ZdorovGuru.com

Pot ramane insarcinata cu endometrioza?

Mozhno li zaberemenet endometrioze priUna din cauzele de infertilitate feminină de azi este endometrioza. Acesta este motivul pentru care diagnosticul este atât de mult mai inspaimantatoare femei nulipare. Pot ramane insarcinata cu endometrioza și modul în care această patologie afectează corpul feminin?

Endometrioza - o ...

Endometrioza este o formă de mucoasă patologică (similar cu cel linii uterului) în locuri neobișnuite. Proliferarea mucoasa poate începe pe o suprafață exterioară a cavității uterului în ovare, trompele uterine, în oricare dintre segmentele intestinale. Mai mult decât atât, această membrană mucoasă începe în anumite zile ale lunii următoare menstruației smulsă de tipul de țesut și sânge.

bunăstare generală femeie identică cu sindromul premenstrual. Cu câteva zile înainte de respingerea membranelor mucoase în zonele membranei mucoase acumularea unei dureri de femeie care are.

Simptomatologia bolii este determinată doar de cât de extinsă este parte a proliferării patologice a mucoasei și, desigur, - gradul total de organ intern.

De la înființarea endometrioza în organism, o femeie observă o deteriorare a sănătății, menstruație dureroasă, leziuni pelvine, probleme cu concepție.

Daca endometrioza afecteaza uterul unei femei, simptomele sunt o scurgere de sânge din uter, în intervalele dintre perioadele. Dacă endometrioza lovit de col uterin, în acest caz, se poate sângera după contactul sexual. În același timp, sexul pentru femei devine extrem de dureros - durerea poate fi atât de severă încât devine imposibil să îndure.

Cel mai evident simptom al endometriozei la femei - este infertilitate.

Este posibil sarcina cu endometrioza?

Endometrioza în ginecologie este considerată a fi o boală ereditară. În cazul în care rudele în linie dreaptă, a fost endometrioza (mama, bunica mea), este probabil ca aceasta patologie se extinde la tine.

Video: = Pot ramane insarcinata cu endometrioza =

endometrioza netratata prelungit poate provoca încălcare permeabilitatii trompelor, formarea patologică dureroasă aderențelor în conducte și ca rezultat - o încălcare a funcției reproductive feminine.

In cazul in care tesutul mucoasei endometrioza a inceput sa creasca pe ovar, foliculul se opreste sa se maturizeze, care este de 100% din cazuri clinice duce la probleme cu fertilizare.

diagnosticul de endometrioza

Pentru a stabili diagnosticul „endometrioza“ poate doar ginecolog. Inițial, specialistul ar trebui să asculte plângerile pacienților, care sunt în general exprimate ca:

Video: Cum de a crește șansele de a obține gravidă cu endometrioza?

  • senzații dureroase la nivelul abdomenului inferior;
  • Durere in timpul menstruatiei;
  • menstruație greu de obținut;
  • Durerea și sângele de descărcare în timpul actului sexual;
  • Absența sarcinii în timpul actului sexual, fara nici o contraceptie.


Apoi, pacientul trebuie să se supună diagnosticul cu ultrasunete de organe pelvine.

În identificarea suspiciune medicală de voință de a organiza examen laparoscopice pentru endometrioza este necesară. Laparoscopie - o procedura chirurgicala care se efectueaza sub anestezie generala. Scopul studiului este studiul mucoasei uterului, trompelor uterine, cavitatea peritoneală pentru a detecta leziunile endometrioza.

Are endometrioza poate fi supus tratamentului?

Da, endometrioza este tratabilă, dar trebuie să se pregătească pentru faptul că acest proces poate dura mai multe luni. După terminarea tratamentului, o femeie poate ramane insarcinata pe cont propriu, transporta și de a da naștere unui copil sănătos.

Tratamentul endometriozei se realizează atât prin intervenție chirurgicală în scopul de a elimina o proliferare anormală a mucoasei, și prin terapia hormonală. Primul pas este de terapie cu hormoni, etc. - o operație numită laparoscopie.

În urma manipulării efectuate în continuare starea fizică de diagnosticare a pacientului. La un moment în care creșterea anormală a endometrioza este suspendată, o femeie poate planifica copilul. Imediat după naștere, un al doilea ciclu de tratament hormonal.

Scopul principal urmărit de către medici în tratamentul endometriozei - această operațiune de recuperare a trompelor uterine și a ovarelor. Ca rezultat, va fi asigurată de funcția de reproducere și posibilitatea concepției.

Atunci când o femeie nu poate ramane insarcinata ...

O femeie nu poate ramane insarcinata numai daca pentru endometrioza a fost pornit, iar pacientul pentru o lungă perioadă de timp nu se aplica la medic. In acest caz, endometrioza afecteaza mucoasa ovarelor, trompelor uterine, uter și vagin, în general. Femeia, în acest caz, în mod independent, în mod natural nu poate ramane insarcinata. Oul nu este în afara foliculului și omoară-l, totuși.

Video: Este posibil sarcina cu endometrioza

În acest caz, ea va trebui să recurgă la fertilizarea in vitro. Da, această procedură este extrem de scump, dar permite o femeie să devină mamă.

Important!

Dacă ați endometrioza este găsit, atunci, în acest caz, ar trebui să nu neglijați recomandările medicului. Chiar și cu debutul sarcinii este un risc crescut de avort spontan, avort.

Video: Cum să obțineți gravidă cu endometrioza

Potrivit statisticilor, mai mult de 50% dintre femei suferă în prezent de la infertilitate, care apare din cauza endometrioza.

Endometrioza nu pot fi vindecate de unul singur sau du-te prin timp. Atunci când o femeie are endometrioza complet perturbat hormoni, reduce producerea hormonului estrogen, ceea ce duce la încetarea completă a ovulatiei.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit