ZdorovGuru.com

Alergie

Video: Cum de a afla ce esti alergic?

Alergia - o boala caracterizata prin sensibilitate crescută a sistemului imunitar la acțiunea unor factori de mediu (alergeni).

Termenul „alergie“ Prima dată când a aplicat austriac medic pediatru K. Pirque în 1906. Alergia el a numit reacția corpului neobișnuit la introducerea de ser difterie.

În prezent, o cincime din populația lumii suferă de alergii și numărul celor care suferă de această boală a crescut în mod constant. Acesta este un rezultat al dezvoltării rapide a industriei chimice, o utilizare largă și nu întotdeauna controlate de antibiotice utilizate viața de zi cu zi a abundenței de materiale sintetice polimerice, conservanți, coloranți și alți alergeni potențiali.

Cauzele alergiilor

Identifica mai multe alergii motive la copii și adulți:

  • Ereditatea. Este bine stabilit faptul că o predispoziție la alergii este moștenită de la mama la copil (de obicei, aceste gene sunt transmise preferential prin linia materna). Dacă ambii părinți au alergii, copilul va fi de asemenea prezent, cu o probabilitate de 80%;
  • boli infecțioase frecvente, mai ales în copilărie, poate fi o condiție prealabilă pentru dezvoltarea alergiilor la copii în viitor;
  • condițiile de viață prea sterile și contactul rar cu agenți infecțioși crește probabilitatea de o schimbare a răspunsurilor imune la inflamației alergice. Alergia se dezvoltă mai frecvent în mediul urban decât în ​​mediul rural. Deci, boala este mai frecvent în rândul persoanelor care au un nivel social mai ridicat;
  • Boli ale organelor interne. În unele cazuri, o reacție alergică poate fi declanșat de un eșec în activitatea oricărei interne Simptomele alergice localeorgan sau sistem, cum ar fi ficatul, nervos, endocrin, sistemul digestiv;
  • Factori de mediu ecologic. În condiții moderne, primele minute ale vieții unei persoane în contact cu diverse substanțe chimice corozive, antibiotice, substanțe biologic active, hormoni, radiații electromagnetice. Astfel de efecte nu pot avea o influență asupra creșterii bolilor alergice.

Simptomele de alergii și tipurile sale

Toate simptomele de alergii sunt împărțite în general și locale.

Video: Intonatie "alergie"

Simptomele comune de alergie includ: febră, frisoane, emoție generală, confuzie, scădere a tensiunii arteriale, paloare a pielii, alterarea stării de conștiență.

Simptomele comune de alergie la un boli alergice destul de severe (angioedem, anafilactic șoc).

Simptomele locale apar pe piele, membranele mucoase ale arborelui bronșic, nazofaringe, partea a tractului gastro-intestinal.

Prin manifestările de alergii ale pielii includ uscarea pielii și roșeață, senzație de arsură, mâncărime, sensibilitate la soare, aer rece, erupții pe piele sub formă de papule, vezicule. Un exemplu tipic de alergii ale pielii - alergică de contact și atopică dermatită.

Simptomele de alergii ale tractului digestiv - flatulență, scaune moi, dureri abdominale, și greață.

Simptomele ochiului - senzația de ochi a unui corp străin, o senzație de arsură în ochi, umflarea pleoapelor, lăcrimare, roșeață a pielii din jurul ochilor și pleoapelor. Un exemplu clasic de simptome oculare alergice - alergic conjunctivită.

Simptomele alergice manifestate prin tubul bronsic si gat - dureri in gat, dispnee, tuse uscată, congestie nazală, secreții nazale activă, strănut, sufocare, dificultăți de respirație, respirație șuierătoare în piept. Exemple de astfel de alergii simptome sunt astmul bronșic alergic, alergic rinită.

Un pacient se poate manifesta ca simptome locale și generale de alergii (de exemplu, alergii la mușcăturile de insecte).Separat, trebuie spus despre alergii la copii.

Alergiile la copii cu vârsta de până la 5 ani cele mai multe ori cauza alimente (alergii alimentare). Cele mai frecvente alergeni alimentari sunt oua, lapte, pește și fructe cu coajă. Alergiile la copil mai în vârstă pot provoca alergii de natură internă și alergeni polen.

La o vârstă fragedă, inclusivnou-născuțicopiii sunt cele mai des intalnita alergie la nivelul pielii, care sunt o manifestare a alergii alimentare. Alergii istinnyeochen rareori începe înainte de vârsta de șase luni.

Cele mai frecvente boli alergice pediatrica este dermatita atopica. Simptomele sale apar în primul rând pe fata, si afecteaza tot corpul copilului cu alergii mai grave.

alergie de tratament

In tratamentul alergiilor folosesc alt grup de medicamente. Dozare, frecvență și de a primi o combinație de medicamente selectate alergie la medicamentedoctor în fiecare caz individual.

Utilizate pe scară largă în tratamentul alergiilor primite antihistaminice. Se acordă prioritate antihistaminice de-a doua și a treia generație (tsetrin, Claritin, Kestin, erius, ksizal, Telfast, zirtek). Aceste medicamente luate o dată pe zi, timp de o săptămână.

Perimate, ci un grup de medicamente utilizate de alergii sunt derivați acid cromoglicic, care sunt utilizate sub formă de picături pentru ochi (kromogeksal) inhalarea de aerosoli (Intal, tayled), spray-uri nazale (kromoglin, kromogeksal). Aceste medicamente au o eficiență scăzută și sunt utilizate doar în forme ușoare de alergie.

Agenții anti-alergice puternice sunt corticosteroizi, care sunt folosite atat in tratamentul acut si de intretinere sunt mijloacele de alergii. Ei vin sub formă de creme, unguente, spray-uri nazale, aerosoli pentru inhalare. medicamente sistemice în acest grup este utilizat sub formă de tablete și injecții. Acest grup de medicamente utilizate pentru alergii severe.

Grupa agenți antialergici suficient de eficace sunt antagoniști ai receptorilor de leucotriene. Acestea sunt utilizate pentru tratamentul astmului bronșic, urticarie.

In tratamentul de alergie și sorbenți utilizate pentru excreție sporită de alergeni. Acestea sunt deosebit de eficiente în alergii alimentare. Aceste instrumente includ: carbon activat, enterosgel, laktofiltrum.

In tratamentul alergiilor este, de asemenea, terapia aplicata alergen specific, care cuprinde administrarea la pacient a unei soluții alergen pentru a dezvolta toleranta la ea.

utilizate, de asemenea, metode de terapie fizică, cum ar fi:

  • metoda plasmei de curățare, în care respectivele soluții de substituție cu plasmă la distanță (utilizate pentru urticarie, astm bronșic, dermatita atopica severa) - plasmafereza;
  • camera de sare - pacientul se află într-o cameră specială, unde aerul este saturat cu ioni de sare. Această procedură ajută la restabilirea epiteliul ciliat, reduce inflamatia, intarirea imunitatii locale;
  • iradierea intravenoasa cu laser a sângelui - o metodă modernă, care implică introducerea într-o venă cu o fibră optică ac conectat, prin care se transmite specificația puls laser.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit