ZdorovGuru.com

Euonymus: proprietăți și aplicații utile

bereskletEuonymus are ajurata coroana. În primăvara și vara frunzele sunt de culoare verde închis, în toamna de culori vii - roz, galben, portocaliu, carmin, violet. Foaia poate fi de diferite culori. O mulțime de soiuri de Euonymus, se referă la foioase, copac vesnic verde de dimensiuni mici. Lăstarii el rotunjite formă de patrulater. Frunzele sunt opuse, și netedă.

Descriere Euonymus

Florile sunt mici se adună în multe flori, inflorescență racemose, care se dizolvă după frunzele se desfășoară. Fructele aduce Euonymus la jumătatea lunii octombrie, reprezinta tăbăcită, cutii uscate, pot fi aripi și înțepător. În interiorul conține o cantitate mare de semințe alb, rosu, maro. Cutii care nu sunt coapte verde pal. Euonymus crește în pădure, iubește solul umed, umed. Se prefera un climat temperat, este rar pentru a găsi într-un decor tropical.

Proprietăți utile Euonymus

Planta folosit vindecatori traditionale, fructele cele mai apreciate, ramuri și frunze. Lemnul în compoziția sa are o mulțime de pectină, glucide, acizi organici, taninuri, vitamina C, steroizi.

Sucursalele latre bogate în acizi grași, taninuri, glucide, antraglikozidy. Frunzele sunt bogate in alcaloizi vitamina C. Într-un număr mare de uleiuri seminte grase, cardenolide, antraglikozidov, uleiuri grase, acizi. Materiile prime necesare pentru a recolta o cantitate mică, se deteriorează rapid.

Euonymus Aplicație

Planta folosită vindecătorii tradiționali. Tincturi, decocturi sunt sfătuiți să fie utilizate în dureri de cap severe, tulburări nervoase. Ei au un laxativ, antiemetic, anti-virale, acțiune coleretic, antispastic.

Euonymus sfătuiți să ia ca o infuzie, decoct, pulbere, comprese eficiente. Medicamentele, care includ aceste Euonymus ajuta cu constipație, dureri de cap severe, bronșită, hepatită, dysbiosis intestinale. Remediu este eficient, este utilizat pentru tratamentul bolilor de inima, vasele de sânge. Lemnul este folosit pentru a face infuzii în alcool, folosindu-l poate vindeca hipertensiune.

Pentru a pregăti supa, veți avea nevoie de o linguriță de scoarță tocat, 500 ml de apă, se fierbe totul, apoi insista 3:00. Instrumentul va ajuta la boli ale inimii, vaselor de sânge, acesta trebuie să fie luate de trei ori pe zi, nu mai puțin de 1 lingura. Acesta este cel mai bun remediu pentru constipație.

Se recomandă să se utilizeze un Euonymus tinctura, pentru a se pregăti, scoarța este luat plante, 70% alcool. Infuzat timp de aproximativ două săptămâni. Bea nu mai mult de 10 picături de pre-diluat cu apă. Tinctura este luată în termen de două săptămâni. Mai ales este util în hipertensiune.

Se recomandă utilizarea perfuziei cu leziuni fungice ale pielii, unghiilor. Pregătiți-vă că nu este dificil, trebuie să luați ramuri înflorite - două linguri, la 200 ml de apă clocotită. Lubrifia pielea afectata de trei ori pe zi.vindecători Folk aprecia tincturi si decocturi. Pentru prepararea trebuie să ia frunze zdrobite uscate ax copac, se toarnă 250 ml de apă clocotită. Fierte timp de aproximativ 4 minute, timp de 2 ore. Se recomandă să utilizeze ca un diuretic, util în ascită. Bea cel puțin de trei ori pe zi.

Puteți pregăti insecticid în casă. Pentru aceasta va avea nevoie de materii prime - frunze zdrobite uscate, nu mai puțin de 5 linguri apa clocotita - 1 litru. Perfuzați aproximativ două ore, se filtrează.

Utilizarea diferitelor soiuri de Euonymus

1. soiuri europene Se ajunge la doi metri. Florile sunt de culoare verde. Ele sunt un număr mare de flori galbene și roșii. Semințele sunt toxice. Euonymus european are un efect curativ. Acesta constă dintr-un număr mare de alcaloizi amare. Infuzia poate vindeca malaria, este utilizat pentru constipație și de a stimula activitatea sexuală. Pulbere, tinctura, care este folosit pentru frunze, este un sedativ, folosindu-l poate vindeca scabia, a scăpa de nits, păduchi.

2. soiul japonez este obovate, frunze lungi de 8 cm, ele sunt coriaceous verde inchis. Top-i rotunjite. Florile sunt mici. Utilizate în scopuri decorative. Aceasta poate să crească în condiții diferite, majoritatea preferă răcoarea. Euonymus creste foarte incet. Mai vulnerabili sunt frunzele care sunt în partea de jos.

3. avere Aceasta se referă la un tip de plante perene, înălțimea de aproximativ 30 cm. Frunzele sunt opuse, simple, până la 4 cm. Ea aparține speciei de plante exotice. Folosit în medicină și ca un colorant natural.

4. verucoase Euonymus Bush, care ajunge la aproximativ 3 m. Frunzele sunt de forma ovala, capetele au lumină ascuțite, redusă de la ei, iar partea de sus galben-verde. Aparține cea mai bună formă de medicament. Pentru a aplica ramura medicala, lemn, fructele, acesta o cantitate mare dintr-un acid organic, vitamina C, flavonoide, acizi grași. Perfuziile și decoctions sunt utilizate pentru a trata durerile de cap, tulburări nervoase, prostatita, acesta este unul dintre cei mai buni agenți antiparazitar.

5. Euonymus cameră foarte mult iubește lumina, dar nu ar trebui să fie expus la lumina directă a soarelui. Iarna camera Euonymus trebuie să se răcească. Transplantată Euonymus o dată pe an.

6. Euonymus cu aripi Aceasta se referă la speciile de foioase. Înălțimea până la 4 metri. Excelent în creștere în lățime. Vă rugăm să rețineți că fructele de acest soi sunt foarte toxice, astfel încât acestea trebuie să fie utilizat cu extremă precauție. Cel mai bine este de a utiliza planta în scopuri decorative.

Deci, Euonymus aparține unei specii de plante de droguri, apreciate de vindecătorii tradiționali. Înainte de utilizare, trebuie să ia în considerare toate contraindicații, și ceea ce o plantă otrăvitoare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit