ZdorovGuru.com

Norma volumului tiroidian la femei

Norma volumului tiroidian la femei

Glanda tiroidă în corpul uman îndeplinește o funcție naturală a autorității de reglementare.

Se creează hormoni care contribuie la buna funcționare a inimii, nervii, sistemul sanguin. metabolismul energetic și în mare măsură depinde de aceasta glanda. Volumul norma al glandei tiroide la femei depinde de mai mulți factori - vârsta, greutatea, funcționarea generală a sistemului endocrin. Creșterea poate semnala tulburări tiroidiene.

Structura și funcția glandei tiroide

Fata, un adolescent și sistemul endocrin unei femei tinere este de lucru foarte activ. Hormonii a produs mult, care promovează vigoarea și vitalitatea organismului tânăr. Femeile tinere de multe ori nici măcar nu știu în cazul în care Este tiroida.

De-a lungul anilor, tonul endocrin scade. Primele semne de activitate slăbire a femeii glandei tiroide poate fi văzută de slăbiciune în momentul trezirii, nervozitate fără cauză, agresivitate. În urma unei examinări, medicul poate detecta o crestere a cancerului. În acest caz, oferta de a face o ecografie.

glandei tiroide este în gât, în partea din față, astfel încât medicul este ușor de identificat creșterea semnificativă a palparea simplu. Structura corpului este simplu. Două părți conectate printr-o porțiune îngustă, separate prin pereți subțiri în felii mici. În interiorul țesutului glandular sunt bule de proteine. Că au produs hormoni. Activitatea corectă tiroidian este posibilă numai cu o sursă bună de corp iod, proteine, oxigen.

Primele semne de activitate slăbire a femeii glandei tiroide poate fi văzută de slăbiciune în momentul trezirii, nervozitate fără motiv, agresivitate

   perturbări endocrine în organism duce la o perturbare a funcției tiroidiene. Într-unul din lobii organului apare nod. Uneori este o formație strânsă, în alte cazuri - o cavitate care conține sânge sau lichid.

    Glanda pacient are loc una sau mai multe tumori. Cele mai multe dintre aceste tumori nu provoaca simptome grave. Dar, uneori, pacientul prea mult fier sintetizeaza hormoni. Acest lucru duce la hipertiroidism.

   Uneori, nodurile sunt atât cresc încât să interfereze cu înghițire, respirație. O treime din totalul pacienților găsește un noduli pe cont propriu, o alta treime este un medic prin examen extern. Numărul rămas de noduri este detectată numai pe ultrasunete.

Dimensiunea glandei tiroide la femei: rata

Un corp sănătos nu iese sub piele. Examinarea primară Endocrinologie realizată prin palpare. standarde externe de cancer tiroidian la femei - nu mai comun de degetul mare pe de o parte. O astfel de creștere este considerată a fi de 1 grad.

Deformarea mai gravă în plumb corpul la o creștere, vizibile cu ochiul liber. Aceasta - gradul al doilea, care este considerat un risc grav de conditie.

Examinarea primară Endocrinologie realizată prin palparea

 noduli detectate în care au nevoie de diagnostic cu ultrasunete. Acest studiu relevă natura nodurilor, variațiile în textura, fluxul sanguin, prezența de edem. SUA norma de cancer tiroidian la femei depinde, de asemenea, de vârstă și de greutatea corporală. Media pentru o singură parte în centimetri: 04 februarie 2. Dacă este necesar, pacientul se recomanda sa aiba o biopsie - cercetare de celule.


Volumul norma al glandei tiroide la femei

Formula medicală specială ne permite să calculăm volumul de organe. Acest indicator este important pentru expunerea diagnosticului și inițierea tratamentului. Deoarece proporția glandei au forma de elipse, la calculul obișnuit al volumului (produsul din lungimea, lățimea și înălțimea) se adaugă la factorul de multiplicare 0,479. Aceste calcule pot face pacientul ea însăși, având rezultatele ultrasunete. Dar numai un medic poate determina dacă rata și nevoia de tratament.

tiroida sanatoasa pentru femei adulte - nu mai mult de 18 cm3.producția de hormon natural organism activ într-o stare de sarcină determină o creștere a volumului de 1 cm3. O astfel de valoare este stocată timp de mai multe luni după naștere. Volumul prostatei va fi ușor diferită de media, în cazul în care tiroida are o structură atipică - așa-numita cota suplimentară.

Înainte de debutul volumului tiroidian adolescenta la copii de ambele sexe nu sunt prea diferite. După 12 ani de fete tiroidieni cresc mai repede. In 15 ani volumul tinerilor in varsta ajunge la 12,4 cm3.

tiroida sanatoasa pentru femei adulte - nu mai mult de 18 cm3

La maturitate, barbatii sunt superiori femeilor cu privire la dimensiunea de san. creștere relativă și creștere în greutate, glandei tiroide în corpul femeii ocupă mai mult spațiu decât bărbații. Acest lucru se datorează creșterii producției de hormoni in timpul menstruatiei, sarcinii, nașterii și alăptării.

Tiroidiană: dimensiunea femei, regulile din tabel

Femeile se confruntă cu probleme cu glanda tiroidă mai des decât bărbații. Unul din opt femei suferă de tulburări ale funcțiilor organismului. Aceste tulburări conduc la consecințe neplăcute, inclusiv:

Video: ecografie tiroidiană, tutorial video de bază

 • iregularitățile menstruației. Tiroida controleaza ciclul de sex feminin. Lipsa sau excesul de hormoni face ca perioadele menstruale sunt prea scurte, neregulate, sau, dimpotrivă, prelungită. Datorită disfunctia perioadelor sistemului endocrin pot să dispară pentru câteva luni. Uneori, funcționarea defectuoasă tiroidian duce la menopauza la femeile mai tinere de 40 de ani;
 • Infertilitate. Lipsa de hormoni interfereaza cu ovulatia normala si posibilitatea de a ramane insarcinata;
 • Probleme de sănătate în timpul sarcinii. Încălcări ale tiroidei afecta negativ nu numai mama, ci și a fătului.

Lipsa de hormoni interfereaza cu ovulatia normala si posibilitatea de a ramane insarcinataLipsa de hormoni interfereaza cu ovulatia normala si posibilitatea de a ramane insarcinata

   Uneori, femeile sunt simptomele bolii tiroidiene ca la inceputul menopauzei. Nu ar trebui să le diagnosticheze, ai nevoie de timp să se consulte un medic. Dupa turneul din SUA și endocrinolog vor trage concluzii. Pentru fiecare categorie de vârstă și greutate norma tiroidă definită. La femei, dimensiunea mesei glandei tiroide conține opțiuni, variind de la 50 kg.

Greutatea corporală, kg

Dimensiunea maximă a glandei tiroide, a se vedea3

50

15,5;

60

18.7

70

22.0

80

25

90

28.4

100

32


medicii Vigilenta nu numai că produce o creștere a dimensiunii, dar, de asemenea, compactat sau heterogenă glandei tiroide. Norma la femei diferă de cifrele pentru fete de vârstă școlară. dimensiunea cancerului pediatric este de 6,3 cm3în fată în vârstă de 7 ani, la 15,6 cm3la vârsta de 15 ani.

Hormonii tiroidieni: rata femeilor pe masa   Glanda tiroidă - este una dintre principalele organe care produc substanțe bioactive. În cazul în care suferă de tiroida, organismul ajunge la o stare de eșec hormonale. Acest lucru se reflectă în activitatea multor organe.

crestere brusca in greutate ca un semn de proastă funcționare a glandei tiroidecrestere brusca in greutate ca un semn de proastă funcționare a glandei tiroide

Medicii prescrie un test de sange pentru hormoni, în cazul în care găsesc următoarele simptome:

 • Creșterea dimensiunii prostatei (extern sau detectate prin ultrasunete);
 • Nodurile din glanda tiroidă;
 • pierdere bruscă în greutate, bătăi neregulate ale inimii, iritabilitate, tremuratul mâinilor;
 • brusc greutate, piele uscată, pierderi de memorie și de vorbire rata;
 • Infertilitatea timp de 2 ani sau mai mult;
 • avort habitual;
 • Violarea ciclului femeilor;
 • anemie;
 • concentrații crescute ale colesterolului;
 • Scăderea apetitului sexual.

   Endocrinologi folosesc tabele diferite pentru analiza rezultatelor. Norma hormoni tiroidieni la femei diferă în funcție de tipul de hormon de testare. tabele EXEMPLU:

Vezi hormon

normă

Valoarea rezultat

tiroidian-hormon de stimulare

Indicatorul de mai sus sau reguli - etapa inițială de hipotiroidism, hipertiroidism a doua etapă

Digital sub normal - etapa inițială de hipertiroidism, hipotiroidism a doua etapă

0.4-4 mkIE / ml

tiroxina

Indicatorul de mai jos norma - hipotiroidism. Peste normal - tireotoxicoză.

0.8- 1,8pg / ml

triiodotironina

Indicatorul de mai jos norma - hipotiroidism. Peste normal - tireotoxicoză.

3,5 8,0pg / ml

tireoglobulina

Digital peste normal - tiroidita subacuta, adenom tiroidian sau creșterea celulelor de cancer inainte sau dupa interventia chirurgicala.

50 ng / ml

Anticorpii la peroxidaza tiroidiană

Awareness - tiroidita postpartum tiroidită autoimună, boala Graves

Mai puțin de 30 UI / ml - negativ

La 30 - 100 UI / ml - valoare adiacentă

Mai mult de 100 UI / ml - pozitiv

Anticorpii la tireoglobulina

Creșterea - fenomene autoimune, în glanda tiroidă

Mai mult de 100 UI / L

Rezultatele analizei asupra hormonilor tiroidieni

Bolile enumerate în tabelul - investigarea defecțiunilor tiroidiene:

1) hipotiroidie. Boala interferează cu glanda tiroidă produce hormoni care regleaza functionarea inimii, a nervilor, organele hematopoietice, controlează energia și activitatea organismului. Cantitatea acestor hormoni este redusă chiar și în tulburările slabe ale prostatei. Endocrinolog poate spune că analiza TSH crescut. Prescrierea hormoni sintetici. În mod particular importanți indicatori ai TSH dupa o interventie chirurgicala de cancer asupra glandei tiroide, pentru femeile care intenționează să devină gravide, pacientii cu inima.

giperterioza atunci cand glanda tiroida secreta hormoni norm mai naturalegiperterioza atunci cand glanda tiroida secreta hormoni norm mai naturale

2) giperterioza. Cand aceasta glanda tiroida secreta hormoni disfuncție mai mult norma naturală. Eșecul se datorează problemelor cardiovasculare. Suferi, în special femeile în vârstă. Endocrinolog detectează o creștere a parametrilor de analiză T3, T4. In prima faza a bolii este redusă TTG. Dacă valori crescute ale TSH și T3, T4, riscul probabil de adenom hipofizar.

   Analiza pe hormoni dă adesea rezultate neobișnuite, care sunt dificil de interpretat. Acest „efect de laborator“ constituie o încălcare a regulilor de studiu.

Regulile de analiză pentru hormoni tiroidieni

   Diagnosticul și tratamentul multor boli depinde de un efectuate teste de sânge în mod corespunzător asupra hormonilor. Această analiză a fost corectă, trebuie să urmați câteva reguli:

 • Înainte de a colecta sângele nu poate avea 8 ore;
 • În decurs de 8 ore doar apă pură este permis să bea înainte de a porni analiza;
 • Într-o zi înainte de analiza este interzis să bea băuturi alcoolice;
 • Ore înainte de analiză ar trebui să se abțină de la fumat;
 • Donarea de sânge este necesară într-o stare de calm, echilibrat;
 • În termen de 2 zile înainte de analiza nu se poate face cu un contrast cu raze X;
 • In ziua analizei este inacceptabilă pentru a efectua teste de diagnostic și de fizioterapie;
 • medicamente hormonale luate numai dupa ce a dat sânge.

Diagnosticul și tratamentul multor boli depinde de o analiză realizată în mod corespunzător a unui sânge pe hormoni

Rezultatele analizei trebuie apreciată numai de către medic.

   Starea normală de sănătate, activitate, figura buna, tineret lung - toți acești factori sunt calitatea vieții oferă glandei tiroide. Dimensiuni pentru femei, rata ar trebui să fie cunoscută pentru toți cei care se simte semnele timpurii ale bolii. Monitorizarea periodică a stării glandei tiroide ajută la evitarea consecințelor periculoase.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit