ZdorovGuru.com

Rădăcină Hrean: proprietăți utile

Video: Proprietăți utile de hrean tratament hrean hrean

Koren hrena poleznyie svoystvaHrean încă din cele mai vechi timpuri folosite în gătit ca un condiment iute. Mulți bucătari compara hrean și muștar - deci este ascuțită și înțepătură. Dar nu toată lumea știe că iadul poate fi folosit nu numai ca un condiment, dar, de asemenea, ca plantă medicinală.

Hreanul este folosit în medicina populară ca un remediu care previne apariția celor mai multe stări de boală. De asemenea, hrean este eficient ca o plantă, și cauze creșterea poftei de mâncare la om.

Compoziția chimică a hreanului

Compoziția chimică a hrean includ uleiuri esențiale, care au proprietăți antiseptice și acțiuni. Și cele mai multe dintre vitaminele si mineralele umane necesare.

Hreanul poate fi găsit 16% glucide, 3% compuși ai azotului, precum și grăsimi sănătoase.

Știați că, în hrean conține acid ascorbic (vitamina C) este mai mare decât în ​​populare și bine cunoscute tuturor lamaie.

compoziția chimică Hrean reprezentat ca potasiu, sodiu, fosfor, fier și sulf. Acesta conține, de asemenea, uleiuri esențiale muștar, zahăr, aminoacizi, substanțe de proteină bakturitsidnoe - lizozimul, amidon, rășini, fibre, vitamine, PP, caroten.

Volatile conținut în hrean capabil de a distruge microorganismele patogene care intră în intestinul uman.

Vă rugăm să fiți conștienți de faptul că hrean proaspete substanțe utile pot fi stocate timp de 7 zile, atunci aceasta este o plantă comună.

Deci, nu au încredere în publicitate, și cred că iadul, care este vândut într-un magazin în borcane frumoase - este agent util și benefic. Acolo nu conține substanțe nutritive.

proprietăţi utile

Substanța conține hrean sinigrin glicozid care scinda ulei forme de muștar și o altă lizozimul substanță utilă. Toate aceste substanțe au proprietăți bactericide.

ulei de muștar este, de asemenea, numit Alil - aceste uleiuri contribuie la formarea calităților gustative ca claritate și condiment hrean.

Dacă respirați fumul de hrean, aceasta poate duce la apariția unei tuse puternice grele, precum și provoca lăcrimare.

Radacina de hrean proaspat ras in doze mici, actioneaza ca un amplificator de secreție a tractului gastrointestinal, care cauzează un apetit puternic. Dar, dacă exagera cu doza de hrean, consecințele pot fi grave, și anume - în gastroenterită acută.Folosirea frunzelor hrean conferă o persoană saturația de acid ascorbic, mirozinom enzimă și ulei de muștar.

Proprietatile curative ale hreanului

Medicina tradițională a avut mult timp cunoștințele despre proprietățile medicinale ale hrean.

Este cunoscut faptul că Hreanul are următoarele proprietăți:

  • coleretic;
  • expectorant;
  • antiscorbutice;
  • Anti-inflamator.

Video: Hreanul (Armoracia rusticana). Rețete și proprietăți utile de hrean

utilizarea hreanului în boli ale tractului gastrointestinal, procese inflamatorii acute care apar în corpul uman, ca și în stări patologice care apar in ficat si vezica urinara. Hreanul este eficace în lupta împotriva artritei reumatoide, boli dermatologice, precum și pentru răceli.

Sciatica, în ultimele câteva secole tratate de hrean. Am folosit acest lucru ca rădăcină: rădăcină frecat pe o răzătoare fină, iar suspensia rezultată a fost înfășurat în pânză. Apoi a aplicat „cartonaș galben“ la locul, pe care omul îngrijorat.

Pentru prevenirea bolilor virale, cum ar fi SARS, se recomandă adăugarea de alimente hrean. Dacă toate aceeași persoană este bolnavă, ar trebui să facă imediat, așa-numitele cataplasme la picioarele lui hrean. Puteți găti aceeași pulpa ca și în tratamentul sciaticii.

hrean rece este utilizat în combinație cu miere. Pentru a pregăti rețetă sănătoasă va avea nevoie de rădăcină de hrean proaspete și miere. Rădăcina de necesitatea de a freca și se amestecă în cantități egale de miere. Astfel de nămol ar trebui să mănânce de 3 ori pe zi, după mese, în cantitate de o linguriță.

În majoritatea medicilor de medicina traditionala surse au indicat că perechile de hrean pot scuti pacientul de cancer uman de metastaze grele. Acest lucru se poate face cu ajutorul aceluiași pulpa de hrean. Pentru a face acest lucru, aveți nevoie pentru a răzui rădăcină de hrean proaspăt pe o răzătoare și inhaleaza plantele cu vapori de aproximativ 5 minute pe zi.

Ca un iad de droguri diuretic Imi place sa folosesc în India. Acesta descrie utilizarea hreanului și ca mijloc de a reduce inflamația gingiilor și elimină flux. Pentru tratamentul se toarnă 1 linguriță hrean apă proaspătă sau vin la fierbere într-o cantitate de 250 ml, și a pus într-un loc cald pentru a insufla. După 5 ore, este posibil să se înceapă un tratament de apă de gură. Dar acest lucru ar trebui să se facă pe tot parcursul zilei - la fiecare 30 de minute. De asemenea, puteți utiliza această infuzie cu angină și procesele inflamatorii ale tractului respirator superior.

Inflamată formarea de puroi trata compresă de must de hrean.

Japonez de cercetare în domeniul medicinii au dovedit că hrean poate fi utilizat ca un agent care previne cariile. Acest lucru se datorează faptului că hrean acționează bactericid și ucide bacteriile care pot prolifera într-o cavitate de companie. Deloc surprinzător, japonezii folosesc toothpastes cu adăugarea de peroxidază de hrean. Același lucru se poate face la domiciliu. Ca o măsură de precauție pentru noapte să se spele pe dinți de pastă de dinți regulate, care au terci de hrean.

Pentru a păstra rădăcină pentru o perioadă lungă de timp, se recoltează în două moduri. Primul - este stocarea hreanului în forma sa inițială într-un loc răcoros întuneric - de exemplu, în pivniță. Dar, asigurați-vă că pentru a stoca rădăcina în nisip. Acest lucru ajută la păstrarea toate vitaminele și mineralele.

De asemenea, rădăcinile de hrean se poate usca și se macină într-o pudră. Uscat rădăcină poate fi în cuptor și apoi măcinat într-un blender sau râșniță. Păstrați pulberea este necesară în borcane de sticlă.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit