ZdorovGuru.com

Este posibil pentru a elimina dintii in timpul sarcinii?

Mozhno li udalyat zubyi pri beremennostiSunteți gravidă și au dureri de dinți suficient de puternic ... ce să facă într-o astfel de situație? Treat dinte? Ștergeți? Fie că este periculos în timpul sarcinii sau nu? Cine poate răspunde la aceste întrebări unei femei gravide? La această întrebare răspunsul trebuie căutat numai de experți, nu cu prietenii, internet, etc.

O categorie specială de pacienți

Femeile gravide sunt considerate o categorie specială de pacienți, în biroul de orice medic care au nevoie de o atenție specială. Corpul de imprevizibile ... .Din schimbarile hormonale puternice unei femei gravide în această perioadă aproape toate organele și sistemele femeilor interne de viață sunt reconstruite. Ai auzit, probabil, că cineva în timpul căderii sarcinii de păr, cineva incepe la probleme dentare, cineva este acoperit cu acnee, etc.

In timpul sarcinii, o femeie are o deficienta de calciu, care de fapt este o femeie în biroul dentist. După cum se știe, dinții noștri de aproape 100% constau din calciu. Deficienta acestui mineral duce la faptul că dinții încep să se deterioreze treptat.

Cavitățile dinților afectați, suficient pătrunde cu ușurință diferite microbi și bacterii. De exemplu, destul de des Staphylococcus aureus, izbitoare dinți cu carii, reprezintă o amenințare reală pentru copilul nou-născut.

O persoană sănătoasă a sistemului imunitar incepe sa se lupte cu bacterii, penetrante corpul său. O aceeași imunitate gravidă este mult redusă în această perioadă, ceea ce înseamnă că riscul de una sau alte bacterii creste in mod semnificativ.

Din cauza imunității reduse în cavitatea orală în gravidă începe să se dezvolte nu numai cariilor dentare, dar, de asemenea, procesele parodontale, inflamatorii și infecțioase.

Îndepărtarea dinților în timpul sarcinii se efectuează numai în indicații stricte pentru ea, și nu la cererea gravidă! Indicații de urgență, în acest caz, sunt o inflamatie flux, infectioase si supurative.

Video: Este posibil pentru a elimina dintii in timpul sarcinii? - Dr. Komarovsky

Îndepărtarea molarilor de minte, nu este recomandat în timpul sarcinii. Motivul este că acest proces poate urmări mai multe complicații la pacient, pornind de la o creștere a temperaturii bruscă, completarea stare generală proastă.

Este posibil pentru a elimina dintii in timpul sarcinii? Dacă se poate evita această interferență, este mai bine pentru a elimina dinții după livrare.Astfel, toți dinții de manipulare (îndepărtare, tratare, etc.), este de dorit să amâne puerperală.

În cazul în care îndepărtarea dinților în timpul sarcinii nu poate fi evitată, atunci aveți dreptul de a solicita medicul stomatolog de a folosi medicamente speciale de anestezie care nu sunt capabili să traverseze placenta la copil.

Important!

anestezicele în timpul sarcinii poate transporta o amenințare reală și un pericol pentru viața și sănătatea fătului. În plus, în această perioadă crucială pentru orice viitoare femeie de dorit mami se confruntă cu un șoc dureros, care poate apărea în timpul îndepărtarea dintelui. Prin urmare, îndepărtarea dinților pacientului de a fi gravidă ar trebui să fie abordată foarte responsabil!

Video: dinți de anestezie în timpul sarcinii. anestezie dentare în timpul sarcinii

Perioada sigură pentru vizita la dentist este al doilea si al treilea (adică cu 13-a 32-a saptamana). Acesta a fost în această perioadă, fătul este considerat a fi format pe deplin, strâns și ferm înrădăcinată în uterul femeii. În plus, este în al 2-lea trimestru, un organism gravidă nu este atât de vulnerabilă la factorii externi negativi, prin urmare, riscul de infectare sau ceva redus.

Dacă în timpul extracției dintelui utilizării anestezice moderne, atunci acest proces va avea loc cât mai mult posibil, fără consecințe grave pentru femei și inofensive pentru copil. Este mai bine pentru a elimina un dinte decât să stai la punctul în care rana începe să se infecteze și umplute cu puroi. În acest caz, consecințele pentru copil este mult mai mare și mai grave.

Prevenirea bolilor dentare

Puțini dintre viitoarele mame petrece prevenirea bolilor dentare timp inainte de sarcina. Dar, este acest proces ajută la prevenirea unui număr de complicații comune în această perioadă, precum și consecințele după nașterea copilului.

Dacă nu aveți timp pentru a vizita la dentist inainte de sarcina, asigurați-vă că pentru a face acest lucru în primul trimestru. Consultarea dentist mai devreme în timpul sarcinii vă va permite să vă asigura că cavitatea bucala totul este bine, sau invers - vei fi conștient de amploarea încălcărilor / daunele pe care există deja în cavitatea bucală, care poate fi controlat în acest moment, fără procedura de îndepărtare a dinților.

In timpul sarcinii, este de dorit de a folosi o pasta de dinti albire, deoarece acestea deteriorează stratul superior al smalțului.

Video: Tratamentul stomatologic la femeile gravide

Pentru informații!

  • Înainte de a fi supuse examinării de un medic dentist trebuie să informeze care are loc pe care beremennosti- termen beremenny- în cazul în care o sarcină cu complicații sau fără;
  • Amintiți-vă că în timpul sarcinii aveți nevoie pentru a vizita la dentist, nu atunci când aveți o durere de dinți, sau de preferință la fiecare 2 luni. Motivul - o lipsă acută de calciu, care se observă în fiecare gravidă, fără excepție.
  • In timpul sarcinii, orice boală a cavității orale se va dezvolta mai intens decât de obicei. Motivul - imunitatea scăzută, lipsa de vitamine, deficit de calciu.
  • ,, procese inflamatorii purulente infecțioase în timpul sarcinii sunt considerate extrem de periculoase. Dacă o femeie este la prima senzație de durere în cavitatea bucală decide să amâne vizita la medic, aceasta poate duce la formarea de foc periculoase. Respectiv - un dinte aching va trebui să fie eliminate în mod obligatoriu.
  • In nici un caz nu este durere mut adecvat în cavitatea bucală prin antibiotice sau analgezice.
  • Înainte de a șterge un dinte, nu numai să se consulte cu un medic dentist, dar, de asemenea, cu ceea ce duce sarcina obstetrician-ginecolog.
Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit