ZdorovGuru.com

Depresia endogena: Cauze, simptome, tratament

endogennoy-depressiiadepresia endogena apare mai târziu tulburare mintală, care este cauzat diurn, sezonier, precum și alte modificări ale dispoziției. Aceasta depresie se referă la boli mintale grave, de aceea este foarte important pentru a ajuta pacientul în timp util, astfel încât nu este de peste consecințe grave. Unul dintre semnele de avertizare ale depresiei sunt suicidară, ele apar într-o persoană cu stima de sine scazuta. Mai ales o mulțime de gânduri în dimineața sau seara. Cum de a ajuta pacientul? Ce poate provoca depresie endogene?

tipuri de depresie

Pentru a înțelege caracteristicile depresiei endogene, este important să se acorde o atenție la un alt tip - reactiv. Ultimul are loc după stres sever - atunci când despărțirea cu un iubit-o, după moartea mamei, atunci cand o boala mortala. Dar depresia endogenă se referă la boli umane interne.

Patologia apare atunci cand a redus dopamina hormoni, serotonina, noradrenalina. În cazul în care acești hormoni sunt produse în cantități insuficiente, o persoană care are ideea că el nu vrea să trăiască, uneori, există apatie, sentimente de inutilitate si depresie.

Cine este cel mai predispuse la depresie endogenă? Studiile au arătat că, din cauza acestei boli mintale afecteaza adesea persoanele cu aceste trăsături:

 • Integritate.
 • Modestia.
 • Responsabilitatea.
 • Anxietate.
 • Timiditatea.
 • Sentimentul de a trebui să-și facă datoria.

Cele mai multe din această depresie suferință melancolic, flegmatic. Unii oameni, chiar și de bine în familie există o boală.

Cauzele depresiei

In plus, depresia apare din cauza insuficienței hormonale, aceasta poate fi declanșat de o predispoziție genetică. În cazul în cazuri de această boală a avut loc în familia ta, acesta poate fi tu.

Principalele simptome

Imediat greu de observat semne de depresie la pacienții. La început poate fi văzut într-o stare proasta, oboseala excesiva, lene, probleme psihologice.

Video: Depresia este ceea ce este. Cauze si simptome de depresie. Tratamentul depresiei, care fac

Vreti sa stiti dacă aveți orice depresie endogenă? Fiți atenți la aceste semnale:

 • Fără a provoca rapid o stare proasta. Atacuri slăbi, dar după un anumit timp și, în același timp, agravată. Adesea apatia apare primăvara, toamna. Dimineața, pacientul refuză să comunice cu toată lumea, dar seara a trecut într-o stare proasta.
 • Incetineasca activitatea mentala.
 • atenția Disturbed, percepția mediului înconjurător este încetinirea, devine dificil să se gândească.
 • Imposibilitatea de a se concentra pe anumite scopuri.
 • oboseală crescută, nu vreau să fac nimic.
 • În mod constant se critica, gândindu-se că acesta este vinovat de toate păcatele.
 • Îngrijorat insomnie.
 • Lipsa poftei de mâncare. Datorită faptului că pacientul consumă hrană suficientă, ea pierde dramatic in greutate, poate fi sincopă foame, în curs de dezvoltare boli ale sistemului digestiv, având ca rezultat poate să apară gastrita.
 • Există gânduri de sinucidere, răsucire durere la nivelul mușchilor, oaselor și articulațiilor.
 • A pierdut stima de sine și încrederea în sine.

Video: 11 moduri de a obține rapid de depresie. Cum sa scapi de depresie? Depresia - cauze, simptome

Pentru o persoană bolnavă trăiește un gol, sumbru, deci este toată ziua în pat. Este important să înțelegem că lipsa dorinței de a munci nu este în lene, și lipsa de interes in viata. În acest caz, în creier, nu există nici o producție de hormonul fericirii.Este important să nu lase un om cu depresie endogenă în sine. Mulți oameni bolnavi nu merg la contactul, complet în sentimentele lor, iar în cazul în care începe să vorbească, subiectul principal la ei - irelevanța, depresie, greutate emoțională. Boala este periculoasă, deoarece o persoană se retrage complet în sine și depresie endogena va primi doar mai rău.

Diagnostic si tratament

În cazul disconfort mintal, este important să nu amânați, să contacteze urgent un specialist. Medicul va examina pe deplin, dețin o conversație, pentru a identifica tulburări psihice.

Atunci când depresia endogenă într-un stadiu de admisie numit mai devreme de droguri. În cazurile severe, un psihoterapeut de consiliere. Cu ajutorul pe care îl poate convinge persoana să se întoarcă la o viață normală. În cazul în care specialistul va selecta tratamentul corect, pacientul este eliberat rapid de depresie endogena.

Atenție! Nu poți angaja în sine, fără sfatul unui medic pentru a lua medicamente psihotrope, antidepresive - toate pot duce la consecințe tragice.

Video: depresia postnatala, cum să iasă din depresie în sine. Sfaturi practice :-)

Este important să se înțeleagă că antidepresive afecta productia de hormoni din creier. Uneori, în scopul de a spori eficacitatea tratamentului prescris stimulente, tranchilizante, sedative, nootropics.

În plus față de tratamentul medicamentos, folosind diferite tehnici psihoterapeutice, ele pot fi folosite pentru a preda o persoană face în mod diferit pentru a răspunde situației. La fel de important este prevenirea bolii:

 • Încercați să evitați diferite efort intelectual.
 • Observați de somn și odihnă.
 • Nu abuza de alcool.
 • Mănâncă dreapta.

În timpul depresiei endogene este de ajutor foarte important al celor dragi. Dacă vă simțiți rău, nu dețin nimic în ei înșiși, împărtășesc cu omul familia ta. Un sfat închidere: urmăriți cu atenție ce se întâmplă cu oamenii din jurul tău, îndrăznesc să aibă grijă în timp util, vorbesc cu pacientul pentru a afla cauza problemelor sale.

Pentru a rezuma, depresia endogenă - pune viața în pericol tulburări psihice. Aici este necesar să se acționeze imediat, este de neconceput ca un om bolnav sfârșit viața prin sinucidere. Iar pentru cei care au căzut într-o depresie, oferind sfaturi valoroase: toate problemele sunt schimbările mici, viața este frumoasă, astfel încât să învețe să se bucure de ea!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit