ZdorovGuru.com

În ce produse sunt cele mai multe glucide?

v kakix produktax sodergatsia uglevoduCarbohidrații sunt principala sursă de energie, care conțin un număr mare de plante, produse lactate. Utilizarea carbohidraților în organism primește o cantitate mare de glucoză, care este necesară pentru celulele proceselor metabolice. Există trei tipuri de carbohidrati - glucide simple și complexe - fibre dietetice, acestea, la rândul lor, pot fi solubile și insolubile.

Utilizarea glucide simple și complexe

Lapte, fructe, zaharuri rafinate sunt glucide simple. Cereale, rădăcinoase, cerealele sunt glucide complexe. În cazul în care o cantitate suficientă de rație alimentară de glucide complexe, organismul nu va suferi de o lipsă de substanțe esențiale.

Un tip deosebit de utilă de carbohidrați brute - produse din cereale integrale, orez brun, conține minerale, vitamine, fibre dietetice.

alimente bogate în carbohidrați pe

1. O cantitate mare de fibre insolubile, amidon rezistent este conținut în banane clasa verde, painea integrala de grau. Acest tip de carbohidrat nevoie de colon, folosindu-l poate normaliza funcționarea intestinale.

2. bogat in glucide fulgi de ovăz, paste numai cu soiuri de grâu dur, cât mai multe conținute în hrișcă, orez brun, porumb.

3. Se recomandă utilizarea netratate mere, pepeni, caise, fructe de padure, prune, pere.

4. carbohidratii utile se găsesc în varză, cartofi copți, ardei grași, ceapă, roșii, dovlecei, morcovi, spanac, sfecla.

5. In dieta ar trebui să fie flaxseeds, nuci, soia, iaurt, iaurt.

hidrati de carbon utile pot ajuta la scaderea colesterolului în sânge, a scăpa de excesul de greutate. O persoană ar trebui să mănânce dreapta, singurul mod în care poate îmbunătăți activitatea creierului, reîncărcare, a pus în glucoză normală în sânge. Dacă mâncați în mod corespunzător hidrati de carbon, sistemul nervos central va funcționa în mod eficient.

Video: Sursa de alimentare la sol 2. Carbohidrați

 Alimentele care conțin carbohidrați sunt nocive

Dacă doar carbohidratii simpli sunt prezente in dieta, aceasta poate duce la boli grave:

1. sare rapid în nivelul de glucoză din sânge, din cauza acestei există probleme cu pancreasul, începe în mod activ producția hormonului insulină, astfel susținut în nivelul de zahăr din sânge.

2. Veți primi un număr mare de celule grase, omul castiga rapid in greutate, este obez.

3. Dacă o lungă perioadă de timp pentru a mânca carbohidrati simpli, organismul poate obișnui, din cauza acelei persoane devine obosit repede, el sare apar în starea de spirit, depresie îngrijorat.4. Abuzul de acest tip de substanțe duce la dezvoltarea bolilor de inima, vasele de sange, cancer, carii dentare, osteoporoza, procesele degenerative.

Vă rugăm să rețineți în corpul dumneavoastră ar trebui să fie cât mai mici posibil, astfel de hidrati de carbon - briose, paste fainoase, dulciuri, produse de panificatie. De asemenea, merită să renunțe la siropuri, zahăr, băuturi carbogazoase cu zahăr, ciocolată cu lapte, bomboane, budinca, crema, inghetata, suc de fructe, fast-food.

Datorită ofertei de rafinat acumulează o cantitate mare de calorii, suficienta energie pentru o perioadă scurtă de timp după ce o persoană experimentează oboseală severă, foame. Carbohidrații complecși stimula, satura organismul, astfel încât oamenii să se mențină în formă, astfel încât asigurați-vă că acest tip de hidrați de carbon ar trebui să fie în dieta de zi cu zi.

Lipsa de carbohidrati in organism

Fiecare persoană acumulează o anumită rezervă de glicogen (complex de carbohidrati), cele mai multe dintre ele în sistemul muscular al ficatului. Atunci când o persoană nu utilizează pentru produsele alimentare, acestea sunt convertite în glucoză, astfel încât nivelul de zahăr din sânge este întotdeauna normală. Stocurile de substanță, în cazul în care persoana nu utilizează glucide complexe, au ajuns deja la un sfârșit după 12 ore. Carbohidrații incep sa se formeze din produsele, care apar după metabolismului proteic. Carbohidratii sunt necesare pentru alimentarea cu energie a creierului.

Video: Cum să mănânce. Totul despre carbohidrati.

Din cauza lipsei de carbohidrati sunt probleme cu ficatul, ea începe să se acumuleze cantități mari de grăsime, el renaște. Când grăsime descompune, există probleme cu metabolismul, este produs în cantități mari cetonă, ele incep sa se acumuleze in organism. Din cauza cetone sunt oxidate grăsimi, proteine, acest lucru duce la intoxicarea a tesutului cerebral, poate duce la pierderea conștienței, comă.

o overabundance de carbohidrați

Atunci când se acumulează cantități mari de carbohidrați poate crește de insulină în sânge, din cauza acestei grăsime se formează atunci când produsele alimentare este drastic redus de calorii, schimbul de proteine ​​este perturbată.

Abuzul de carbohidrati conduce la faptul că crește nivelul de zahăr din sânge. Atunci când o persoană este ușor de micul dejun, el este foame, mănâncă în seara toată ziua, crește nivelul de glucoză. De exemplu, dacă o persoană a mâncat o pâine cu gem dulce, se spală în jos cu ceai, el începe să acumuleze grăsime și de a dezvolta gastrita.

procese metabolice glucidici reglarea hormonilor - glucocorticoizi, datorită dezvoltării lor sporită de zahăr în ficat.

Înțeles glucoză și fructoză în corpul uman

Glucoza este necesar pentru un plin proces de schimb de carbohidrati. Când sânge nu este suficient, sau este crescută, o persoană nu poate folosi. Acest lucru se întâmplă cel mai adesea în diabetul zaharat, totul duce la oboseală, pierderea conștienței, comă.

Fructoza este esențială pentru diabetici. O porțiune din acest material este în ficat, ea se transformă în glucoză. Dacă utilizați fructoză ca un îndulcitor, organismul va avea suficient de carbohidrati.

Cantități mari de fructoză găsite în pere, pepeni verzi, struguri, coacaze negre, căpșuni, zmeură, pepene galben.

Deci, hidrati de carbon sunt necesare pentru a finaliza activitatea organelor sistemice, mușchi. Sportivii au nevoie de mai mulți carbohidrați, deoarece ei petrec o mulțime de energie. Este important sa mananci carbohidrati complexe, pe care le contin vitamine, minerale. Evitati carbohidratii simpli, acestea pot duce la excesul de greutate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit