ZdorovGuru.com

Chist Parovarian de ovar - cauze, simptome, tratament

Paraovarialnaya Kista yaichnika - prichinyi simptomyi lechenieCeea ce poate insemna un diagnostic - chist ovarian parovarian? La urma urmei, acest diagnostic este adesea suficient pentru a pune femeile de vârstă reproductivă. În acest articol, considerăm - cauza ovarelor chistice parovarian, simptome ale bolii si posibile tratamente.

Ce este chist parovarian?

chist Parovarian - o tumora benigna, care se referă la tumori. Educația este prezentată sub forma unei cavități, care este eliberat din ovar. Atunci când o femeie este doar incepand de a dezvolta chist parovarian, pacientul, în câteva luni, nu au prezentat nici un simptom neplăcute. Apoi, în timp, femeia poate avea dureri severe la nivelul abdomenului inferior (durerea radiază în regiunea lombară). După aceea, în cazul în care pacientul nu caută ajutor medical sau nu trece examenul medical planificat, chistul continuă să crească în dimensiuni, astfel încât femeile să dezvolte astfel de simptome severe și neplăcute, cum ar fi - tulburări menstruale, și chiar mai rău - infertilitate.

consecințele grave ale chist parovarian netratate este infertilitate. Fii atent la sănătatea ta!

Dacă chist parovarian ovarului devine formă cronică severă, chist începe să se agraveze rapid, în continuare - chisturi picior anormal răsucite, apoi - capsula chist poate exploda.

Cum se poate spune că o femeie nu are sau parovarian chist? O femeie ar trebui să consulte un medic ginecolog și suferă de studiu vaginal și de a face o ecografie pelvina.

Dacă vorbim despre chist parovarian tratament în timp util, terapia este o procedură „decorticare“ chisturi, menținându-se astfel ovarele si trompele uterine pentru a păstra funcția de reproducere.

chist parovarian de risc

chist Parovarian este localizat intre uter si ovare, precum si - trompelor uterine. Chist reprezentat ca o cavitate cu o singură cameră, care apare ca urmare a încălcării procedurii de embriogenezei.

Cel mai adesea chist parovarian are loc în perioada de vârstă - de la 20 de ani la 45 de ani. Pana in prezent, chist ovarian diagnosticat la 16 femei din 100-TA.

tip Chist paraovarialnogo are o formă rotunjită, ai cărui pereți subțiri suficient ca 1-2 mm. In interior - un chist este căptușit cu epiteliem- plat în interiorul chistului conține lichid clar. Acest lichid conține o anumită cantitate de proteine ​​și o substanță numită mucină.

Hrana chist tip paraovarialnogo fluxul de sange din uter, ovar si trompelor uterine. Chistul acest tip crește în mărime fiziologică suficient de lent, motiv pentru care pacientul nu se poate aplica la un ginecolog pentru o lungă perioadă de timp. În cazurile severe de tip clinic crește paraovarialnogo la dimensiuni portocalii.

factori precipitanți crește chisturi

chist Parovarian se inflameaza ca urmare a deja existente în organele proceselor infecțioase pelviene - ooforitei si adnexitises. De asemenea, Chist paraovarialnogo creșteri de tip datorate dezechilibrului hormonal (hipotiroidism). În cazul în care pacientul foarte devreme primele semne de pubertate (menstruație, primar și caracteristicile sexuale secundare), aceasta afectează, de asemenea, formarea si dezvoltarea de chisturi.

În cazul în care o femeie de mai multe ori în timpul vieții sale au avut avorturi (referindu-se la întreruperea chirurgicală a sarcinii), sau pentru a evita sarcina nedorita - ia hormoni destul de necontrolat pastile, toate acestea conduc la formarea unor entități străine în organele pelvine.Se observă că este în timpul sarcinii există o creștere rapidă a „dormit înainte de„chist parovarian.

Principalele simptome chisturi parovarian

chist Parovarian, așa cum este indicat mai sus, inițial (prima etapă) are dimensiuni mici fiziologice - aproximativ 0,5 cm și se întinde până la 2,5 cm.

Dureroase simptome neplăcute chist parovarian apar în cazul în care tumora este crescut la 5 cm. În acest caz, pacientul se plânge de dureri dureri severe în zona abdominală din partea stângă sau pe partea dreapta (în locul de localizare a ovarului). Mai mult decât atât, aceste dureri neplăcute în nici un fel legate de dureri care apar în timpul menstruației.

Durere la nivelul abdomenului inferior este mult îmbunătățită într-un moment când o femeie greutăți de ridicare, sau să recurgă la creșterea activității fizice.

Creșterile în mărime ovariene începe cu chisturi a fost transferat de vezica urinara, ceea ce duce la urinare frecventă, constipație, flatulență, și - o creștere a dimensiunii stomacului.

In cazurile severe, pacientul este o violare a ciclului menstrual, urmat apoi de infertilitate.

chist parovarian Diagnostic

Pentru a diagnostica chistul parovarian prezența trebuie să fie supuse în mod necesar un examen ginecologic al vaginului, ecografie pelvină. În cazul în care cursul bolii, pacientul merge în pas severe complicații (neregularități menstruale, infertilitate), studiul efectuat femeia laparoscopie.

Cu o creștere a chisturilor de 5 cm sau mai mult, femeia se poate detecta la un novoorazovanie neînțeles (nodul sub piele în abdomen), atunci când a făcut clic, există senzații dureroase.

tratamentul chist

Tind să se dizolve numai chist independent foliculară și așa-numitul chist corpus luteum, care se formează în cavitatea ovarului.

În cazul în care un pacient este diagnosticat chist asa-numitele asimptomatice, este necesar să se respecte condiția femeii - mă refer - crește chiste în dimensiune sau nu.

Dacă o femeie este de vârstă fertilă, și ea încă nu a fost insarcinata, este recomandat să se efectueze așa-numita extirpare a chistului, adică - indepartarea chirurgicala. De asemenea, în cazul în care o femeie este de planificare o sarcina in viitorul apropiat, sau fertilizarea in vitro, atunci îndepărtarea chistului parovarian este considerată obligatorie.

Operația de a elimina un chist este numit un laparoscopia - când a făcut o mică incizie în uter, și pleavă chist din capsulă. În efectuarea acestei operații, tuburi și ovare uterine sunt complet conservate, ceea ce înseamnă că - posibilitatea de a sarcinii în planificarea viitoare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit