ZdorovGuru.com

Ciocolata - calorii, proprietăți utile, daune

Video: Proprietatile curative ale seminte de susan: seminte de susan

wokoladCiocolata! apar imediat asociații plăcute. Și, de îndată ce se ascunde în gura lui? Când este folosit, veți obține o adevărată plăcere. Mulți oameni nu pot imagina viața fără acest bomboane delicioase. Cât de util este ciocolata? Cum este folosit astfel încât să nu dăuneze corpului tau? Toate aceste întrebări se poate răspunde doar prin studierea cu atenție compoziția unui anumit produs.

Descriere ciocolata

Fapt interesant! Aztecii utilizate pentru a prepara fasole dulciuri de cacao, vanilie, piper rosu. Un produs care sa ingrosat, sa adăugat mălai. Ciocolata aztecii era ca un jeleu gros, astfel încât a fost numit „apă amară.“ Abia în secolul al XIX-lea a început să producă ciocolată în plăci. Înainte, în secolul al XIV-lea, datorită proprietăților afrodizikalnyh dulceață a fost interzis.

Astăzi a lansat dulciuri tehnologie de producție. Puteți cumpăra o, lapte, ciocolata neagra alb, poros. Vă rugăm să rețineți că componenta principală este masă de cacao, se reflectă în culoarea și gradul de amărăciune de ciocolată. Ca parte a tipului de lapte și alb ciocolată conține unt de cacao.

la întuneric ciocolată au beneficiat și nu este dăunătoare pentru organism, acesta trebuie să fie o cantitate suficientă de cacao (70%). Toate ingredientele sunt bine pre-preparate, iar apoi acestea sunt amestecate în proporția necesară. La fel de important, astfel de proceduri sunt:

 • Conșare (metoda frământare folosind ulei uniform distribuite în ciocolată).
 • Calirea (creșterea temperaturii de topire).

Atenție! ciocolata de calitate nu se va topi pe degete calde.

În timpul pregătirii masei de ciocolată este încălzită și răcită în mai multe etape. Datorită acestui produs cementat devine rezistent la temperaturi diferite pentru o lungă perioadă de timp rămâne solid. Este demn de remarcat, cu atât mai mult lichior de cacao dulciuri, deci este mult mai rezistent la diverse influențe.

Cum de a păstra dulceața corect?

Din păcate, ciocolata neagra este susceptibil la diferite condiții de depozitare. Dacă vedeți o floare albicioasă, înseamnă că nu practică umiditatea, regimul de lumină. Ciocolata ar trebui să fie depozitate într-un loc uscat, întunecat, rece, dar nu și în frigider. Mulți oameni ca să pună dulceața în congelator. Nu trebuie să faci asta, și nu lăsați ciocolata în căldură.

proprietăţi utile

Cât de multe calorii din ciocolata? În 100 de grame de ciocolata neagra amara contine 539 de calorii. Toată lumea știe că într-un număr mare de teobromină ciocolata, cu care poate îmbunătăți starea mușchiului inimii. De asemenea, această substanță este utilizat pentru a trata bronșită, pneumonie.dulceață probată bogat în fenilalanină, aminoacizi esențiali, care sunt reflectate în activitatea sexuală a femeilor. Se crede ciocolata neagra, cu mai mult de cacao - este una dintre cele mai bune afrodisiace. Nici măcar nu bănuiți: un baton de ciocolată este bogat în cafeină. Se pare că, în dulciuri țiglă mult mai multa cofeina decat o ceasca de espresso dublu.

Este important să se ia în considerare: pisicile, câinii au o sensibilitate crescută la teobromină. Dacă ei mananca chiar un pic de ciocolata poate otrăvit serios.

Utilizarea de ciocolata

Vă puteți răsfăța într-un mese gustoase și sănătoase:

 • Browne un desert de ciocolată. Tu este ușor să se pregătească acasă. Pentru a face acest lucru, se prepară un baton de ciocolată, se topesc, se adauga fructe confiate, nuci, stafide.
 • prăjitură cu ciocolată, care va ajuta pentru a menține cald în timpul iernii rece. Pregătirea destul de simplu: ciocolata neagra naturale sparte în bucăți mici și topit, apoi se adaugă un pic de unt, toate amestecate într-o singură masă. La sfârșitul cireșe decongelat și chili felii.

De ce ciocolata este recomandat pentru a pune într-o cantitate mică in dieta ta?

Video: - pruni beneficii și proprietăți de vatamare / scurgere benefice si nocive, prune calorice,

 • Cel mai bun antidepresiv. E dor de casă? Te simți trist? Mănâncă câteva bucăți de ciocolată, vei observa imediat cum a apărut starea de spirit, vei deveni mai alert.
 • agent profilactic eficient pentru accident vascular cerebral, infarct miocardic, ateroscleroza. Produsul conține o cantitate mare de uleiuri esențiale utile, care împiedică depunerea plăcilor de colesterol. De asemenea, ciocolata - cea mai bună sursă de flavonoide, care normalizează starea trombocite, nu le permite să lipi unul de altul.
 • instrument excelent pentru vasele inimii. Datorită faptului că dulceața îmbunătățește circulația sângelui, ajută să aducă presiuni asupra ratei.
 • protecție împotriva cancerului, ulcere. Am verificat că ciocolata - unul dintre cei mai buni agenți antioxidanți. În ea, ca într-un număr mare de verde catechine ceai, deci curăță sângele de substanțe nocive. În Japonia, sa dovedit că un consum zilnic de 40 de grame de ciocolata reduce riscul de cancer.
 • Cel mai bun remediu pentru creier, sistemul nervos central. Când utilizați acest tip de produs este îmbunătățit în mod semnificativ de memorie, atentie, stimuleaza activitatea creierului.
 • Restaurarea procesului digestiv. Datorită display-uri sale de ciocolată laxativ substanțe toxice curăță complet întregul organism.

Contraindicații

Ești îngrijorat dacă este sau nu poti manca ciocolata? Apoi, să acorde o atenție la următoarele recomandări:

 • Dulceața este interzis să dea copiilor mici, de până la 3 ani.
 • Ciocolata nu pot fi utilizate în patologii hepatice, diferite tulburări metabolice, excesul de greutate.
 • Tratați va trebui să șteargă din meniul lor pentru diabetici.

Mituri despre pericolele de ciocolata

Vă rugăm să rețineți, unele pericole dulciuri înfricoșătoare:

Video: Proprietăți utile de ciocolată neagră

 • Ciocolata duce la acnee, acnee, inflamație a pielii. Nu e adevărat! Acest lucru se poate întâmpla în cazul în care o persoană care mănâncă prost, mananca doar un dulce.
 • Ciocolata duce la excesul de greutate. De fapt, daca mananci cateva dale din ziua, ați observat deja, au început să se recupereze.

De asemenea, nu cred că ciocolata este întotdeauna duce la alergii, un fel de dependență, există, de asemenea, caracteristici individuale importante ale organismului.

Video: Calorii Filbert

Deci, cum ar fi ciocolata? Nu refuzați plăcerea, este foarte util produs, gustos. În produsele cosmetice evaluate folie de corp ciocolată, care nivelat de relief a pielii și îi conferă elasticitate.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit