ZdorovGuru.com

Glechoma hederacea - descriere, proprietăți medicinale, utilizarea

budraGlechoma hede- se referă la o plantă erbacee perena din familia Lamiaceae. Oamenii numesc blyuschikom, Catnip, blyuschom, garuchkoy, iarbă coaste, câine Plyuschikov menta, krotovnikom, consumabile, dushmyankoy. Din numele grecesc se traduce ca „Pennyroyal“ este dulce și plăcut. Din cele mai vechi timpuri, cu ajutorul plantelor poate fi supe aromate, frunze, tulpini arata ca iedera. Numele științific a fost considerat „menta hede-“, deoarece unește cele două trăsături - iedera si menta. medicina europeană acest tip de plante sunt considerate droguri, folosindu-l poate restabili organismul după ce a suferit o boală gravă.

Descriere Glechoma hede-

Acest tip de plantă este pufos, diferit miros specific mentolat, dar mulți nu-l place. Caracterizat Glechoma hede- târâtoare, ramificată, cu tetraedre, tulpini de înrădăcinare, ele pot fi scurt pubescente sau chiar lungimi reach gol de până la 50 de centimetri. Rizomul plantei subtile, cu târâtor, are un mic rădăcini scurte.

Frunzele sunt și în formă de rinichi în formă de inimă, pot fi opace, opuse, pe margini și dlinnochereshkovye crenate. Lăstarii ușor ridicate. Florile plantei sunt mici, bisexual, tubulare, cincinalul, purpuriu sau de culoare albastru-violet, poate fi, de asemenea, bilabiate, colectate în mănunchiuri, sunt dispuse pe pedunculi mici. Plant începe să înflorească la sfârșitul lunii aprilie, se termină la începutul verii. Fructele sunt ovoidale Boudreau hede- maro nuci, ajunge la o lungime de aproximativ 2 mm, gata în luna august, atunci când începe să se usuce și se pot dezintegra în nuci.

Boudreau se poate întâlni în Europa de Est, Turcia, Caucaz, Mongolia, China, America de Nord și Japonia. Foarte rare în Orientul Îndepărtat. Ii place plante rare, păduri, mlaștini, riverbanks lacuri, ravene, grădini, urechiușe, pe marginea drumului, câmpuri. De asemenea, preferă solul argilos, există Glechoma hede- se simte destul de confortabil.

Cum de a colecta și recolta Glechoma hede-?

Pentru scopuri terapeutice, utilizând partea aeriană Boudreau, trebuie colectate la culoarea plantei, cu secera pentru a tăia sau foarfeci. Trebuie doar să alegeți o plantă intacte, care nu este pe frunzele calcarului. Apoi, trebuie să fie curățate cu grijă prin diferite impurități nedorite și bine uscat la umbră, stratul trebuie să fie subțire. Într-un uscător special de acest lucru va face mult mai ușor de a face acest lucru, utilizați temperatura optimă de 35 de grade. A se păstra în containerul nu bine acoperit mai mult de un an.

Proprietăți utile Boudreau

Partea aeriană a plantei conține o cantitate mare de tanin, caroten, rășină, amar, saponină, acizi grași și organici acizi, iridoide, minerale, aldehide, steroizi, flavonoide.

Aplicarea Glechoma hede-

Medicina traditionala foloseste planta ca un excelent diuretic, Burns, stomahic, expectorant, tonic, hipotensive, antipiretic, agent coleretic, antiseptic, diaforetic, anti-cancer.

Video: CENTAURY Proprietăți medicinale

De asemenea, o planta este folosit pentru tratarea pietrelor la rinichi si sisteme renale pentru tratarea malariei, dureri de gât, tiroida, stomatite, probleme cu splina, vezica biliară și ficatul. Utilizarea plantelor poate vindeca bronșită, traheită, astm, tuberculoză pulmonară, gută. Glechoma hede- ajuta cu rinita cronica, gastrita, dispepsie, enterocolita.

Ea este cea cu cel mai bun remediu pentru pofta de mancare, sistemul digestiv, reface metabolismul, ajută cu tumori ale ficatului, ciroza, icter, și, dacă este deranjat crampe la nivelul membrelor, în stomac și dureri intestinale.

Video: Plante medicinale. Glechoma hede-Infuzia cu iarbă Boudreau hede- folosit ca colir, în cazul în care a crescut lăcrimare, conjunctivita perturba frecvente. Compresele li se recomandă să se aplice în zona afectată, în cazurile de fracturi osoase, pentru a spori regenerarea țesutului osos. Douching va vindeca leucoree si gonoree. Suc, care este stors în luna mai, cu iarbă Boudreau hede- ajutor in ciroza sau cancer hepatic, bronhii, plămâni și gât. Oamenii de stiinta moderni au arătat că Glechoma hede- are efecte antitumorale și timetastatice.

In acest tip de plante de gătit, de asemenea, apreciate de aceasta poate fi redusă în ton corp.

Video: Plante medicinale

Boudreau aduce primavara miere și vara, în timp ce acesta are un gust incredibil, are o culoare galben deschis. În plus, planta este un decorativ, ea frumos acoperă solul, chiar și în timpul iernii.

Pentru a șterge pielea, dacă sunteți îngrijorat în mod constant cu privire la acnee, de asemenea, cu dermatita, eczeme, psoriazis ștergeți zona afectată cu perfuzie iarba recomandată Boudreau, 200 ml de apă clocotită este necesar pentru ea, o linguriță de plantă, până la o oră să insiste. De asemenea, este recomandat sa se consume infuzie calda intern pentru răceli, icter, astm, guta. Pentru a se clătește gâtul lor cu stomatita, gingivita, amigdalita.

Infuzia Boudreau hede- recomanda folosirea in menopauza, este necesar să se ia o lingura de desert de plante uscate, o jumătate de litru de apă în fierbere timp de 10 minute.

rinită cronică va ajuta la vindecarea această rețetă, este necesar să se amestece iarba Boudreau hede- cu coada șoricelului, se toarnă 200 ml de apă clocotită, se lasă timp de o jumătate de oră tot. Picura într-un nas 5 picaturi, de trei ori pe zi. De asemenea, îmbunătăți eficiența inhalării cu acest amestec.

Video: Boudreau plyuschevidnaya- Divine (officinalis) plante medicinale. 28 aprilie 2015.

Ulcerele, dermatită pielii, inflamații ale articulațiilor ajută la vindecarea svezhetolchennaya planta aburit pentru acest bandaj, se aplică pe zona afectată, astfel se vindecă mai repede și oprește procesul inflamator.
Dacă gută se recomandă să ia baie pentru picioare cu Boudreau hede-, astfel încât să puteți scăpa de durere.

Contraindicații Glechoma hede-

Amintiți-vă că acest tip de toxicitate, este luată numai după sfatul medicului. Este contraindicat în patologiile hepatice, în timpul alăptării, sarcina, alergii, probleme de coagulare a sângelui.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit