ZdorovGuru.com

Miniziston

formă de eliberare și compoziție

indicaţii

Contraindicații

Doze si mod de administrare

Prețurile în farmaciile online:

de la 382 ruble.

Drajeuri Miniziston 20 FemMiniziston - un medicament care aparține grupului de hormoni sexuali și modulatori ai sistemului genital, oferind un efect contraceptiv estrogen-progestogen.

formă de eliberare și compoziție

Medicamentul este descărcat sub formă de drajeuri:

 • Miniziston conținând 125 ug Levonorgestrel și 30 mcg de etinil estradiol;
 • Miniziston 20 FEM conținând 100 ug Levonorgestrel și 20 mcg de etinil estradiol.

Vandut pastile la 21 buc. într-un blister, 1 buc. într-o cutie de carton.

indicaţii

Conform instrucțiunilor de Minizistonu, acest medicament este utilizat pentru:

 • Prevenirea sarcinilor nedorite;
 • tratament dismenoree;
 • Eliminarea tulburări funcționale ale ciclului menstrual.

Miniziston FEM 20 este aplicat numai ca un contraceptiv oral.

ContraindicațiiDupă cum se menționează în instrucțiunile pentru Minizistonu, utilizarea acestui medicament este contraindicată în prezența curent sau antecedente de:

 • Formele severe de boală de ficat (medicamente pot fi aplicate după normalizarea indicatorilor probelor hepatice);
 • Arterial sau tromboză venoasă, incluzând infarct miocardic, tromboză venoasă profundă, tulburări cerebrovasculare, embolie pulmonară;
 • Statele precedente trombozelor, de exemplu, anghină sau evenimente cerebrovasculare ischemice tranzitorii;
 • tumori hepatice benigne sau maligne.

Mai mult, utilizarea Minizistona contorul cu:

 • Prezența tumorilor de sân hormono-dependente sau organe genitale, și este suspectat de a le;
 • Diabetul zaharat, însoțite de tulburări vasculare;
 • vaginale sângerare de origine necunoscută;
 • Există multiple sau severe factori de risc pentru arterială sau tromboză venoasă;
 • Alaptarea;
 • Sarcina sau suspiciune de ea;
 • Hipersensibilitate la oricare dintre componentele formulării.

Dacă oricare dintre cele de mai sus condiții / boli în dezvoltarea primei perioade de aplicare Minizistona, tratamentul trebuie întrerupt imediat.

Doze si mod de administrare

Tulburări funcționale și dozare dismenoree a medicamentului medicul selectează în mod individual pentru fiecare pacient.

Ca un contraceptiv oral și Miniziston Miniziston 20 FEM luați 1 comprimat pe zi, în ordinea specificată pe ambalaj, în același timp, în fiecare zi. Durata medicamentului este de 21 zile, urmată de o perioadă de 7 zile, în care menstrualnopodobnoe apare sângerarea (incepe de obicei la 2-3 zile de la primirea ultimei peleta). A opta zi, indiferent dacă sunt sau nu sangerarii se va opri sau nu începe un pachet nou.

Dacă în luna precedentă, femeia nu a primit nici un contraceptiv hormonal, începe să luați Minizistona ar trebui să fie prima zi a ciclului menstrual. începe, de asemenea, un posibil 2-5 zile, dar în acest caz, timp de 7 zile, ar trebui să utilizeze o metodă de barieră de contracepție.

efecte secundare

În general, pacienții în funcție de comentarii, medicamentul a fost bine tolerat. In unele cazuri, a primit pastile urmat de:

 • greață, vărsături;
 • Modificări în secreția vaginală;
 • Tensiune si sensibilitate de san, de izolare față de aceste secreții și creșterea dimensiunii;
 • modificări ale libidoului;
 • Dureri de cap, migrene, declinul starea de spirit;
 • Modificări ale greutății corporale;
 • Retenția de lichide în organism;
 • toleranță slabă a lentilelor de contact.

În plus, prezența de hipersensibilitate sau intoleranta unei componente poate Minizistona alergic reacție.

Video: Cel mai bun cântec de dragoste nou 2014 versuri 2015 nu este destin cântece rusești, video,

De asemenea, demn de remarcat este faptul că există cazuri izolate de apariția cloasma, în special un risc ridicat pentru dezvoltarea sa la femeile cu antecedente de cloasma are referire la femeile gravide.

Măsuri de precauție

Înainte de începerea medicamentului pacientul este supus unui examen medical amănunțit, asigurați-vă că pentru a petrece mucusului citologie și examinare mamară cervicale. În plus, este necesar să se excludă tulburări ale sistemului de coagulare a sângelui și a sarcinii.

Rigevidon - analog MinizistonaEste important de remarcat faptul că, în cursul unui studiu epidemiologic a constatat nici un risc crescut de defecte de creștere intrauterină la copiii născuți la femeile care au primit hormoni înainte de sarcină, și efecte teratogene atunci când aceste medicamente sunt luate din neatenție la începutul sarcinii. Cu toate acestea, în cazul în care sarcina este detectată în perioada de aplicare Minizistona a recomandat să opriți imediat administrarea medicamentului.

O cantitate mică de hormoni sexuali poate fi excretat în laptele matern, dar a confirmat datele cu privire la impactul negativ asupra copilului nu are sănătate. Cu toate acestea, contraceptivele orale combinate pot modifica compoziția laptelui, astfel încât alăptarea Miniziston nu trebuie acceptate.

Femeile care iau acest medicament pentru o perioadă lungă de timp, nu mai puțin de o dată pe an, ar trebui sa primeasca follow-up examene.

analogi

Conform compoziției substanțelor active analogi Minizistona sunt medicamente, cum ar fi Mikroginon, Oralkon, Rigevidon, Rigevidon 21 + 7.

Prin aparținând aceluiași grup farmacologic și similitudinea dintre omologii de acțiune mecanism Minizistona pot fi considerate ca următoarele medicamente: Belarus, Artizov, Bonade, Jess, Dailla, Jess Plus, Dietsiklen, Dimia, Evra, Janine, Genette, Lindinet 20 și Lindinet 30 Logest, Mercilon, Mersilon, Madian, Novinet, regulon Silest, siluetă, trei Mercy, Femoden, Cyclo-Proginova, Egestrenol, Yasmin.

Termeni și condiții de depozitare

Miniziston - o reteta de droguri de la farmacii. Conform producătorului, acesta ar trebui să fie depozitate într-un loc uscat, ferit de lumina soarelui și de umiditate. Depozitarea temperatura optima - 15-30 C. În aceste condiții, termenul de valabilitate de pastile este de 3 ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit