ZdorovGuru.com

Îndulcitorii - prejudicii sau beneficii?

sahara Zameniteli - vred ILI polzaCei care se uita in greutate si dieta lor, transformat treptat, nu numai pentru fructe și legume, dar, de asemenea, util dulceață. Ca parte a unei astfel de bomboane utile pot fi văzute de obicei nu toate zahăr și zahăr alb înlocuitori. Se crede că înlocuitori de zahăr nu sunt la fel de utile ca vorbesc despre el pe internet și în diverse forumuri, blog-uri pe o alimentație sănătoasă. Ce crezi? Este util inlocuitori de zahar sau nu? Să ne adune toate informațiile necesare și de a trage câteva concluzii.

Mai jos vom răspunde la cele mai frecvente întrebări.

Este creierul uman nu poate funcționa corect fără zahăr alb?

De fapt, acesta este un mit și o minciună pură. Celulele creierului și întregul corp nu poate funcționa fără glucoză, dar nu fără sahara.A, glucoză, după cum știm, găsit în pâine de cereale, cereale, fructe și legume proaspete întregi. Este fără un corp uman va fi dificil, dar nu fără zahăr alb.

Este imposibil să nu utilizeze glucoza. Puteți verifica pentru tine - da pentru a doua zi de la consumul de dulciuri, fructe uscate și fructe proaspete, și du-te la produsele alimentare de proteine ​​(poate fi de pui, branza de vaci). Rezultatul va fi că zahărul în sânge începe să scadă brusc, ceea ce duce la deteriorarea sănătății umane, scăderea funcției cerebrale. Omul din organism care nu curge glucoza devine excesiv de nervozitate, iritabilitate.

Dacă vă simțiți că sănătatea dumneavoastră se deteriorează, există o slăbiciune în organism, asigurați-vă că pentru a bea ceai dulce cu fructe uscate. Vei fi surprins de cât de repede starea de spirit se va ridica. Singurul negativ, zahărul normal „joc“ în organism un timp scurt, iar nivelul de zahăr scade la fel de repede ca și creștere.

Prin urmare, am renunța la zahărul alb obișnuit (utilizați nu are nici o) și să dea preferință carbohidrații mai complexe - pâine, hrisca, fulgi de ovăz, fructe, fructe uscate. În acest caz, glucoza în corpul uman se va face într-un ritm foarte lent, ceea ce se va simți mult mai bine.

Vreau să piardă în greutate, dar mi se pare greu să renunțe la zahăr alb. Ce să fac?

Nu poți renunța la zahăr alb. Dacă numeri caloriile într-o linguriță de zahăr alb conține 20 kcal. Nu pentru a recupera de zahăr alb, este necesar să se acorde o atenție la restul meniului - ar trebui să fie sănătos, util, echilibrat și sunt formate din produse naturale autohtone și produse care nu semifinite

Desigur, nici una dintre care pierderea in greutate nu poate fi în afara întrebării, dacă beți ceai de obicei, de 3-5 ori pe zi și se adaugă câteva linguri de zahăr în ceașcă.

Pot folosi zahăr în loc de înlocuitori de zahăr alb?

Este imposibil să dea un verdict final privind siguranța înlocuitori de zahăr. Acest lucru se datorează faptului că acestea sunt pe piața alimentară au apărut recent, și impactul lor asupra corpului și, în special, pe tractul gastro-intestinal - este puțin cunoscută.Dacă vorbim despre cele mai populare și căutate îndulcitori, este sucraloză, aspartam, neotam. Putem spune că femeile gravide și copii nu este recomandat să folosiți îndulcitori artificiali.

Dacă un om - un dinte dulce, sau îndulcitori poate scăpa de dependență?

Vei fi surprins, dar - dimpotrivă. Aici ai mâncat o bucată de bomboane sau cookie-urile, vă satisface astfel nevoile corpului într-o dulce. Da, această metodă nu este diferită sănătos și util, dar încă - este mult mai eficient. În plus, zahărul afectează foarte repede creierul uman, saturarea-l, de ridicare starea de spirit și, desigur, - eliminarea stresului. Îndulcitorii artificiali un astfel de impact asupra creierului și tractul gastro-intestinal nu are.

În impactul lor asupra organismului uman este afectat de înlocuitori de zahăr la fel ca cafea decofeinizata.

Video: înlocuitori de zahăr (îndulcitori și îndulcitori) - vătămare și pericol pentru organism!

În cuvinte simple, zahărul dă o plăcere persoană și îndulcitor nu are nici un efect.

Se pare că omul, folosind un ceai cu îndulcitor, în curând din nou dorit dulce. Prin urmare, în imposibilitatea de a sta, unele pauză în jos și începe să mănânce prăjituri, produse de patiserie și alte dulciuri dăunătoare.

Nu este necesar să se miște foarte rapid cu zahăr alb natural îndulcitorii artificiali, fă-o treptat, și, probabil, va trebui să abandoneze complet dulce.

Dacă refuz să zahăr, dar va mânca miere ...

Puteți refuza zahărul alb și în loc să mănânce alimente care sunt în compoziția sa conțin fructoză naturală. Acesta poate fi zahăr brun, miere și melasă, agave. Dar, de fapt este că diferența de calorii între zahăr alb și aceste produse - nu. Mai ales, este foarte dificil, în supermarket-uri noastre de a cumpăra naturale zahăr brun, miere și melasă.

fructoză

Fructoza - un substitut de zahăr natural. Acesta conține această substanță în toate fructe, boabe, fructe uscate. Fructoza este mai dulce decât zaharoza la aproximativ 2 ori, dar conține mai puține calorii decât zaharoza. Utilizarea de fructoză a permis persoanelor care suferă de diabet. A doua zi a permis să ia nu mai mult de 30 de grame de fructoză. fructoza în condiții de siguranță nu poate fi numit, deoarece provoacă dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

Video: Beneficii și îndulcitor aspartam prejudicii (Aspartam)

sorbitol E420

Sorbitolul nu este îndulcitor foarte dulce, un simplu de zahăr este mult mai dulce. Dar, cu toate acestea, sorbitol este considerat un îndulcitor natural în condiții de siguranță. Utilizarea sorbitolul ca agent de îndulcire recomandat de Comitetul pentru aditivi alimentari în Europa. Este demn de remarcat faptul că sorbitolul normalizeaza tractul gastro-intestinal și este un colagog excelent. Sorbitolul nu este recomandat să consume în cantități mari.

sorbitol și xilitol în condiții de siguranță este considerat, la momentul respectiv, ca ciclamat de presupus „sigur“ este interzis în Europa, din cauza efectului negativ asupra tractului gastro-intestinal.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit