ZdorovGuru.com

Coada-calului - proprietăți medicinale

În acest articol, ne vom concentra pe coada calului. Vom vorbi despre proprietățile sale benefice medicinale, cum în medicina populară se utilizează această plantă și dacă aceste plante contraindicații.

Ce este coada calului? rizom perene Erbacee negricios segmentate, este adesea un noduli rotund - nuci Mealy. Ramurile sunt situate la nodurile inelelor stem, uneori, forma ramuri secundare mai mici. Ramuri erecte simplu.Coada calului proprietăți medicinale utile

Video: Coada-calului - proprietăți și aplicații de vindecare

Ce efect curativ util de coada calului? The spikelets-pistiluri, tinere tulpini de culoare roz-violet conține substanțe azotate, grăsimi, carbohidrați și acid ascorbic. Numai pentru uz de tratament sterile vegetative muguri, acestea apar la începutul verii. Iarbă în sine cuprinde: un ulei esențial, alcaloizii, tanin, flavonoide, substanțe rășinoase și amare, oxalic, malic și acid silicic, caroten. Are: o, hemostatice, efect anti-inflamator diuretic.

Coada-calului este folosit în medicina populară

Așa cum este utilizat în medicina tradițională? Alocați coada calului, ca antiseptic, hemostatic, vindecarea rănilor, astringent. De asemenea, este un bun diuretic, ajută la dizolvarea și elimina pietrele din vezica urinara, rinichi, reduce proteine ​​in urina, reduce umflarea, ajută la îmbunătățirea metabolismului. coada calului proaspăt poate freca sau mesteca si folosite pentru tratarea ulcerului și arsuri, răni, ambele comprese articulatii bolnave. Pentru a reduce umflarea și ca un diuretic pentru a ajuta la un suc bun de coada-calului.

Infuziile utilizate pentru tratamentul bolii renale, edem, boala vezicii urinare, hipertensiune, boli ale femeilor, ateroscleroza. Decoctul poate spala rana cu eczeme si ulcere. Face cu abraziuni lotiuni si reumatism si articulatii dureroase, guta fac comprese.

Dacă epistaxisul trebuie să îngroape perfuzia nas, și la diferite inflamații și gargară gât inflamat.Se prepară unguentul de coada calului, care se aplică topic.

Tinctura de iarbă de coada-calului in diabet este capabil de a reduce nivelul de zahăr din sânge. suc de plante întărește leucocitoza și cu suc de mama și mama vitregă a catar a tractului respirator superior și ameliorarea răgușeală.

Video: Proprietățile medicinale Coada-calului

contraindicații coada calului

Care sunt contraindicatiile au atunci când se utilizează această plantă? Nu poți lua cu coada-calului inflamație a rinichilor.
Coada-calului fotografie:


Proprietatile curative ale plantelor si remedii populare TratamentulProprietatile curative ale plantelor si remedii populare TratamentulProprietatile curative ale plantelor si remedii populare Tratamentul

Video: Proprietăți medicinale de coada-calului coada-calului și utilizate în medicina populară


Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit