ZdorovGuru.com

Seboree

Seboree - o încălcare a producției de sebum

Seboree - o boală cronică a pielii caracterizată prin dereglarea producerii de sebum, care se datorează unui defect al regulamentului neuroendocrine activității glandelor sebacee. Aceasta afectează în principal ochii, pielea ea sprancene, pliurilor nazolabiale, aripile nasului, capului, gâtului și regiunea zona interscapulară.

Boala predispuse, atât bărbați cât și femei, indiferent de vârstă, dar cel mai adesea seboree diagnosticat in adolescenta si varsta frageda.

Tipuri de seboreea pielii

1. seboree uscată. Ea apare din cauza scăderii producției de sebum de glandele sebacee. Simptomele acestui tip de boală: un număr mare de mici mătreață, parul uscat si fragil, fisurarea pielii suprauscată și alte defecte părțile păroase ale capului. Spalarea frecventa îmbunătățește doar simptomele bolii, promovează etanșeitatea pielii, formarea de blackheads și apariția mâncărimea neplăcute. seboreea uscată apare de obicei in copilarie;

2. seboree gras. Datorită amplificării glandelor sebacee, care rezultă în cantități excesive de sebum generat. Simptomele acestui tip de boala: o matreata majoră, păr gras, ten gras strălucitor, căderea părului. Acest tip de cap seboreei poate în doar câțiva ani, duce la chelire completă. Tenul gras devine de culoare gri și începe să semene cu coajă de portocală, și prezintă pete negre si albe;

3. seboree mixte. Caracterizat printr-o combinație a acestor două tipuri de simptome manifestate seboreea scalpului simultan gras si ten uscat.

Cauzele seboreei pielii

Cauzele exacte ale acestei boli nu este pe deplin instalat, astfel încât să puteți vorbi doar despre factorii care influențează dezvoltarea seboreei.

Numeroase studii clinice și de laborator au confirmat faptul că rolul de lider în dezvoltarea de matreata si seboreica dermatită joacă un agent cauzal al Pityrosporum (sau Malassezia - după omul de știință care a propus pentru prima dată această teorie). Aceste ciuperci de drojdie lipofile sunt microflorei patogene ale scalpului, și „live“ mai mult de 90% din populația sănătoasă. În condiții nefavorabile, organismul încetează să monitorizeze creșterea și reproducerea microorganismelor, numărul acestora a crescut semnificativ. Ca urmare a acestei diviziuni accelerate si de celule - care nu au timp pentru a trece ciclu complet de reîmprospătare și coaguleze în fulgi. In mod normal, scalpul cuprinde de la 30 la 50% din aceste ciuperci cu matreata această cifră atinge 75%.

Factorii care contribuie la activarea Pityrosporum, includ:

 • Încălcarea glandelor sebacee;
 • Modificări hormonale (modificări în raportul normale de hormoni de sex masculin și feminin - androgeni și estrogeni);
 • stres nervos;
 • Scăderea imunității;
 • Boli ale tractului gastro-intestinal;
 • boală mintală;
 • Tulburări ale sistemului endocrin;
 • dieta dezechilibrată, lipsa de vitamine din grupele A și B.

simptome de seboree

Caracteristici generale ale seboree uscat, gras și Amestec sunt:

 • matreata Profuse;
 • Pierderea parului severa (Alopecia areata este posibil);
 • Pruritul;
 • Îngroșarea stratului cornos (exterior).

Diagnosticul seboreei pielii

Pentru a diagnostica aceasta boala a folosit doua probă de orientare. Ele pot fi folosite pentru a confirma transpirație și de a determina prezența dopurilor-seu excitat umane, care sa format din cauza blocării glandelor sebacee.

În cazul în care pielea șterge hârtie de filtru, seboree pe foaia va fi „la fața locului de petrol“, care este un testament pentru munca grea a glandelor sebacee. Iar blocarea lor spun fire albicioase, izolate din gurile glandelor din zona pielii strivire a degetelor.Amploarea secreției de sebum la diverse situri se evaluează cu ajutorul unui instrument special - sebometra.

Dacă este necesar, pacienții suplimentari administrat testul de sange biochimice, ecografie și organele abdominale și tiroidei. Efectueze o examinare aprofundată a sistemului nervos și a nivelurilor hormonale.

Tratamentul seboreei pielii

Tratamentul seboree este strâns legată de tratamentul tulburărilor patologice ale corpului.

Video: Seboreea tratament scalpului la domiciliu | # # Seboreyagolovy seboreynyydermatit #edblack

Șampon cu ketoconazol - agent pentru tratamentul seboreeiDe o mare importanță este alimentat în această boală. Toți pacienții trebuie să fie excluse ascuțite, picant, gras și de conserve, să limiteze utilizarea de sare, deserturi, în special ciocolată, și produse din făină. Toate aceste produse sunt rele pentru starea organelor interne și să contribuie la dezvoltarea de grăsime. Se recomandă să mănânce produse lactate, fructe, legume, cereale feluri de mâncare, salate îmbrăcate cu ulei vegetal, și alimente bogate în vitamine și fibre.

Vă recomandăm o plimbare în aer curat, de normalizare a somnului si odihna, adoptarea băilor minerale.

Video: De ce este mătreață? Cum de a vindeca mătreață? Seboree. spun experții

In prezenta iritabilitate, nevroze și alte tulburări ale sistemului nervos al pacientului prescrie sedative.

Tratamentul seboree cap similar cu procedurile care sunt utilizate pentru a scăpa de mătreață. Cel mai eficient spectacol șampoane, care includ zinc pirition, acid salicilic, sulfura de seleniu, gudron de cărbune, ketoconazol. Atunci când sunt folosite gras timp seboree 1 pe săptămână ca spălarea frecventă promovează mai intensă, prin urmare, glandele sebacee poate agrava boala. Când capul seboree uscat se recomandă să se spele o dată la 2 săptămâni, după periajul brusture piele sau ulei de ricin. În plus față de produsele cosmetice, pentru tratamentul seboreei prescrie steroizi.

Dacă seboree a apărut pe piele netedă, trebuie mai întâi pentru a restabili funcționarea normală a aparatului digestiv și a sistemelor autonome. Pentru a face acest lucru, utilizați medicamente care normalizează tractul gastrointestinal, precum și multi-vitamine și oligoelemente (sulf, zinc).

În primele etape ale rezultatelor bune de tratament topic seboree. În acest scop, pielea afectată trebuie tratate cu soluții slabe de valeriană, acid boric sau salicilic, calendula. Aceste extracte purifica pielea și previne dezvoltarea reacțiilor inflamatorii.

Video: Elena Malysheva. seboreea scalpului tratament.

In seboreea severe, dacă este însoțită de o laminarea fulgi dese și inflamații severe, concomitent cu soluții alcoolice recomandate agenților exfoliant (medicamente gudron, acid salicilic) sau înmuierea fulgi folosind uleiuri, după care șampon cu utilizare ketoconazol.

Foarte util creme pe bază de plante și vitamine, care conțin componente antiseptice. Destul de des pacienți pentru tratamentul seboreei prescrie un unguent antifungic exterior, dar ele sunt mai multe mijloace de prevenire pentru a preveni repetarea.

În cazul în care o astfel de terapie este ineficientă, unguentele sale complement locale hormonale, iar în cazuri severe - Recepționarea antifungicele interior: ketoconazol - 200 mg / zi, fluconazol - 100 mg / zi terbinafină - 250 mg / zi .. Tratamentul este de obicei de la 1 până la 3 săptămâni.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit