ZdorovGuru.com

Verbena officinalis - o descriere a proprietăți utile, aplicare

VerbenaÎn Roma antică, despre verbină medicinală a spus că a fost lacrimi de Isis, una dintre plantele sacre. Verbena officinalis, familia verbenaceae, patria ei - Europa, înainte de a fi fost cunoscut în India, Babilon, Egipt, Roma, Grecia antica, unde a fost numit vena lui Venus, Hercules iarbă, sânge, Mercur, iarbă sfântă. Anterior, acesta a fost adesea folosit în diverse ceremonii de natură religioasă, este de asemenea utilizat în scopuri medicinale. Din cele mai vechi timpuri, folosind Verbena ar putea vindeca angina pectorala, epilepsie, febră și alte boli ale pielii.

Descriere Verbena

În lumea de astăzi Verbena de droguri pot fi găsite în nordul și centrul Americii, în european, Africa. se folosește adesea populară și medicina oficială este, de asemenea, utilizat în scopuri culinare. Pentru a face acest lucru, rădăcinile verbena pot sărare, decapare, se adaugă porțiuni de suprafață la ceai.

Verbena officinalis se referă la o specie de plante erbacee, acest arbust are o târâtoare și erectie stem, pana la 100 cm. Frunzele de verbină sunt mici, de formă alungită și opuse ,. Flori mici sunt colectate în panicles. Florile pot fi diferite - culori și nuanțe diferite. Planta începe să înflorească la începutul verii, până la mijlocul toamnei. Frunze, flori, tulpini ar trebui colectate atunci când florile de plante, radacina este cel mai bine pentru a recolta devreme în primăvara sau toamna.

Grow Verbena este foarte usor, dar este cel mai bine să adere la anumite reguli este. Pentru răsaduri, este necesar să se planteze semințele în luna februarie, când germina, le planta la locația dorită. El iubește argilos sol bogat în humus pe. Cel mai bine este de a pre-adăuga un îngrășământ cu azot, în cazul în care acesta va fi mult, nu floare de verbina. Selectează loc Verbena cald și luminos, aceasta trebuie să fie udate din belșug.

Proprietăți utile de verbena

Plant este bogat in uleiuri esentiale, mucilagii, amărăciune, taninuri, steroizi, acid silicic, vitamine, carotenoide, minerale. Frunzele verbena sunt bogate în acid ascorbic.

Verbena ridică poftei de mâncare, folosindu-l poate îmbunătăți digestia, crește producția de suc gastric, pentru a stabili locul de muncă de ficat pentru normalizarea sistemului nervos central, normalizează metabolismul, pentru a îmbunătăți circulația sângelui. pe baza de medicamente verbena ajuta la vindecarea rănilor, pentru a stinge durerea, ajută cu scorbut, sunt antispastic, coleretic, astringent, laxativ.

Decocturi și infuzii pe bază de Verbena pot fi luate pe cale orală, în cazul în care persoana suferă de lipsa de energie, SARS, în pneumonie, laringita, bronșită, traheită, tromboză, reumatism, hepatită cronică, colecistită, litiază biliară, gastrită cronică, hipotensiune arterială, anemie.

Utilizarea Verbena

În medicina populară părțile aeriene ale plantelor folosite, ajută pentru dureri de cap, diverse erupții cutanate, acnee, eczeme, contuzii, scabie, dermatita, cea cu cea mai buna gestionare a durerii cu durere la nivelul dinților în cazul membranei mucoase inflamate ale gâtului, gurii.

Verbena este utilizat în către exterior sub formă de comprese, loțiuni, este necesar să se ia de frunze zdrobite, folosindu-le poate ameliora durerile de cap, vindeca boli de piele și răni care sunt dificil de a vindeca.

Cu hematoame puternic, se recomandă să se utilizeze un cataplasmă de Verbena proaspete, trebuie să pre-pisa în mod necesar. Ceaiul cu Verbena este foarte bun pentru febra, radacina poate fi folosit ca un patch pentru gât, folosindu-l poate atenua simptomele de scrofuloză, abcese și oreion.

Esențiale Verbena pe bază de ulei sfătuiți să utilizeze, în cazul în care o persoană are o defalcare, el suferă de anemie, ficat inflamat.

officinalis Contraindicații verbinăNu puteți utiliza la pacienții cu boală hipertensivă, copiii care sunt sub 15 ani, în cazul în care o femeie este gravidă sau care alăptează, reacții alergice, în cazul în care persoana nu suferă Verbena. Asigurați-vă că pentru a lua medicamente pe baza Verbena medicamentului numai după prescripție medicală. Dacă o lungă perioadă de timp pentru a bea produse cu Verbena, pot exista efecte adverse - mucoasa intestinală este iritată.

rețete bazate pe medicamente Verbena

1. Pentru răceli, dureri de cap si colici intestinale este bun pentru a utiliza un decoct de ceai, și pe baza de flori și frunze de verbina. Cu aceasta vă puteți îmbunătăți apetitul, de asemenea, atenua simptomele de hepatita, gastrita, colecistita, trebuie sa ia o lingura de planta, un pahar de apă clocotită, se lasă la fiecare 20 de minute.

2. Pentru a laringită cura mai repede, bronșită, pneumonie, SARS este necesară utilizarea Verbena, are un efect diaforetic.

3. Folosiți plante pot fi purificate din ulcere cutanate, furuncle, eczeme, psoriazis. Iarba este bine să se aplice în cazul în care o persoană care suferă de gastrită cronică cu aciditate ridicată a stomacului.

4. La exterior pot fi utilizate în formă de dozare verbină de loțiuni, cataplasme, diverse inflamații ale pielii, erupții cutanate, răni care sunt dificil de a vindeca, verbena de asemenea, utilizat ca agent antimicrobian, este bun pentru curățarea pielii.

5. Dacă mucoasa inflamată a gurii, este necesar să se aplice tinctura pe baza verbină, care au nevoie să clătiți gura, astfel încât să puteți scăpa de respirația urât mirositoare.

6. Root recomanda pentru prepararea cafelei cu scrofuloză, porc, este folosit ca un remediu pentru abces.

7. Utilizați verbena pot fi purificate, pentru a întări pereții vaselor sanguine, artere și vene, capilare. Se saturează autoritățile dreptul de suma de oxigen.

8. Preparate pe bază de Verbena poate îmbunătăți microcirculația, normalizează metabolismul, scăderea nivelului de colesterol în sânge, să consolideze sistemul imunitar.

9. Ceaiul facut din galbenelele, și ajută la tromboflebita, varice.

Astfel, officinalis verbină evaluate în medicina oficială și populară.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit