanță este un element de construcție al membranei celulare (și sunt cunoscuți constau din celule tuturor organelor noastre interioare). În fiecare lună, copilul crește, ceea ce înseamnă și creșterea tuturor celulelor. Prin urmare, colesterol nu pot fi neglijate. Vedem - lucruri care sunt dăunătoare pentru adulți, este util pentru copil.

Ce alimente contin colesterol copil sanatos?Colesterol bun, vă poate da un copil ca astfel de produse - ouă, unt, ficat, pește, carne, smântână. Suficient să mănânce pe zi 2 ouă de pui pentru a efectua rată zilnică de cantitatea de colesterol la 500 mg. Este important să nu dea colesterolului rău copilului conținute într-o carne grasa, fast-food si patiserie.

Video: Pin - corecțional alimentară | Smeshariki - desene animate cognitive pentru copii

Beneficiile de carbohidrați și grăsimi

Că copilul a fost un energic, sănătos și viguros, este important ca ea consumă norma necesară de carbohidrati pe zi. Dar, hidrati de carbon sunt cunoscute a fi utile și dăunătoare. carbohidratii utile se gasesc in legume, fructe, cereale. hidrati de carbon nocive de așteptare pentru copil într-o varietate de dulciuri, cartofi, pâine albă. Dacă nu urmați dieta copiilor și să le dea carbohidrați numai dăunătoare, aceasta va duce la o scădere rapidă a imunității (care amenință boala), o creștere a greutății corporale, pierderea de energie, slăbiciune și oboseală bruscă.

Video: nutriție adecvată pentru copii

Grăsimile sub formă de uleiuri vegetale smântână, unt și, de mare si peste râu conține acizi grași esențiali și vitaminele A, E și D. Toate aceste elemente nutritive sunt necesare pentru formarea imunității la copil, precum și creșterea acesteia și dezvoltarea corespunzătoare.

Mineralele sunt esentiale pentru sanatate

Un copil are nevoie de calciu pentru cresterea oaselor, formarea dinților, o inimă puternică, oferă un sistem complet cardiovasculare exercițiu, activitate și vigoarea. Calciul se gaseste in toate produsele lactate (este de dorit ca ele erau de casă), pește, produse din carne, ouă de pui, cereale, broccoli, migdale, precum și în semințele de floarea soarelui.

Iron - un mineral care ia parte activă la formarea de celule roșii din sânge și sânge, în general. De asemenea, fără a glandei în organism conduce copilul nu se va dezvolta mental, deci trebuie să reface rezervele acestui mineral din fructe de mare, carne, sfecla, nuci, seminte de floarea soarelui, fructe uscate si legume verzi.

Ar trebui să fie luate în considerare!

dieta copilului trebuie sa fie mereu prezent: fructe, legume, carne, pește, cereale, produse lactate, ouă.

recomandări

Este foarte important din copilarie pentru a pune copilul pentru a corecta obiceiurile alimentare. Nu este vorba doar de faptul că trebuie să mănânce alimente sănătoase enumerate mai sus, dar, de asemenea:

Video: nutriție adecvată a copiilor de vârstă mică. ICAT. MIMC

  • modul de putere fracționară, adică, trebuie să mănânce de 4-5 ori pe zi, în porții mici, astfel încât să nu supraîncărcați zheludok-
  • Evita fast-food, băuturi carbogazoase și o mulțime de dulciuri. De multe ori gatiti acasa, si invata copilul sa ede- domiciliu
  • Nu forțați forța este faptul că copiii nu vor să. Ca urmare, copilul a renunțat la utilizarea acestui produs special (de exemplu, doriți ca copilul dumneavoastră să bea lapte sau să mănânce fructe).
  • (Fructe uscate, sandwich-uri cu carne de pui și legume, etc.) pe care copilul nu va fi tentat să mănânce ceva dăunător, puneți-l întotdeauna într-o mică gustare rucsac util.

Informații pentru părinți!

Tu nu va fi capabil să insufle în copilul dumneavoastră obiceiurile alimentare corecte, în cazul în care se mananca prost, în mod constant gustare și nu să acorde o atenție pentru sănătatea lor. Cel mai bun exemplu pentru un copil - doar unul singur.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit