ZdorovGuru.com

Înlocuirea dinților la copii

Durerea - un fenomen normal la schimbarea dintilor la copii

Înlocuirea dinților la copii face ca mulți părinți de multe ori sune alarma, și nu este întotdeauna justificat. Se întâmplă ca cu următorii 4 ani, copilul are dinți cad și altele noi nici măcar nu au apar. Sau, de exemplu, în 7 ani dentitie rămâne practic neschimbată. În ciuda faptului că există unele restricții, acest proces este timpul de schimbare a dintilor - un individ extrem, așa că nu vă faceți griji, încă o dată, concentrându-se pe criterii comune sau „sfat bun“ de prieteni cu experiență.

Cu toate acestea, schimbarea de rădăcină dinților primar trebuie să treacă în mod corect, iar pentru acest lucru, este necesar să se monitorizeze un adult. În orice caz, după detectarea modificărilor negative pot fi întotdeauna timp pentru a vedea un medic care va recomanda terapia de corecție.

Video: erupție și schimbarea dinților

În intervalul normal este considerat a fi o schimbare a dintilor de la 4 la 11-13 ani, iar în medie, acest proces durează 7-9 ani. Primii dinți alternative ale maxilarului inferior, dar poate fi diferită pentru fiecare copil.

Părinții cred în mod greșit că procesul de schimbare a dintilor incepe cu pierderea de lapte. De fapt, la prima apar premolari, care nu sunt produse lactate. Acești dinți apar cu vârste cuprinse între 4 și 6 ani între și sunt imediat permanente. premolari de creștere, datorită faptului că copilul crește și se schimbă, astfel, dentitie acesteia. Înainte de apariția de spațiu pentru premolarilor în copil ar putea potrivi doar 20 de dinți pentru copii. Cu toate acestea, cu decalaje între ei tot mai crește dinți, un semn sigur de o pierdere precoce a dinților de foioase și apariția indigene.

Video: erupție și schimbarea dinților, 3D

În 5-7 ani, copilul începe să se clatine și apoi cad primii dinți. În primul rând, în cursul sunt incisivilor, după ce le - molarii și ultima - colții.

schimbare dinți: inconvenientele și deviere

La schimbarea dintilor de lapte se pot plânge de durere. În aceste cazuri, este necesar să se cumpere un gel antiseptic și anestezic gingiilor. Un astfel de instrument poate fi achiziționat de la orice farmacie fără prescripție medicală. De asemenea, este recomandat să se utilizeze pasta de dinti îmbogățită cu calciu și fluor. După fiecare procedură de cavitate bucală sanitar trebuie clătite cu o soluție specială. Sub rezerva acestor „noi“ recomandări dinți vor crește rapid mai puternic, și inflamații ale gingiilor, nu se va produce.Uneori, părinții încep să intre în panică atunci când observați dinții permanenți în curs de dezvoltare în creștere strâmbă. În cele mai multe cazuri, încălcarea se datorează faptului că falca nu este suficient spațiu pentru structuri noi, astfel încât dinții sunt în creștere eșalon. De-a lungul timpului, falca devine mai mare și dentiția este în mod natural aliniat.

În cazul în care un copil dinte este inconstant, nu este nevoie să-l eliminați imediat. Este mai bine să-l lase așa cum este, și în curând el va cădea, da drumul la constanta. Dar, uneori, situația poate fi potențial periculoase pentru copil. De exemplu, un dinte în vrac cauzează inflamații ale gingiilor sau previne eruptia dintilor permanenti. În astfel de cazuri, specialistul de intervenție elimină rapid și în condiții de siguranță, care dintele. De asemenea, medicul dentist va avea nevoie de ajutor în cazul în care dintele pierde interferează cu procesul natural de conversație și consumul de alimente.O vizita la dentist - o procedură obligatorie la schimbarea dintilor la copii

Video: Cum de a schimba dintii la copii? Ortodontist Irina Berezovskaya

Punctele pe care trebuie să acorde o atenție la schimbarea dintilor la copii

Pe parcursul perioadei de părinți dentiția trebuie să știe că noi dinții sunt acoperite cu email destul de fragile, care necesită îngrijire specială. În caz contrar, riscul ridicat de carie, boala de mestecat si pierderea completa dintelui. Ar trebui să insiste cu siguranță că dinții copii curățate în mod regulat (de două ori pe zi). De asemenea, a verifica modul în care efectuează aceste acțiuni. Mulți copii încearcă să se spele rapid pe dinți sau o fac neglijent și lipsit de griji. Ca urmare, dinții nou cultivate deja disting prin prezența plăcii, care se transformă în curând în descompunere.

Este, de asemenea, un rol deosebit de important în sănătatea copilului, sau mai degrabă, în exactitatea și oportunitatea schimbării pieselor de putere ale dinților. Dieta de zi cu zi a copiilor recomandat să fie de acord cu medicul pediatru. Cu toate acestea, puterea, în orice caz, trebuie să fie echilibrată, să conțină vitamine și minerale esențiale. Dacă este necesar, din când în când ar trebui să ia un curs de vitamine pastile.

Nu puteți ignora vizita planificată la dentist, care va controla nu numai starea actuală a gurii copilului, dar, de asemenea, da recomandări pentru prevenirea diferitelor boli și a sănătății în general.

Video: Schimbarea dintilor la copii permanente

Asigurați-vă că să acorde o atenție la situația în care dinții atunci când schimbați copilul începe să se desprinde și trage pe cont propriu dinte de lapte. Destul de des, copiii ating mâinile de tăiere dinte permanent, iritant, astfel, membrana mucoasă în jurul și cauzează inflamații. Este necesar să se explice copilului dumneavoastră că nu ar trebui să facă, în caz contrar rana se poate infecta, provoacă o serie de boli. instrumente sterile dinte de lapte tremurate poate elimina dentist, iar procesul dureros în mâinile unui profesionist este dificil de a apela.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit