ZdorovGuru.com

Anogyny

Video: Femeie infertilitate. Cum se ajunge gravidă după 40

Femeie infertilitate - incapacitatea femeilor de a concepe un copil.

Despre infertilitate feminină se spune, în cazul în care în termen de un an de viata sexuala activa, fara utilizarea contraceptivelor o femeie nu poate deveni gravidă (presupunând că partenerul ei are cu probleme de sănătate de sex masculin).

Tipuri de infertilitate feminină

Următoarele tipuri de infertilitate feminină:

  • infertilitate primara - absenta completa a sarcinii in viata unei femei, atunci când activitatea sexuală regulată, fără contraceptive;
  • infertilitate secundara - existența sarcinilor anterioare, dar lipsa ei în acest moment, după 12 luni de activitate sexuală regulată, fără contraceptive;
  • infertilitate absoluta - incapacitatea de a concepe, în principiu, de exemplu, din cauza absenței ovarelor, uterului, alte anomalii Femeie infertilitate - incapacitatea unei femei de a concepe un copilmutilarea genitală a femeilor.

Cauzele infertilitatii feminine

Principala cauză a infertilității feminine asociate cu ovulația afectata, adică maturizarea oului. De obicei, aceste încălcări sunt legate de producția ilegală de hormoni care controlează dezvoltarea de ou. În unele cazuri, acest lucru este rezultatul deteriorării ovare (de exemplu, chist ovarian).

Pe locul al doilea al frecvenței răspândirii ocupă defecte ale trompelor uterine (30% din cazuri). tuburile falopiene poate fi înfundat sau deteriorat. Motivul pentru acest lucru poate fi lipit, care apar după intervenția chirurgicală în cavitatea abdominală, sarcina ectopica, avort, inflamație apendici, endometrita. Ovum cu sperma are loc în trompa uterină, iar în cazul în care tubul este blocat, procesul de fertilizare poate avea loc.

O altă cauză a infertilității feminine sunt probleme cu canalul cervical. În mod normal, ar trebui să fie complet umplut cu mucus necesare pentru circulația spermei pe colul uterin la ou. În cazul în care mucus este mic, este prea vâscos sau a afectat compoziția chimică, sperma va fi dificil pentru a ajunge la uter. De obicei, această problemă este asociată cu prezența infecțiilor genitale feminine, modificări în activitatea glandelor mâzgă, inflamație și eroziune de col uterin.

O alta cauza de infertilitate la femei sunt probleme imunologice asociate cu apariția de substanțe mucusului cervical, care pot deteriora sau ucide sperma.

Infertilitatea feminina poate fi cauzata de diferite defecte ale uterului: inflamații, malformații, tumori și formarea tumorilor.

Poate duce la infertilitate endometrioza (40-50% din cazuri), boala care nu sunt legate direct la sistemul de reproducere (diabet, boli adrenale, tiroida, etc.).

În plus, fiecare femeie ar trebui să înțeleagă că probabilitatea de a concepe scade odată cu vârsta.

Impactul negativ asupra funcției de reproducere poate avea abuzul de alcool, fumatul, stresul, mediu sărac, dietă săracă.

Diagnosticul de infertilitate feminină

Alegerea metodei de diagnostic de infertilitate feminină depinde de posibile cauze care au condus la aceasta.

Video: Femeie infertilitate (infertilitate la femei tubare și din alte motive), diagnostic, tratament, prevenire

Pentru a diagnostica problemele din sistemul hipotalamo-hipofizo-ovarian foloseste toate metodele clinice și de laborator, examenul biochimic de urină, sânge, raze X a craniului. Valoarea reprezintă, de asemenea, rezultatele măsurării temperaturii bazale a corpului.

În plus, utilizarea de biopsie endometrial, ceea ce face posibilă stabilirea funcționalității endometrului. Scanarea cu ultrasunete este realizat grosimea endometrului și creșterea foliculilor pe tot parcursul ciclului menstrual. cercetare aplicata si laparoscopica.

Pentru diagnosticul de infertilitate feminină asociate cu diverse boli ginecologice, o femeie ar trebui să fie respectate pentru o lungă perioadă de timp la ginecolog, care realizează un studiu cu privire la testele de diagnostic funcțional, determină nivelul de progesteron, de histeroscopia clarifică natura și localizarea adeziuni, detectează prezența adeziuni intrauterine și subțierea.Pentru a diagnostica un factor de infertilitate imunitar, este folosit pentru acest test post-coital.

Este deosebit de dificil de diagnosticat infertilitate tubară. Pentru a face acest lucru, să studieze cu atenție istoria femeilor, utilizate metode bacteriologice de investigare, colposcopie, histerosalpingografie, perturbație kimograficheskaya, roentgenokymography, laparoscopie, scanare radioizotop, mikrobiopsiya trompe uterine.

Femeie Infertilitate Tratamentul

tratament de infertilitate feminină, care este cauzată de tulburări endocrine pot fi utilizate în funcție de localizarea și natura bolii.

Cu simptome de infantilism și deficit de hormon hipotalamo-hipofizo aplică.Tipuri de tratament de infertilitate feminină

Femeile cu disfuncție hipotalamo-hipofizo, tratamentul este atribuit în funcție de nivelul anumitor hormoni. Cu nivelul ridicat de terapie cu hormoni prolactin este realizată înainte de reducerea producției de prolactină și pe fondul stimularii ovulatiei se realizeaza, care permite unei femei să rămână însărcinate.

Pentru a stimula ovulatia metode fizioterapeutice utilizate, de asemenea, cum ar fi ionogalvanizatsiya cervico facial cu vitaminele E și B6, electroforeza endonazale, ultrasunete, stimulare electrica a colului uterin si altele.

Cu funcției ovariene inadecvat efectuat terapia ciclică a hormonilor sexuali. Dacă nu există nici un efect, care se aplică tratamentul chirurgical cu terapia hormonala ulterioare.

Cand infertilitate endocrine, impreuna cu tratamentele conventionale sunt folosite metode fitoterapeutice.

Atunci când un efect hormonal infertilitate de tratament crește noroi, băi carbonice, exerciții de gimnastică care îmbunătățesc circulația sângelui în organele genitale feminine.

Pentru tratamentul infertilității feminine asociate cu boli ginecologice, efectuat distrugerea adeziuni in uter imediat dupa terapia hormonala ciclica regulat lunar și este utilizat pentru mai multe cicluri.

Imunologica Infertilitatea Terapia efectuata prin corectarea statusului imun, al cărui scop este de a reduce producția de organism de sex feminin la anticorpi sperma de sex masculin. In plus, tratamentul cu antibiotice este alocat pentru a reduce numărul de anticorpi care apar sperma in tractul genital feminin infectie latente.

mijloace nemedicamentos de terapie pentru infertilitate imunologica este o metodă mecanică de contracepție timp de 6 luni, pentru a evita contactul antigenului și a organelor genitale feminine.

Mai mult decât atât, în aceste situații, pentru tratamentul infertilității la femei utilizate colonizare intrauterină atunci când este administrat la sperma de sex masculin direct in uter pentru a preveni contactul cu sperma mucusului cervical.

Tratamentul infertilității tubare incepe cu terapia conservatoare: sedativ, antispastice, antiinflamatoare, corectarea tulburărilor hormonale, terapia cu antibiotice, psihoterapie, fizioterapie. Dacă atunci nu există nici o îmbunătățire, apoi se aplică metode chirurgicale sau fertilizare in vitro.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit