ZdorovGuru.com

Crassifolia - descrierea proprietăți utile, aplicare

Video: Mongolă chay.Badan crassifolia.

Crassifolia - este un evergreen și plante perene, a cărui înălțime este de 60-70 cm rizomi Lui târâtoare, cărnoase și ramificate, partea exterioară capătă o culoare maro închis, în timp ce fractura sau rizomul tăiate are o culoare roz deschis .. Dacă este o lungă perioadă de timp în aer liber, se întunecă foarte repede. Diametrul rizom poate ajunge la 3-3,5 cm în lungime și este de câțiva metri. În plus, din rizom principal lasă o rădăcină verticală destul de mare și cărnoase. Planta în sine are o tulpină groasă și desfrunzit de-trandafir roșu culoare, înălțime este 20-70 cm. Frunzele sunt destul de mari, radicale și strălucitoare, acestea sunt situate pe tulpini lungi și au o formă largă ovală, iar marginile frunzelor rotunjite dinți. Frunzele Sami sunt pieloase, groase și stocate timp de 2-3 ani. Crassifolia frunze colectate în priză, și puteți vedea pete întunecate pe partea lor inferioară. În toamna și iarna frunze de plante dobândesc o nuanță originală-roșu flacără.

Descriere crassifolia

Florile acestei plante este forma dioic, mici, regulate și nu au bractee, florile însele sunt dispuse în inflorescențe terminale, care au loc pe tulpini lungi rosiatic nuanță. Caliciu gol și are o formă de clopot petale de flori sunt în formă de ou, iar la lungime se ajunge la 12 mm, lățimea este egală cu 5-8 mm, florile sunt ele însele violet-rosu, alb sau roz. Bergenia crassifolia infloreste din mai până în iulie, până la apariția prima frunză. Și, în iulie și august există un semințe de maturare ale acestei plante. Cutii crassifolia de fructe au forma de formă eliptică uscată care are două palete divergente, după coacere se deschid pe cusătura laterală. semințele coapte ale acestei plante sunt alungite, mici, au colorat negru, și să ajungă la 1,5-2 mm lung. instalație de reproducere vegetativă are loc, adică, segmente de rizomi, este de asemenea posibilă propagarea semințelor.

Video: ceai Chigirsky (Bergenia crassifolia, ceai mongol). Cum de a pune la cale, proprietăți utile de ceai

Proprietăți utile crassifolia

Principalele rădăcinile plantei conțin o mulțime de taninuri, care sunt gallotaninov grup, adică conținutul de taninuri din rădăcini este de aproximativ 8-10%. De-a lungul timpului, cantitatea de taninuri din rădăcini crește doar, dar scade în frunze. În plus, rădăcinile bergenia conțin componente, cum ar fi isocoumarin, polifenoli, uleiuri esențiale, rășini, dextrină și zahăr. în frunzele plantei conțin o fenoglikozidov mult, care sunt, de asemenea, găsite în Bearberry. În general crassifolia bergenia Arbutina de conținut a devenit cea mai bogata sursa. Acest material dezinfectează perfect rinichilor si tractului urinar, iar acest lucru este foarte important în tratamentul oricăror procese inflamatorii în întregul sistem urinar. În plus, frunzele acestei plante în compoziția sa au hidrochinona ușor, galic și acid elagic. Planta în sine și rizomi sale conțin vitamine, carbohidrați, taninuri, flavonoide, mangan, cupru, fier, Arbutin, catechina și alte substanțe utile.

crassifolia AplicațieToate medicamentele acestei plante au astringent excelent, hemostatice, antimicrobian, efecte anti-inflamatorii și vindecarea rănilor. Cu toate acestea, este capabil de a reduce tensiunea arterială, peretelui vascular pentru a consolida și de a crește frecvența cardiacă. In plus, un bine îmbibat în apă și se spală rizomi de Bergenia adăugat la supe, într-un fel de mâncare pentru preparate din carne, dar frunzele sale sunt ușor folosite pentru prepararea unui ceai revigorant. Această băutură are un efect excelent tonic, întărește forța de sex masculin și are proprietăți anti-stres. Ceaiul din planta poate fi beat, fie cald sau rece.

Dacă acesta este un extract apos din frunze și rizomi de Bergenia, băutura cu colita, tuberculoza, pneumonia acută și cronică, hemoragie pulmonară când, tuse convulsiva, boli respiratorii acute si a gripei, precum si pentru tratamentul durerilor de cap si de dinti. Saxifrage a devenit mijloace excelente de tratament al laringitei, febra, reumatism, artrita reumatoida, boli ale tractului gastro-intestinal, hemoroizi, este utilizat pentru tratamentul gușei și boli ale tractului urinar.

Dar, în ginecologie crassifolia practica de perfuzie este utilizat pentru sangerari menstruale foarte grele, care au fost cauzate de anumite procese inflamatorii in fanere, fibrom uterin, postpartum, hemoragie metropatiey și după hemoragii uterine și pentru tratamentul eroziunii cervicale. În cazul în care rădăcinile plantelor, în ginecologie extractele lor sunt folosite pentru tratarea vaginite și eroziune cervicală. De obicei, tinctura de Bergenia utilizați împreună cu antibiotice și sulfamide, ajută pentru a scăpa de diaree și dizenterie, ca împreună aceste medicamente inhibă E. coli dizenterie. Decocturi de plante utilizate pentru spălarea gâtului cu angină, pentru tratamentul proceselor inflamatorii cronice în gât, pentru tratamentul stomatitei, precum și pentru tratamentul proceselor inflamatorii ale pielii și mucoaselor. Compresele decoctul sau infuzie utilizare Bergenia în tratamentul rănilor și ulcerelor non-vindecare, leziuni si in tratarea dermatozelor. În plus, saxifrage crassifolia are adaptogen, antitumoral, antispastic, imunomodulator, anti-hipoxic, anti-stres și efect antipiretic.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit