ZdorovGuru.com

Eleutherococcus - proprietăți utile

Svobodnoyagodnik - poleznyie svoystvaEleutherococcus

sau este, de asemenea, numit ginseng siberian - Este neobișnuit în Bush aspect care are un corp de ranforsare, reducând, proprietăți de stimulare a imunitatii. Acest arbust creste in Japonia, Coreea și China. Planta este foarte ușor de învățat, ca și înălțimea lui - 5 metri în înălțime, rădăcină (sau mai degrabă mai multe rădăcini) - se poate ajunge la o lățime de 30 de metri, - afecteaza puterea, grosime și grosime. Pe lăstarii de copac - multe spini, flori de copac - violet.

Colecta fructele de plante și flori din iulie până în august și la sfârșitul lunii septembrie începe colectarea de rizomi și în mod direct - rădăcini. Că acestea conțin o cantitate mare de agenți utili și activi, care sunt utilizate în tratamentul. Este important să se colecteze rizomi de Eleutherococcus și uscați-le. După recoltarea culturilor de rădăcină au nevoie să se clătește cu apă rece, se taie în bucăți mici, și apoi se usucă într-un uscător, la o temperatură de peste 70 de grade. Păstrați rizomi nevoie într-un loc bine ventilat, uscat.

proprietăţi utile

Eleutherococcus - o plantă unică, care conține uleiuri esențiale, ceruri, pectine, gumă, acacia și carotenoizi. Aceasta planta este foarte bine și foarte repede vindecă leziuni minore, fisuri eliminarea, ajută la lupta ulcere, ulcere trofice. De exemplu, atunci când plângând răni purulente pe corp, chiar și unele unguent scumpe care conțin antibiotice nu sunt întotdeauna eficiente, în timp ce pachete de Eleutherococcus ajuta doar câteva zile.

Acum câteva decenii, Eleutherococcus folosit ca antidot dovada pentru alimente, intoxicatii chimice. Astăzi Eleutherococcus utilizate la fabricarea de medicamente care stimulează sistemul imunitar, organismul de reducere după diverse leziuni.

Video: Săpun, dacă se utilizează proprietățile curative ale săpun 34 rețete populare

Ce proprietățile Eleutherococcus?

plantă Eleutherococcus (Eleutherococcus):

 • întărește immunitet-
 • Toniziruet-
 • Este un adaptogen (crește rezistența organismului la efectele externe negative ale chimice, fizice și factori biologici) -
 • Acesta stimulează immunitet-
 • restabilește povrezhdeniya-
 • Tonifica.


Se recomandă să se facă o tinctura sau tablete de Eleutherococcus cei care au tulburări ale sistemului nervos central, în mod constant iritat, este sub stres, surmenaj la locul de muncă. De asemenea, ajută la Eleutherococcus oboseala mentală și fizică puternică. Predilecția pentru a învinge SARS, gripa în perioada de toamnă-iarnă Eleutherococcus îmbunătățește perfect imunitatea.

indicaţii

Notă ginseng siberian (Eleutherococcus) la:

 • Ateroskleroze-
 • Tulburări ale activitate- cardiovasculare
 • diabet diabete-
 • Sub imunitate redusă după zabolevanij
 • Excesul de greutate (obezitate) pentru normalizarea SUBSTANȚA schimb
 • Prin reducerea vizualizarea sluha-
 • tulburări ale pielii (acnee, dermatologice furuncule, eczeme, dermatite, psoriazis) -
 • Deoarece eliminarea și prevenirea ridurilor (atât pielea tânără și matură) -
 • Când seboree uleios.

aplicarea constantă de Eleutherococcus ajută chimioterapie de transfer in tratamentul tumorilor maligne, tratamentul infertilității la femei și bărbați, reducerea funcției de reproducere, precum și în boli ale organelor genitale feminine (în special, tinctura de Eleutherococcus ajuta la normalizarea tulburări menstruale). Dar asta nu e tot! Eleutherococcus ameliorează inflamația în cavitatea bucală, ajută la combaterea halitozei, normalizeaza tractul gastro-intestinal.

Cum se aplica Eleutherococcus?

 • Dacă doriți să consolideze sistemul imunitar, atunci trebuie să luați 1 linguriță și preuscat rădăcini măcinate de Eleutherococcus (vândute în farmacii) și se toarnă 200 ml de apă clocotită. Apoi, se lasă timp de 15 minute acest medicament, tulpina prin tifon și să ia de 3 ori pe zi, pentru un pahar (de exemplu, de fiecare dată când va trebui să fiarbă o nouă infuzie). În termen de câteva zile, te vei simti mult mai energic, vesel, și infecțioase și boli inflamatorii încep să se retragă, se simt mai bine.
 • Dacă aveți probleme dermatologice, apoi ia 100 grame de rădăcini măcinate de plante și de a le umple în 400 ml de vodca (2 cesti). Perfuzați medicament poate fi într-un loc întunecat, rece, uscat timp de 14 zile. La fiecare 2 zile se amestecă conținutul cutiilor de conserve. După 2 săptămâni, se filtrează conținutul printr-un tifon și să ia medicamentul de 3 ori pe zi, 25 de picături (măsura pipetă - este vândut într-o farmacie). Perfuzia poate fi de asemenea folosit ca o loțiune facial, numai pre-dilua cu apă fiartă într-un raport de 1: 1.
 • Când seboree gras ia 1 lingura Eleutherococcus uscate și se toarnă 2 cești de apă clocotită. Apoi, în întregul amestec timp de 10-15 minute este protomai necesar fiert la foc mic și se filtrează prin tifon. O astfel de soluție șterși afectate de piele de mai multe ori pe zi.
 • Pentru a întări corpul din interior Acesta poate fi achiziționat de la farmacie Eleutherococcus tinctura si ia-o la 20 de picaturi pe zi, înainte de prima masă timp de 2 luni.

Video: șorici și rodie os dacă să arunce 12 proprietăți curative unice de coaja de rodie, 15 p

Cine nu ar trebui să ia Eleutherococcus?

Nu este recomandat să ia tinctura de femeile gravide în timpul alăptării, și tulburări de somn (insomnie), infarct miocardic, tulburări de ritm cardiac, boli ale sistemului nervos central, precum și copii cu vârsta sub 12 ani.

ginseng siberian nu este o planta sigură, mai degrabă - este un medicament care are indicațiile sale pentru utilizare și efecte secundare. Începeți să faceți tinctura de Eleutherococcus nevoie cu doze mici și numai în absența reacției negative - mutare la cele recomandate. Dacă nu vă simțiți bine, trebuie să consulte un medic, terapeut, și un gastroenterolog.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit