ZdorovGuru.com

Pete albe pe unghii

pete albe pe unghii

pete albe pe unghii

Pielea bine îngrijit mână, unghii frumoase și sănătoase - un indicator al sănătății generale a persoanei. Deseori, unghiile ne pot da semne de avertizare timpurie - schimbarea culorii, structura devine friabil, a servit pigmentare, care nu numai că strică aspectul unghiei, dar poate fi un indiciu al unora sau a altor probleme de sănătate. Pigmentării unghiilor, cel mai adesea asociat cu aparitia unghiei de pete albe, care pot fi mici sau mari, simple sau multiple. Mulți ignora aspectul lor, ascuns sub un strat de lac, în timp ce alții cred că un astfel de lucru - un indicator al posibilelor tulburări de sănătate.

pete albe pe unghii: descriere

pete albe pe unghii - o stare patologică care se dezvoltă ca urmare a unghiilor keratizatsii când există keratinizarea unghiei cu formarea de bule microscopice între straturile unghiilor. In medicina, astfel de încălcări pot fi găsite în termenul „Leukonychia“, care poate apărea în orice persoană, indiferent de vârstă sau sex. Motivul principal pentru aparitia petelor albe pe unghii sunt considerate a fi factori exogeni sau endogeni. Unii oameni nu văd problema în aparitia petelor albe de pe placa de unghii, ci dimpotrivă, sunt siguri că vor aduce noroc, fericire și eveniment plăcut. Medicina modernă are o părere foarte diferită, deoarece corpul uman - un sistem holistic, și apariția unor încălcări, chiar minore, pot indica posibile tulburări, și, uneori, complexe.

pete albe pe unghii - patologie sau semnul naționalpete albe pe unghii - patologie sau semnul național

Mulți oameni nu fac parte Leukonychia în considerare în mod serios această problemă un defect cosmetic, dar pentru petele albe de pe unghii pot ascunde boli destul de gravă.

Cauzele pete albe pe unghii

Etiologia Leukonychia nu a fost studiată pe deplin medicina, dar, de asemenea, a identificat o serie de cauze posibile ale exogene (externe) și endogene de origine (intern). Răspunzând la o întrebare de ce unghiile apar pete albe, mulți cred că motivul - lipsa de vitamine, oligoelemente. Prima condiție astfel unghiile pot cauza lipsa de fier, zinc, calciu si vitamina C, E și A.

Deficienta de vitamine atunci când LeukonychiaDeficienta de vitamine atunci când Leukonychia

A doua cauza pete albe - infecții fungice ale unghiilor, dar în astfel de cazuri, în plus față de banda albă, îngroșat unghiile, deformare servit adesea devine friabil, friabil. În plus, există și alte motive care pot provoca pete albe pe unghii.

Cauza exogen (extern):

 • trauma unghiilor.
 • efectuate incorect manichiuri.
 • Capacitatea sau lipire unghiile artificiale.
 • Contact cu produse de curățare de uz casnic.
 • Roaderea unghiilor obicei.

modificări patologice ale unghiei, de la fanii „ronțăie“ cuiemodificări patologice ale unghiei, de la fanii „ronțăie“ cuie

Cauzele endogeni (intern)

 • Dieta.
 • Malnutriție.
 • Tulburări metabolice.
 • Anorexie.
 • Hypovitaminosis (în special A și C).
 • Disbacterioza.
 • Enterită.
 • Anemia.
 • depresie frecvente.
 • infecție fungică.

Sub influența unor cauze interne, unghiile pot să apară nu numai pete oarbe, dar înfrângere totală și parțială sau totală a plăcii. În plus, astfel de modificări pot apărea pe unghiile de pe mâini.

Video: Totul despre tot ceea ce - Care sunt cauzele pete albe sau linii pe unghiile tale?

Leukonychia: etapa

Prin gradul de distrugere a plăcilor de unghii pete albe sunt 4 etape.

 1. Limited. Există o deteriorare parțială a plăcii de unghii.
 2. Spot. pete albe pe unghii poate fi o dimensiune mică, și mai mult.
 3. Sub formă de bandă. Caracterizat prin apariția de dungi albe pe unghii, care sunt dispuse vertical sau orizontal.Unii medici cu privire la alocarea benzii, poate diagnostica, în care organ a avut loc încălcarea.
 4. Total. Pierderea completa a petelor albe placa de unghii. Acest fenomen a devenit o vizită de ocazie.

Dauna totală a plăcii de unghiiDauna totală a plăcii de unghii

Cum sa scapi de pete albe pe unghii

Tratamentul principal este considerat Leukonychia identificarea și înlăturarea cauzelor care au provocat aparitia petelor albe pe unghii. Determina cauza nu este atât de ușor, mai ales atunci când nu există nici un semn exterior și etiologia nu este clar. Activități comune Leukonychia tratament includ:

Video: pete albe pe unghii

 • elimina situatsiy- stresant
 • dreapta, bogat în vitamine, minerale, proteine ​​alimente
 • un 8 ore full somn-
 • îngrijirea adecvată și regulată a unghiilor și a pielii mâinilor.


În cazurile în care pete albe pe unghiile de la mâini sunt cauzate de tulburări interne, atunci eficacitatea terapiei medicale este doar atunci când cauza principală este rezolvată. Dacă există pete albe pe unghii, motivul - o infecție fungică, atunci medicul prescrie un tratament sistemic sau topic antifungice cu utilizarea medicamentelor sub formă de tablete sau unguent pentru aplicare topică.

Remedierea defectului poate lustrui folosind lac de unghii, dar nu va rezolva problema. Puteți contacta clinicile cosmetice, în cazul în care, cu ajutorul unor mijloace speciale de masaj manual, masti, creme pot îmbunătăți starea de cuie. Experți în domeniul cosmetologiei și dermatologie recomandă cu tărie că, atunci când un timp Leukonychia off de la manichiura si unghii. Când înfrângerea totală de cuie, aveți nevoie de cât mai repede posibil să se supună unei examinări complete a corpului. Numai atunci când cauza principală este eliminat, pete albe vor dispărea pe cont propriu.

Unghii lac de unghii ascunde temporar defecteUnghii lac de unghii ascunde temporar defecte

Video: Tratamentul petelor albe pe unghii

Tratamentul petelor albe de pe căile de atac degete populare

Scapă de pete albe, intarirea unghiilor, le da înapoi o strălucire sănătoasă pentru a ajuta la medicamente traditionale, care sunt complet sigure de a utiliza, în timp testat, eficient și destul de ușor de utilizat. Luați în considerare unele rețete:

Reteta 1. Consolidarea unghiei și se îndepărtează petele albe vor ajuta sucul de usturoi proaspăt. Suficient pentru a umezi unghii suc de usturoi pe zi, timp de 3 săptămâni, dar înainte de ai nevoie de abur în cuie în apă fierbinte.

reteta 2. Baie cu sare de mare. Pentru a prepara 1 litru nevoie de apă caldă + 1 h. Sare de mare. Totul se amestecă bine, mai mici unghiile timp de 15 minute. Aceste tăvi pot fi luate într-o zi.

Cade sale de baie cu sare de mare polonezăCade sale de baie cu sare de mare poloneză

Rețetă 3. Bai cu un decoct de coaja de stejar si musetel. Ponadobitsya1 Art. flori uscate de mușețel, aceeași cantitate de scoarță de stejar și 1 litru de apă. apa de fierbere se toarnă ierburi prime, se lasă timp de o oră, apoi se filtrează și de a face băi pentru mâini. Astfel de mijloace de vindecare a, acțiune antiseptică.

Video: pete albe pe unghii

reteta 4. Uleiul de pește. Puteți lua capsule de ulei de pește, 1 capsulă de gelatină de 2 ori pe zi, sau o soluție de utilizare. ulei de pește suficient de zi cu zi pentru a freca în unghie afectate, efectul nu este de mult timp să aștepte.

Uleiul de pește - o sursă de vitamine pentru unghiiUleiul de pește - o sursă de vitamine pentru unghii

Rețetă 5. „Acasă lac.“ Pentru a prepara lac medical din pete albe, va avea nevoie de: 10 picături de soluție de iod, 10 milioane de ulei de masline + 5 milioane Aevit (soluție vândute în farmacii). Toate ingredientele de care ai nevoie pentru a se amesteca bine, se aplică pe unghiile în fiecare zi.

Există și alte la fel de eficiente pentru tratamentul petelor albe pe unghii, dar aceste tehnici pot fi doar un tratament secundar la terapia de bază. În cazul în care cauzele pete pe unghiile ascunse în mediul extern, în timp ce remedii populare va ajuta să scape complet de ei, pentru a face unghiile puternice si frumoase.

Prevenirea Leukonychia

Măsuri preventive Leukonychia origine endogenă sunt la inspecții regulate și de tratament în timp util la medic pentru orice încălcări. Când este vorba de motive externe, care expuse negativ asupra stării unghiei, apoi pur și simplu urmați regulile de bază pentru îngrijirea unghiilor, cum ar fi:

 • ruk- spălarea regulată
 • utilizarea de calitate lakov-
 • renunțe la obiceiul de a musca unghiile sale.

îngrijirea unghiilor propriu - Leukonychia prevenireaîngrijirea unghiilor propriu - Leukonychia prevenirea

Respectarea reguli simple nu va proteja pe deplin împotriva aparitia petelor albe pe unghii, dar va reduce semnificativ riscul de dezvoltare a acestora. În cele mai multe cazuri, pete albe pe unghii nu sunt periculoase pentru sănătatea umană și sunt singuri, dar în cazul în care numărul depășește limita permisă, și ia forma un all-out, atunci nu va ezita să viziteze un medic. Medicul după examinarea istoriei colectate va atribui un număr de studii se pot consulta cu alți specialiști, care vor fi în măsură să determine cauza și să explice de ce unghiile apar pete albe!

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit