ZdorovGuru.com

Menopauza precoce la femei - cauze, tratament

Ranniy klimaks u zhenschin - prichinyi lecheniefemeie ovariană prematură - care este definiția punctul culminant este. De obicei, este necesar să se 45-50 ani, nou, recent, această tendință nu este salvată. menopauza precoce - care este problema pe care încearcă să lupte ginecologi din întreaga lume. De ce în ce mai multe femei tinere se confruntă cu acest diagnostic nu este neconsolat? Pot cumva muta menopauză câțiva ani înainte?

Cauzele menopauzei precoce

Funcționarea femeilor sistemului de reproducere sunt realizate de hormoni. Inițial, atunci când o fată mică este formată în progesteron hormon adolescent este responsabil pentru formarea caracteristicilor sexuale primare, în special de sân și figura feminină. Daca hormonii sunt fată normală, apoi începe prima ei menstruație. Apoi, un corp sănătos este pregătit pentru concepția și în perioada fertilă. Din nou - datorită completă ovulatia hormonal, adică eliberarea de ou, si sarcina apare ca rezultat al fertilizării. În medie, femeile de vârstă fertilă durează până la 45 de ani. Odată, producția de hormoni este redus în mod semnificativ. Ca urmare a acestei condiții duce la o scădere a numărului perioadelor menstruale. Acestea sunt din ce în ce mai sărace și mai puțin, iar în cele din urmă duce la menopauza.

Cauzele menopauzei precoce

În practică, obstetrică să presupunem că vârsta de insuficiență ovariană rapidă la femei, stabilite la nivel genetic. Adică, puteți vedea acum vârsta estimată la menopauza. Ar fi de ajuns pentru a cere bunica mea și mama ta despre exact când s-au oprit complet lunar? Dar, chiar dacă ei vor răspunde că „menstruație este de peste 45 de ani,“ aceasta nu înseamnă că veți avea totul bine.

Menopauza poate începe la femeile mult mai devreme decât era prevăzut de ereditate. Dacă vorbim despre menopauza precoce, atunci apariția sa este influențată de:

Video: Cum de a evita menopauza precoce - Toate bude bune - Numărul 117 - 12.01.2013 - Totul va fi bine

 • Ereditatea - aceasta înseamnă că, în cazul în care linia de sex feminin de la menopauză a început, de exemplu, în 35 de ani, cu o probabilitate de 95% pe care îl va avea acest lucru;
 • Prezența unei boli autoimune - în cazul în care o femeie de-a lungul vieții ei a fost diagnosticat glandei tiroide si a glandelor suprarenale, dă naștere la menopauza precoce;
 • obiceiurile proaste în formă de alcool și fumatul - este dovedit științific că obiceiurile proaste adverse afectează în mod direct sistemul de reproducere feminin. Dacă o femeie este o pe tot parcursul vieții afumat, el a băut și a condus un mod destul de greșit de viață, în cele din urmă, toate acestea vor duce la apariția menopauzei precoce. Potrivit statisticilor medicale, 30% din 100 de femei au primit un diagnostic de „menopauza precoce“ din cauza faptului că fumatul în ultimii 5-10 ani. Protejați sănătatea dumneavoastră de la o vârstă fragedă și nu expune obiceiurile proaste pe corpul tau.
 • tensiune nervoasă, stres și oboseală patologică - combinarea acestor factori conduce la o uzarea rapidă și epuizarea completă a corpului feminin. Ca urmare, ea începe apariția prematură a disfuncției ovariene.
 • tulburări de alimentație subponderali și - în cazul în care o femeie este în mod constant dieta, foame și visează la o siluetă subțire, lipsindu-se de toate elementele și vitaminele necesare, va ocoli sănătatea ei. La o vârstă fragedă, aceasta nu poate afecta sanatatea reproducerii unei femei, dar timp de 25-30 de ani, ovarele incep sa se estompeze rapid.

Desigur, acest lucru nu este toate motivele care cauzeaza menopauza precoce la femei. Nu trebuie să pierdem din vedere intervenția așa-numitei iatrogenă sau medicale. Aici se înțelege intervenția operativă asupra organelor pelvine, îndepărtarea ovarelor sau orice alte indicații, efectele chimioterapiei, expunerea la radiatii, iar prezenta tumorilor benigne sau maligne. Dacă în timpul operațiunii au avut loc ovarele prejudiciu, circulatia lor de sange incetineste in ele, iar funcția lor este foarte încet încep să se estompeze.

Simptomele menopauzei precoceDebutul menopauzei precoce este destul de ușor pentru a identifica simptomele-vestitorii statului. Nici unul dintre menopauza de sex feminin nu trece fără simptome. În special, acestea sunt semnele simptomelor menopauzei, cum ar fi:

Video: menopauza precoce este important sa stii despre menopauza

 • transpirație crescută;
 • Încălcarea inimii;
 • Scăderea activității fizice;
 • amețeli;
 • Încălcarea stării emoționale;
 • insomnie;
 • Oboseala, femeia devine foarte dificil de a efectua de uz casnic de zi cu zi și problemele profesionale;
 • Memorie se deteriorează.

La unele femei, aceste simptome sunt destul de clare, și cel puțin pe cineva. Dar, de regulă, de îndată ce primele harbingers ale menopauzei, femeile incep sa experimenteze frica, confuzie, depresie. Toate din vina - lipsa hormonului feminin progesteron.

Video: menopauza, simptomele menopauzei si tratament. Tratamentul menopauza precoce.

Modificările privesc și apariția femeilor. Pielea ei devine plictisitoare, uscată și palid. Vaginul si incepe un anumit disconfort - și anume, a crescut uscăciune, mâncărime și de arsură. De multe ori, o femeie poate avea dureri in timpul actului sexual. procese patologice supuse membranei mucoase a uretrei - în special, femeile pot prezenta scurgeri de urină, excursii frecvente la baie, precum și urinare nocturne).

riduri faciale apar din cauza lipsei de colagen, pielea de pe fata si pe corp isi pierde elasticitatea si fermitatea. Femeia începe să câștige în greutate rapid.
Ca urmare, efectele menopauzei precoce sunt: ​​tulburări cardiovasculare, creșterea greutății corporale, apariția diabetului de tip 2, osteoporoza si boala Alzheimer.

Tratamentul se bazează pe nutriția adecvată, creșterea activității fizice, și terapia cu hormoni.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit