ZdorovGuru.com

Pulpita

Pulpita - inflamație a țesutului dintelui

Este o inflamație a țesutului pulpită neurovascular al dintelui, care se datorează pătrunderii agenților patogeni.

motive amvon

De obicei, ea pulpitis cauzată de influența factorilor iritanți care a cauzat procesul de carie. Mai întâi infectate porțiune de pastă, care se învecinează cu cavitatea.

Se întâmplă, și vice-versa: pulpita se dezvoltă datorită modificărilor distructive ale gingiilor.

Motivul pentru care sunt bacterii coccoid pulpita (stafilococi, streptococi, diplococci și altele).

Pulpita poate fi, de asemenea, numit infectie retrogradă a buzunarului parodontale prins sau sinusului în pasta de la osteomielită sau parodontită.

Pulpita uneori provoca leziuni acute ale dinților (trauma coroană, fractură de rădăcină) și deschiderea neglijentă a pulpei în tratamentul carie.

Prin conduce pulpita și ștergerea dinților anormale, și etanșarea umflat și a temperaturii nefavorabile sau a factorilor chimici.

atac chimic asupra dintelui poate avea Tampoane alcaline medicamentată, antiseptice potent, cimenturi silicat, materiale, care conțin o cantitate mare de rășină acrilică.

Tipuri și simptome de pulpita

Toate tipurile de amvoanele sunt împărțite în:

  • pulpita acuta (focale sau difuze);
  • pulpita cronica (hipertrofica, fibrotic, gangrenoasă);
  • pulpita cronică în faza acută.

Principalul simptom al pulpită la copii și adulți este o durere. In cazul durerii acute pulpită este paroxistică în natură și se produce în mod spontan. Dacă timpul nu ia măsuri adecvate pentru tratamentul pulpitei, procesul inflamator pot fi implicate și nervul trigemen.

Video: pastă limbaj simplu

De obicei, simptomele de durere pe timp de noapte. În cazul în care boala a devenit cronică, amvonul ca un simptom al durerii apare după expunerea la un anumit stimul dinte. Dar, după încetarea expunerii stimul durerea continuă de ceva timp.

Durerea cu pulpita apare din cauza presiunii asupra nervilor dentare exudat. În cazul acută pulpită cavitatea dintelui este închis, ceea ce face imposibilă pentru fluxul de exudat, și, prin urmare, există atacuri dureroase.

Video: pastă. Tratamentul pulpitei

În cazul pulpitei cronice cavitatea dintelui este deschis și presiunea fluidului nu se poate ajunge la forțele care pot provoca un atac de durere.

În orice formă, alta decât pulpita retrograd, există cavități mari. Aching dinte se simt puternic cald, rece, acru și dulce. Când atingând o durere de dinți se simte.

În durerea acută focală pulpita seroasă paroxistică, ascuțite, localizate într-un singur dinte și de durata de 20-30 de minute. Perioadele fara durere dureaza 5-6 ore. Noaptea, durerea este mai puternică decât în ​​timpul zilei. Durerea de atac poate fi declanșat de termice, chimice și alte substanțe iritante. Atunci când este privit din medicul dinte descoperă o cavitate mare carios, atingând fundul ei este foarte dureroasă percepută de către pacient. Durerea poate apărea, de asemenea, sub influența apei reci. Când atingând o durere de dinți este aproape acolo. Mucoasa nu este inflamata in jurul dintelui.

În difuză acută pulpita seropurulent observat dureri ascuțite paroxistice care conferă maxilarului, templul și urechea. Atacurile dureaza timp de 3-5 ore cu pauze de 30-40 minute. Ele sunt provocate de orice stimuli. durere de noapte sunt deosebit de dureroase. Intensitatea durerii crește cu fiecare zi care trece.

In difuze acute purulente pulpitis durere spontană, pulsatila, lacrimare, aproape continuu, dat în falcă. În acest caz, temperatura corpului crește la 38 °.Intr-un simplu pulpitis durere durere cronică și șchiopătat, concentrate într-un singur dinte și apar sub influența temperaturii sau a aportului alimentar. Periodic sunt dureri spontane le merge timp de 1-2 zile.

granulomatoasă pulpita cronica apare de obicei la tineri cu coroane grav avariate. Dintele apare excrescență a tesuturilor moi, prevenind astfel aportul alimentar și fălcile de strângere. Uneori, pot exista dureri persistente sub influența tactile sau chimice stimuli.

pulpita cangrenă parțială manifestată prin durere de la halena fierbinte. În forma cronică în dinte există un sentiment de plenitudine. Dinte începe să se simtă cald și la rece.

Pulpita exacerbarea paroxistică cronică apar durere ascuțită la nivelul maxilarului sau dinților, care se extind de ore cu scurte perioade de odihnă. Exacerbarea pulpitei cronice declanșate de răceli.

pulpita retrogradă este o purulente acută pulpitei simptome, cu singura diferență fiind aceea că cavitatea cariat este absent, iar durerea este mai intensă.

Tratamentul pulpitei

Care sunt tratamentele utilizate amvon, medicul decide, ținând seama de complexitatea și stadiul bolii.Durere în dinte - un simptom de conducere pulpitei

Principalele metode de tratament pulpitei la copii și adulți sunt conservatoare și chirurgicale.

Dacă există o etapă inițială de pulpită si tesutul dintelui poate fi menținută, tratamentul conservator al pulpită aplicat folosind medicamente locale moderne care promovează regenerarea tisulară.

Anesteziază zona afectata a unui dinte, țesutul afectat a fost îndepărtat cu grijă și se aplică pe partea de jos a cavității formată pasta terapeutică deosebită. Dinte sigiliu pentru o săptămână, după care, în cazul în care nu există nici o deteriorare și inflamație a încetat, de umplere permanentă este pus pe ea.

Această metodă de tratament pulpită eficace la pacienții sub 30 de ani care nu au boli ale organelor interne. Adesea, astfel tratate pulpită la copii.

În cazul în care inflamația continuă sau de pastă este destul de dezvoltat, medicul dentist foloseste o tehnica chirurgicala care implica indepartarea numai partea coronară a pulpei (metoda amputare) sau peste pulpa inflamate (metoda ekstirpatsionny).

In pulpita prezentat metoda amputare acută. În acest caz, mai întâi sunt anesteziate, apoi se deschide cavitatea dintelui, pulpa a fost tăiată sub cavitatea îngustarea dintelui. Suprafața plăgii a fost spălată cu soluții nitrofurani și suprapuse pastă de oxid de zinc și eugenol sau hidroxid de calciu, garnitura izolatoare este plasat, după care orificiul este sigilat.

În acest caz, pulpa poate fi îndepărtată mod vital sau non-vitale.

Indicații de utilizare a procesului vitale sunt tot felul de amvoanele. Pulpa îndepărtatăastfel sub anestezie locală sau generală.

Când se utilizează metoda de pastă de non-vital este îndepărtată după nervul sacrificiu.

În prezent, cele mai utilizate în mod obișnuit metoda de tratament vitala pulpitei, care vă permite să finalizeze procedura într-o vizită la medic.

Prevenirea pulpitei

Prevenirea amvon vine la prevenirea si tratarea la timp a cariilor dentare, folosind materiale de umplere non-toxice și prelucrarea corectă a dinților în timpul tratamentului lor.

Părinții trebuie să fie conștienți de sănătatea dentară a copiilor lor, insuflându-le de la o vârstă fragedă obiceiul de vizite regulate la dentist.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit