ZdorovGuru.com

Urticarie

Blistere care seamănă cu arsuri urzica - principalul simptom al urticarie

Urticarie (urticarie sau urticarie sau urticarie) - boli dermatologice ce are de multe ori alergic origine, și apare pe piele aspectul extrem de mâncărime, plat, roz pal, ușor ridicată deasupra blisterele suprafeței pielii, care seamănă cu arsuri urzica.

Boala poate avea loc într-o formă acută sau cronică.

Tratamentul urticarie este de a identifica alergen și eliminarea acesteia. terapiile pe baza constituie antihistaminice și sedative locale mâncărime.

Cauzele urticarie

Alocați o multime de motive urticarie.

Baza de urticarie alergică este de hipersensibilitate de tip imediat, manifestată prin dezvoltarea rapidă a simptomelor, imediat după expunerea de alergen la corp.

De asemenea, motivul ar putea fi formarea excesivă urticarie în corpul complexelor antigen-anticorp. Un astfel de mecanism urticariei este mai frecventă la reacții la anumite medicamente, de exemplu, introducerea de seruri.

De asemenea, baza de acest tip de erupție cutanată poate fi reacții anafilactice, dintre care marca este capacitatea crescută a celulei mast pentru a elibera proteine ​​acumulate în ea active și enzime.

Deoarece cauza urticariei poate acționa, de asemenea, boli de ficat care duc la perturbări în procesul de distrugere a histaminei - participant activ în inflamația alergică.

Video: Urticarie. Tratamentul urticarie. Clinica și diagnosticul de urticarie.

Urticaria poate fi inflamație autoimună rezultatomi, sistemul imunitar percepe propriul tesut ca străin.

mecanisme de declanșare de stupi pot include: a manca anumite alimente, medicamente, mușcături de insecte, boli cronice.

Alte boli care pot începe dezvoltarea de stupi includ:

 • Diverse infecții: virale, bacteriene, fungice;
 • helmintiază;
 • Boli ale sistemului digestiv (colită, gastrită, disbioză, fermentopathy colecistita);
 • boli endocrine (diabet zaharat, autoimune tiroidita, hipotiroidism, tireotoxicoză, tulburări disfuncționale ale ovarelor);
 • boală sistemică a țesutului conjunctiv (artrita reumatoidă);
 • Tumorile (colon, intestin gros, ovar, ficat, plămân);
 • Boala limfoproliferativă (Valdestrema macroglobulinemia, limfocitara cronica leucoză, mielom);
 • amiloidoza, sarcoidoza.

Video: Cum de a recupera Urticarie

Tipuri și simptome de urticarie

Principalul simptom al urticariei este apariția de vezicule pe piele, care seamănă cu intepatura de insecte sau musca. Astfel, elementele dermice sunt însoțite de mâncărime. Elementele pot dobândi mai mari și se unesc unul cu altul.

De obicei, erupții cutanate sunt aranjate simetric.

O trăsătură caracteristică a urticariei este reversibilitatea elementelor sale, fără a lăsa cicatrici, pete, hiperpigmentare. Elementele urticariei pot aparea pe orice parte a corpului și au capacitatea de a migra.Există următoarele forme de urticarie:

 • Acută - durează de la câteva ore până la 14 zile. Dezvoltarea sa este cauzata de o reactie alergica la alimente, medicamente, infecții, mușcături de insecte;
 • Cronică - datorită prezenței diferitelor patologii (ficat, rinichi, tractul gastrointestinal), infecții cronice, malignitățile cariilor, toxicoza sarcinii și curge împreună cu angioedem, care durează aproximativ câteva luni;
 • Recurente - apariția repetată a urticarie.

Urticaria la copii și adolescenți apare adesea în formă acută. La copii erupții cutanate rareori apare înainte de vârsta de 6 luni. De obicei, urticarie la copii este de natură alergică.

Simptomele de urticarie la copii apar elemente umflate brusc ridicate deasupra suprafeței pielii. În același mancarime la copii mai pronunțată decât la adulți. poate crește, de asemenea, temperatura, sunt dureri la nivelul articulațiilor.

urticarie cronică este cel mai adesea observată la vârsta adultă, în special la femei.

Fondurile sunt, de asemenea, urticarie fizice și spontană.

urticarie fizice cauzate de factori fizici și iritație mecanică a pielii. În funcție de acest lucru, urticarie este împărțită în:

 • Urticaria asupra presiunii - se caracterizează prin apariția de vezicule dureroase și adânc după ce presiunea pe piele;
 • urticarie Dermograficheskuyu - caracterizate prin apariția de vezicule datorită iritarea pielii cu îmbrăcăminte sau obiecte contondente;
 • Solar - se produce atunci când sunt expuse la nivelul pielii la razele UV;
 • Căldură și frig - apare la contactul cu obiectele calde sau reci, respectiv;
 • Partea apoasă - apare la contactul cu apa;
 • Colinergici - apare ca rezultat al stimulării de transpirație, febră în timpul efortului fizic, găsirea unui loc în cameră înfundat, subliniază psiho-emoționale;
 • Papulară - apare atunci cand mușcăturile de insecte (purici, ploșnițe, tantari);
 • Vibrating - apare atunci când sunt expuse la vibrația corpului;
 • Adrenergic - se dezvoltă în situații de stres. boală destul de rare, care se caracterizează prin apariția rim alb în jurul blister, in care pruritul este absent;
 • Contactați - acolo după contactul cu antigeni (solzi din lână, mătase, lână și animale, diverși agenți cosmetice, medicamente, a plantelor și a materialelor sintetice.Scopul tratamentului de urticarie - identificarea și eliminarea alergenului

urticarie spontană are loc fără nici o influență fizică.

tratament urticarie

Scopul tratamentului de urticarie, în primul rând, este de a identifica și de a elimina alergen, care a provocat urticarie.

De regulă, tratamentul stupilor folosit antihistaminice, inclusiv o varietate de loțiuni calmante de mâncărime, unguente, creme, comprese reci.

Dacă urticarie este cauzată de o boală, iar această relație este dovedită prin studii de laborator adecvate efectuate în paralel cu tratamentul acestei boli.

În cazul în care umflarea a suferit cea mai mare parte a mucoasei și amenință viața pacientului, măsurile de urgență aplicate sub formă de doze mari de hormoni steroizi si adrenalina.

tratament urticarie într-o formă acută durează nu mai mult de 1-2 zile cronice - 2-3 saptamani.

În viitor, se recomandă să urmeze un regim alimentar strict și a elimina stimulente.

Există, de asemenea, o mulțime de tratament tradițional de stupi, dar acestea sunt cel mai bine utilizate după consultarea unui medic și, în plus față de tratamentul de bază. În populara tratamentul urticariei folosesc adesea plante aromatice, cum ar fi urzica, succesiune, rostopască, valeriana, musetel, salvie.

Astfel, urticaria poate fi un răspuns la un anumit stimul sau poate fi un simptom al unei boli. Prin urmare, pentru a evita aparitia ei, ai nevoie de timp pentru a reorganiza toate focar de infecție care, pentru a trata boli ale organelor interne, duce un stil de viață sănătos, să evite contactul cu iritanti care pot provoca urticarie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit