ZdorovGuru.com

Lemn dulce sau lemn dulce, radacina de lemn dulce, lemn dulce

solodkaLicorice, oamenii încă nume comune, cum ar fi lemn dulce, lemn dulce, lemn dulce, se referă la o specie de plante perene erbacee, tipul de lemn dulce, familia leguminoaselor. Planta este utilizat pe scară largă în scopuri medicinale, tehnice, se formează cu ajutorul spumei și a produselor alimentare. Acesta poate fi găsit în Italia, Europa de Sud-Est, Franța, Ucraina, în nordul Africii, Moldova, Centrul și Asia de Vest. În Rusia, aceasta crește în partea europeană - în Caucazul de Nord și Siberia de Vest. În zonele cu climă temperată, este de multe ori cultivat.

Descriere lemn dulce

Selectează planta în sine zonele inundabile - deșert sau stepă și văi, pot fi găsite în zona din apropierea mării, în pustiu, o pajiște, un alt tip de arbuști, in apropiere de drumuri și canale, se poate forma prea desișuri. Dar, mai presus de toate iubește solul cu nisip și sărat, îl puteți vedea pe un sol argilos solid negru-sol. Caracterizat printr-o, rizom lemnos gros, cu multe capete, acestea sunt de culoare maro la exterior, în cazul în care izlamyvayutsya galben. Are mai multe tulpini, ele sunt erecte, simple și subramose poate fi scurt pufos, ajunge la o înălțime de doi metri. Frunzele sunt alterne imparipinnate licorice, o lungime de 20 de centimetri, au până la 10 de perechi de pliante, ele pot fi ovale, alungite, ovoide și netedă tăișuri, ascuțit la vârf. frunze acoperite cu glande pe partea de sus flyspecked, acestea sunt lipicioase. Are stipules mici, ele sunt sulă în formă, atunci când planta începe să înflorească, acestea se încadrează complet oprit.

Florile licorice diametru se poate ajunge până la 12 mm pedunculi 5 cm lungime. Caliciul este dinți lanceolate. Corolla papilionaceous neregulate, violet si alb.

licorice de fructe este curbat fasole dreaptă,, tăbăcită, care are o culoare brună, conținută în ea și 6 de semințe atinge o lungime de 3 cm, lățimea - 6 mm, și este acoperit cu țepi și este gol. Seminte de lemn dulce sunt gri-verzui, strălucitoare și nuanța maronie, ei reniforme. Bloom începe la începutul verii, fructele sunt gata in toamna.

Video: # 53 Toate lemn dulce. Privire de ansamblu asupra lemn dulce olandeze.

Cum de a colecta și recolta de lemn dulce gol?

Pentru scopuri medicale folosesc rădăcina și rizomul. Recolta lor cel mai bun pe tot parcursul anului. Pentru această rădăcină să sape, taie tulpina, se agită murdăria, se clătește cu apă rece, se taie în bucăți mici, uscate in camera este in mod constant ventilate. Apoi, când rădăcina este uscat, acesta trebuie să fie presat în baloturi. Dacă rădăcina este uscat bine, aceasta poate fi păstrată timp de zece ani.

Video: live sănătos! lemn dulce

Proprietăți utile de lemn dulce

Structura include o rădăcină și rizom de fructoză, zaharoză, maltoză, glucoză, carbohidrați, acizi organici, uleiuri esențiale, polizaharide, guma, cumarina, steroizi, flavonoide, taninuri, alcooli, acizi grași, alcaloizilor.

Partea de mai sus-sol este bogat în polizaharide, saponine, lipide, vitamine, taninuri. Uleiurile esentiale licorice goale bogate în esteri aromatici, care sunt conținute în acizi grași.

Utilizarea de lemn dulce

Preparatele pe bază de plante pot irita membranele mucoase, prin activitatea lor pot stabili diferite glande, care se referă la un diuretic, expectorant și laxativ deoarece constă din saponine și au înfășurător, efectul smyagchitelnym.

Cu lemn dulce se poate vindeca ulcere severe. În medicina chineză antică cunoscut „Tratat despre plante“, care a fost scris mulți ani în urmă, a fost raportat ca rădăcină de lemn dulce - o valoare in medicina, deoarece includea aproape toate medicamentele.Medicii Tibet a declarat că rădăcina vieții de lemn dulce continuă și întărește cele șase simțuri umane. Ca radacina de lemn dulce a fost popular în Sumerul, Egiptul antic, Asiria.

Aceasta planta este spumare, se utilizează pe scară largă în industrie pentru fabricarea de oțel, așa cum este parte a stingătorului.

În Asia Centrală și Caucaz prin rădăcină vopsite simțit mat, lână, și este utilizat în producția de cerneală, cremă de pantofi, cerneală. Industria tutunului acest tip de plante sunt evaluate pentru faptul că utilizarea acestuia poate da un gust specific și de fumat aromat, de mestecat și prizat. Japonia produce pe baza de lemn dulce țigări de substituție.

Acest tip de instalație este cea cu cele mai bune plante miere și perganosov. Root și rizomi licorice utilizate pentru fabricarea de sirop, extracte, bere, cvas, băutură care tonul. În gătit, se adaugă la albușul de ou, astfel încât acestea sunt mai bine pierdute.

De asemenea, cu plante pregăti compoturi, murături, cafea, cacao, lăptișor, halva, caramel, ciocolată, adăugați pește, varză, în frunze lungi și ceai verde.

Folosind rădăcina și rizomul poate vindeca boli, care sunt caracteristice pentru tractul respirator superior, deoarece licorice reduce inflamația și are acțiune smyagchitelnym. aceasta este, de asemenea, o parte a laxativ si diuretic de colectare, aceasta cu cele mai bune remedii pentru gastrita, ulcer, deoarece este invaluitoare. Licorice este utilizat într-un gol neurodermite, alergii, dermatita, eczema, hemoroizi, reumatism. Bazat lemn dulce pulbere vine in multe pastile, astfel încât să puteți îmbunătăți mirosul și gustul lor.

vindecători orientale folosesc lemnul dulce gol pentru tratamentul diabetului zaharat, impotenta, nefrite, prostatita, tuse convulsivă. Hipertensiune arterială, lepra, rinită, și boala Hodgkin.

Astfel, este o planta lemn dulce valoros, care are acțiune antiinflamatoare și antispastică, este recomandat pentru tratamentul gastritei, ulcerului gastric, tuse și răceală.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit