ZdorovGuru.com

Rhodiola rosea, tinctura: instrucțiuni de utilizare

rodiola rozovaiaRhodiola rosea apartine erbacee specii de plante perene, a căror înălțime este de aproximativ 500 ml. Planta se caracterizează prin rizom puternic și gros. Un număr mare de frunze în formă de cupă este văzut pe tulpini, ele sunt de culoare verde închis. Frunzele de Rhodiola rosea sunt sedentar, pot fi de diferite forme, dar de cele mai multe ori eliptice și alungite. flori unisexuate Rhodiola de culoare galben strălucitor, de mici dimensiuni, sunt colectate în inflorescențe corymbose.

Descriere Rhodiola rosea

Fructul reprezintă un fluturaș galben-verde sau roșu. La începutul verii lui Rhodiola rosea începe să floare la sfârșitul finisaje. Fructele sunt gata la începutul lunii august. Faceți cunoștință cu frumoasa planta poate fi despre pietrele de pe malul pârâului, râurile de munte. Rhodiola rosea creste pe teritoriul Rusiei, în Siberia, în Kazahstan.

Radiogramă poate înmulți metoda de semințe roz. semințe de plante ar trebui să fie iarna sau toamna tarziu. Pentru a face acest lucru ia o cutie de sol pregătit pentru a semințelor. Vă rugăm să rețineți că în partea de jos a casetei este plasat bloc de beton, iar solul se adaugă o soluție mică slabă de permanganat de potasiu. După răsadurile au apărut, este necesar din timp pentru a le transplant.

Uneori, o planta este propagată mod - divizarea rizomilor. Pentru aceasta luate Rhodiola rosea, care timp de aproape doi ani. După aceea, rizomul ar trebui să fie împărțită în jumătate, tăiat mâner de cenușă. Când portaltoiului gata, acesta trebuie să fie plantate în godeuri pretratate cu humus.

Proprietăți utile de Rhodiola rosea

Planta este foarte benefic pentru inima, îmbunătățește performanțele. Recomandă utilizarea sa în hipotensiune arterială, roz Rhodiola normalizează tensiunea arterială. C poate îmbunătăți fluxul bilei, îmbunătățirea abilităților cognitive prin medicament. Rădăcina conține un număr mare de componente, care opresc sângerarea, corpul redus după epuizare. Rhodiola rosea - cele mai bune tonice si de droguri sedativ.

Infuzia utilizată sub formă de stimulare a sistemului nervos central. Rhodiola ameliorează bolile de piele, tuberculoza pulmonară, diferite tipuri de fracturi. Rhodiola este folosit pentru a consolida sistemul imunitar. Acesta poate fi folosit ca mijloc pentru administrare orală, de asemenea, în exterior ca și băi sau loțiuni.

Rhodiola rosea are un efect tonic și sedativ. De multe ori este folosit pentru alergii. Utilizarea eficientă a Rhodiola rosea la temperaturi ridicate. Decocturi și infuzii facilitează simptomele după supraîncălzire și suprarăcirii. Sucul de plante este utilizat pentru vindecarea rănilor.

Video: Rhodiola rosea (rădăcină de aur) - ALTAYMATRI - iarba Altai

Utilizarea Rhodiola rosea

Planta este utilizat pentru tratarea diferitelor boli, conține cantități mari de substanțe utile. Se recomandă utilizarea pentru dureri de cap, diaree, gută și diabet. Rosea este Rhodiola către exterior utilizat pentru a trata erupții cutanate, conjunctivita, abcese. Cu parodontita, stomatită, Pioro necesară pentru a lubrifia sucul de Rhodiola gume roz. Acesta poate fi folosit pentru a dezinfecta rănile.
Medicamentele, care le includ pe cele Rhodiola rosea, ajuta cu boli ale femeilor, precum și anemie, impotenta.

Video: Rhodiola: Natural PhenibutSe prepară o tinctură de Rhodiola rosea iz333 ușor. Pentru aceasta, plantele iau rădăcină - 50 grame, pisa consistenței pulbere, se toarnă 600 ml de apă clocotită. Infuzat timp de aproximativ două săptămâni, nu uitați să se amestecă. Luate de zi cu zi nu este mai mult de 35 de picături în dimineața, după-amiaza și seara. Se acordă permisiunea de admitere la pacienții cu hipertensiune arterială, dar nu mai mult de 5 picături pe zi.

Dacă aveți de multe ori bolnav cu infecții virale, trebuie să aibă grijă de întărirea sistemului imunitar. Pentru a face acest lucru, se prepară un remediu: să prindă rădăcini Rhodiola - 20 de grame, măceșe, diavolul rădăcină, se adaugă 10 de grame de urzici și păducel, poate fi la fel de mult ca și sunătoare. Toate plantele sunt amestecate, luate o lingura de colectare și se toarnă 250 ml apă clocotită. Se fierbe totul la foc mic. Insista timp de 6 ore. Înainte de utilizare, tincturi, acesta trebuie să fie în mod necesar diluat în prealabil cu apă. Bea nu mai mult de 60 ml, în dimineața, după-amiaza și seara.

Infuzia Rhodiola este potrivit pentru tratamentul infecțiilor virale respiratorii acute, patologii cardiace. Pregătirea pur și simplu, trebuie să luați Rhodiola rădăcină, fin se toaca, se toarnă 250 ml de apă clocotită. Insista timp de 5 ore și se filtrează. Ia 50 ml dimineața și seara. Infuzie pentru tratarea bolilor sistemului nervos central și inflamație la nivelul tractului gastro-intestinal.

vindecatori traditionale recomanda utilizarea de medicamente cu Rhodiola rosea:

  • Menoragie.
  • Diaree.
  • Dureri de cap.
  • Când scorbut.

plante medicinale adesea prescrise pentru infecții virale respiratorii. Rhodiola rosea ajută la reducerea oboselii și creșterea eficienței. Planta este utilizat pentru tratarea anemiei, scrofula, diabet. Tinctura cu Rhodiola rosea folosit durere de dinți atunci când puternic.

În boli de piele, utilizarea conjunctivita loțiuni, cataplasme, ele pot fi folosite pentru a scăpa de supurație gingiilor. De asemenea, medicamente, printre care se numără cele Rhodiola rosea, trata diferite boli ginecologice.

Astfel, Rhodiola rosea face parte din vindecare specii de plante medicinale. Acesta este utilizat pentru tratarea diferitelor boli. În ciuda proprietăților utile ale radiograme roz, trebuie să-l utilizați cu prudență extremă, să acorde o atenție la toleranța individuală a plantei. Rețineți că Rhodiola rosea nu pot fi utilizate pentru hipertensiune, are un efect de stimulare și poate duce la consecințe grave. Înainte de a aplica diferite medicamente cu Rhodiola rosea sfătuiți să consulte phytotherapeutist.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit