ZdorovGuru.com

Durere de dinți în timpul sarcinii, cauze, tratament

Video: durere de dinți atunci când beremennosti.avi

boliat zubu pri beremenostiDestul de des în timpul sarcinii la femei pot să apară mai puternică durere de dinți. Este un simptom al insuficienței hormonale, ca urmare, există probleme nu numai cu dinții, dar cu mucoasa orală. În timpul perioadei de gestație la femei agravate toate bolile cronice, astfel încât dinții devin vulnerabile.

Cauzele durerii dentare în timpul sarcinii

  • Disturbed metabolismul calciului.
  • Probleme cu procesul digestiv.
  • toxicoză timpurie și vărsături constante.

In al treilea trimestru, o femeie gravidă este activ în creștere fat. Când mama suferă de o lipsă de calciu, incepe sa se subtieze propriile oase. Primul pas are probleme cu dinții, aparate maxilarului. O femeie gravidă poate degenera adesea diferite boli cronice - enterită, gastrită, colită. Ulterior, poate perturba absorbtia de calciu, dinții începe să se rănească și mai mult.

La femeile gravide, există modificări ale glandelor salivare. Funcția principală a salivei - îmbogăți dinți și fosfat de calciu, secreția gravidă a glandelor salivare este redusă. Cariile duce la probleme cu sistemul imunitar, astfel încât în ​​cavitatea bucală încep să dezvolte bacterii și alte microflorei patogene, având ca rezultat inflamația gingiilor, este constant stomatita îngrijorat.

deficienta de calciu - cauza principala durere de dinți gravidă

În cazul în care fătul începe să se formeze germeni dinte, femeile gravide suferă de o lipsă de calciu, are un impact negativ asupra sănătății sale dentare. În această situație, primul lucru pe care trebuie să revizuiască dieta, ar trebui să fie incluse produse lactate, fructe, plante aromatice, legume.

Dacă pre-sarcina a avut probleme cu gingiile, asigurați-vă că să ai grijă de ei. Foarte adesea gravidă trebuie să meargă la dentist cu o astfel de problemă ca gingivita. În această situație, cât mai curând posibil pentru a elimina procesul inflamator. Ajutor poate doar medicamente speciale, care sunt numiți de medicul stomatolog, având în vedere statutul femeilor.

Metodele de acasă pentru a scăpa de dureri în timpul sarcinii

Cea mai bună soluție este consultarea unui medic stomatolog. Dar nu toate femeile gravide sunt psihologic sensibile la vizita la medic, și nu pot fi nervos, astfel încât să puteți la domiciliu pentru a face nimic pentru a uita despre simptomele neplacute. Primul lucru pe care trebuie să scapi de factor iritant, cel mai adesea este restul alimentelor, care a fost lăsat în dintele bolnav. În acest caz, atunci când durerea te deranja în timpul mesei, o nevoie urgentă să se spele pe dinți, apoi decoct de plante se clătește gura. Este posibil să se atașeze dintele pacientului un tampon de bumbac, se pre-umezește în ulei de cuișoare.

Desna este recomandat pentru a șterge infuzie de propolis - este una dintre cele mai bune anestezice, acționează ca Novocain. In cazuri extreme, puteți lua analgezice dacă durerea de dinți devine de nesuportat.

Amintiți-vă! Implică-te în utilizarea de medicamente în timpul sarcinii nu este necesar, acestea pot afecta grav plOde. În orice caz, nevoie de sfatul medicului curant.

Video: Tratamentul stomatologic în timpul sarcinii

mijloace sigure pentru îndepărtarea durerii dentare este sifon-soluție salină. Ori de câte ori este posibil clătiți gura lor și durerea dispare.

Tratarea durere de dinți în timpul sarcinii la dentistAtenție! Impactul sever durere de dinți negativ nu numai asupra stării corpului feminin, dar, de asemenea, pe dezvoltarea copilului viitor. Dacă vă confruntați cu o patologie gravă dentitie, starea deranjat a membranei mucoase a gurii, este necesar să se abordeze de urgență la dentist.

Farmacologie modern oferă o mulțime de medicamente pentru a ajuta la ameliorarea stării de femei, și sunt complet sigure pentru copil. Cel mai adesea, medici stomatologi prescriptori care nu traversează placenta. Caracteristica principală a medicației pe care organismul rapid scapa de ele.

În cazurile severe, femeile gravide poate fi administrat o radiografie. Așa că nu afectează fătul, luat un șorț special de plumb și au acoperit burta lor.

Video: Tratamentul stomatologic în timpul sarcinii

Neapărat trebuie să îndepărtăm tensiunea înainte de o vizită la dentist, deoarece toate tensiunile au un impact negativ asupra starea fetale. Pentru a face acest lucru, puteți avea o băutură sau tranchilizante Valerian Novopassit. Se tratează dinții cei mai buni în a doua etapă a sarcinii, atunci când placenta este format complet (bariera naturala care protejeaza copilul de la expunerea la diverse medicamente).

Prevenirea durerii dentare în timpul sarcinii

Problemele dentare apar de multe ori din cauza lipsei de vitamine, astfel încât la începutul sarcinii este necesar să se ia complexe de vitamine speciale.

Pentru a preveni durerea în dinți, este necesar să se mențină igiena orală. Pentru îngrijirea dinților două tipuri de paste este necesar să se utilizeze: una cu calciu si fluorura, al doilea - anti-bacterian. Ca măsură preventivă aveți nevoie pentru a vizita un dentist, este recomandat să o facă la începutul sau la sfârșitul sarcinii. Medicul va examina cu atenție și prescrie îngrijirea corespunzătoare a dintilor.

O metodă eficientă de protecție profilactică a dinților este fluorurare. Procedura este sigur, nu are contraindicații. Cu fluorizare dinți sănătoși rămân pentru o lungă perioadă de timp, astfel încât se poate proteja împotriva cariilor în mod fiabil.

Multe femei folosesc balsam de rufe preparat, în compoziție, care este laurii sulfat, sulfat de sodiu, alcool. Aceste substanțe sunt periculoase, deoarece acestea pot provoca diferite tipuri de reacții alergice. Prepara ceaiuri de plante au recomandat, care includ cele oregano, salvie, dulce rădăcină pavilion, gălbenele, mușețel, mentă. Ei au nevoie să clătiți gura în mod constant.

Deci, pentru a preveni durerea de dinți trebuie să fie pe deplin hrănite, monitorizează continuu igiena orală. Dacă există durere severă, asigurați-vă că să se consulte medicul dentist. Interzis de a lua medicamente fără a consulta un medic, ei pot afecta grav copilul și să conducă la dezvoltarea de patologie.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit