ZdorovGuru.com

Dependența de zahăr

Zavisimost sahara otSugar ... ce ar putea fi mai dulce și mai dăunătoare decât pulberea. Zahărul poate fi trestie sau sfeclă. Dacă vorbim despre valoarea nutritivă a acestui produs, nici un folos, el nu va fi corpul nostru. Dar, în același timp, cele mai multe dintre noi pur și simplu nu pot trăi fără zahăr în ceai, cafea și alte băuturi, precum și de zahăr sub formă de prăjituri, produse de patiserie, înghețată. Adică, vedem o dependenta de zahăr reală.

Pentru referință!

Zahăr - este un element chimic care este luată la locul de muncă. Nu există o singură vitamina, minerale, grasimi, minerale. Vei fi surprins, dar în comparație cu formula chimică de cocaină și de zahăr, acestea sunt aproape identice.

Zahăr - un drog

După cum putem vedea în compoziția lor chimică și efectul lor asupra organismului uman, zahărul - acesta este un adevarat drog. Vei argumenta astăzi, nu-i asa? Dar, încercați doar puțin timp să renunțe la zahăr. Cu siguranță, nu vei reuși. Deoarece zahărul are un impact enorm asupra trupurilor noastre, am devenit dependent de ea.

Zahăr produce o dependență reală, asemănătoare cu medicamentul în corpul uman.

Dacă brusc decideți cel puțin pentru un timp supraviețui fără zahăr, vei observa cum vei deveni iritabil, foarte capricios, nervos, amărât. Ai nevoie urgent de o nouă doză de zahăr.

După anularea unei persoane de zahăr experiențele dependență fiziologică adevărată - amețeală prezintă anxietate crescută, ca răspuns inadecvat la alte persoane.

De ce suntem dependenti de zahar?

Când vom mânca dulce în toată forma ei, apoi a obține imediat o anumită doză de dopamină (un hormon care este responsabil pentru plăcerea). În cazul în care umplutura de dopamină nu vor fi efectuate în mod continuu, aceasta va duce la iritabilitate crescută, tearfulness, toane, furie.

Video: dependența de zahăr

incurajand copiiiMediul nostru ne încurajează să consume zahăr. Este peste tot - în magazine, în grădinițe, în școli, în toate locurile în care o persoană este. Dulce este un fel de odihnă pentru plăcerea umană. Încă din copilărie, copilul învață să consume zahăr în cantități mari. De ce? Pentru că părinții nu ezită să pună zahăr în formula pentru sugari, cereale, să încurajeze copilul să prăjituri, biscuiți, prăjituri, bomboane. Dar acest lucru este greșit. Copiii în cele din urmă abandoneze complet consumul de orice produs alimentar, în cazul în care acestea nu sunt date de dulciuri.

efecte

Care ar putea fi consecințele unui aport constant de zahăr? În primul rând, este nevoie de departe de dinti, iar pe de altă parte, o persoană care începe probleme serioase cu exces de greutate (pana la obezitate). În cazul în care zahărul este în meniul de zi cu zi, aceasta duce la un obiect ascuțit și apoi o creștere constantă a colesterolului. Astfel de oameni sufera de ateroscleroza, o deficienta de calciu in organism (zahar tinde sa se spăla de calciu si alte minerale si vitamine, care sunt vitale pentru noi).

De fapt, zahărul este foarte dăunător. Se compune din niste carbohidrati simpli. Da, hidrati de carbon cerut de organism, dar în cantități mici. Dacă numărul depășește limita permisă, atunci organismul începe să se potrivească.

Ce să nu mănânce zahăr?

Tu sunt determinate pentru a scăpa de dependența de a absorbi de zahăr în cantități mari? Apoi, trebuie să urmați sfaturile și recomandările prezentate mai jos. Astfel,

Video: CUM SWEET NU ESTE / VREI cum să se oprească consumul de dulciuri

  • Prima - bea apă curată la fel de mult. Ceea ce se înțelege nu este de a înlocui tort cu apă, în loc de cafea, ceai, băuturi carbogazoase, sucuri, băuturi din fructe, dulce compoturi de fructe bea apă curată. Cu cât potoli setea cu apă curată mai mult, cu atât mai puțin va dori să bea. Deci, antreneaza-te pentru a transporta întotdeauna o sticlă mică de apă.
  • Adauga la dieta ta proteine ​​și grăsimi mai utile. Corpurile noastre sunt proteine ​​vitale și grăsimi, hidrați de carbon nu (sub formă de zahăr). Acum vom mânca mult mai puține proteine ​​și grăsimi (referindu-se la grăsimi utile și acizi grași saturați în formă de Omega 3, Omega 6 și 9. Mai mult decât atât, o persoană care are un regim alimentar echilibrat (proteine, grăsimi, glucide) este semnificativ mai lent in greutate sau este practic nimic de câștigat. în timp ce kilograme în plus dulci sunt depozitate la talie mai repede.
  • Înlocuiți zahărul obișnuit, prăjituri, înghețată pentru dulciuri mai utile - bomboane, nalba, fructe uscate, bomboane.
  • Mananca mai des, dar portii mici - de regulă, avem o gustare dulce între micul dejun și masa de prânz, precum și între masa de prânz și la sfârșitul zilei de lucru. Cu siguranță ai face ceai sau cafea și prikusku le ia cookie-uri, prăjituri sau bomboane. Prin urmare, pentru a nu avea dorinta exagerata de a manca ceva dulce, nutriționiștii recomandă să mănânce de multe ori, dar porțiuni foarte mici. Și noi vorbim despre alimentele obișnuite - salate, cereale, supe, legume și fructe.

Unele statistici!

Decit americanii, într-o zi, aproximativ 200 de grame de zahăr. Acest factor afectează boala excesului de greutate, inima, sănătate generală proastă a omului. În America, zahărul - este principalul aditiv alimentar dăunător, care este conținut în toate sosuri, băuturi, sirop semi-dulce, apă carbonatată, și chiar! - produse low-grasimi.

Găsiți principala sursă de zahăr

Recomandare cu privire la modul de a scăpa de dependența de zahăr este - a lua în dieta ta principală și cea mai mare sursă de dulce. De exemplu, nu bei o zi, timp de aproximativ 5 cesti de ceai sau cafea, și fiecare a pus 4 lingurite de zahar. În același timp, fiecare este însoțită de o gustare petrecere ceai dulce. Sau nu s-ar putea, fără sifon, și ea este în mod constant în dieta ta. Apoi, în fiecare săptămână (nu trebuie să renunțe la dulciuri foarte brusc) elimina o ceașcă de cafea și un desert. Într-o lună veți mânca mult mai puțin zahăr, și doresc, de asemenea, nu va atât de mult.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit