ZdorovGuru.com

Medicamente care stimulează sistemul imunitar

Video: Ce vitamine ridica imunitatea? - Dr. Komarovsky

Lekarstva stimuliruyuschie ImmunitetDatorită imunității nu putem fi frică de boli, virusuri, bacterii și infecții. Dar când sistemul nostru imunitar începe să scadă, atacul bolii. De exemplu, ai spus un terapeut când ai vorbit cu el cu plângerile de nas infundat, tuse, febră și alte complicații ale gripei? Cu siguranță, ați auzit că prima cauza de răceli - aceasta imunitate scazuta.

Imunitatea - o funcție de protecție a corpului - sau mai degrabă, capacitatea sa de a lupta cu microorganismele străine, infecții și viruși care pot penetra.

Sistemul imunitar al fiecărei persoane sunt împărțite în celular și umoral. Datorita imunitatii celulare in organism sunt protejate de astfel de celule, ca neutrofile, eozinofile, bazofile. Imunitatea umorală se bazează în întregime pe substanțele biologice și chimice. imunitatea celulară și umorală sunt inseparabile unul de altul.

Atunci când este necesar pentru a îmbunătăți sistemul imunitar?

Procesul se spune pentru a îmbunătăți imunitatea imunostimulare. Consolidarea imunității neapărat necesară în cazuri cum ar fi:

  • boală pe termen lung a unei haraktera- infecțioase sau inflamatorii
  • Imposibilitatea de a îmbunătăți pacientului bunăstarea cu un lechenii- adecvat
  • Dacă rănile de pe corpul nu se vindeca pentru o lungă de timp
  • În cazul în care o persoană care suferă de răceli de mai multe ori pe an pentru a
  • În condiții acute immunodefitsita-
  • In zabolevaniyah- cronice
  • În timpul sarcinii și după nee-
  • Dupa interventii chirurgicale grele, care au nevoie de reabilitare pe termen lung și de reconstrucție.

Cum de a crește imunitatea?

Imunitatea poate spori oamenilor mijloace (ciorbe, infuzii de plante) și medicamente. Printre acestea din urmă să aloce separat medicamente care cresc numai imunitatea celulară sau umorale numai (ce fel de imunitate pe care „suferă“, ar trebui stabilită de medicul curant nu va fi capabil să facă acest lucru).

Video: Cum de a stimula imunitatea

Chiar si complexele de multivitamine obișnuite pot crește în mod semnificativ unei persoane sistemului imunitar, mai ales atunci când vine vorba de răceli.

Crește rezistența la infecții

Poate că ați observat că unii oameni nu se pot îmbolnăvi de răceli în câțiva ani, nu tuse, nu se plâng de un nas care curge și alte simptome neplăcute, și cineva prinde imediat o răceală la cea mai mică proiect. Toată materia în stabilitatea corpului uman la viruși și bacterii, provocând o răceală sau orice altă boală.

Pentru a crește rezistența organismului la factorii externi adverse, este posibil să se utilizeze vitamine, suplimente de fier, precum și o varietate de steroizi anabolizanți. Dar, pentru început, se recomandă să se înceapă cu un produs de „simple“ pe bază de extracte din plante. Printre cele mai frecvent utilizate și eficient este Echinacea. Acesta poate fi achiziționat de la orice farmacie sub forma de tinctura sau tablete (în funcție de modul în care vedeți apt să-l accepte). Pentru a crescut constant imunitatea, echinacea trebuie luate cel puțin 3 săptămâni.Printre stimulatorilor artificiale ale imunității izolate - diutsifon, tsikloferon, metiluracil sau levamisol.

Prezentare generală pentru a spori imunitatea

Absolut toate instrumentele care îmbunătățesc sistemul imunitar, sunt clasificate în funcție de origine, precum și cu privire la modul în care vor avea un impact asupra organismului uman. Dacă sunteți doar pe cale de a consolida și de a îmbunătăți sistemul imunitar, începe cu Echinacea purpurea. Acesta conține un număr mare de uleiuri esențiale, vitamine, oligoelemente. Echinacea ucide bacteriile din organism, purifica sangele, creste nivelul numărului de globule albe. printre medicamentele testate care conțin în echinacea compoziția sa, izolat Immunal.

O altă plantă are proprietăți imunostimulatoare și, în consecință, - medicamente cu el - este ginseng siberian. Medicamentele pot fi găsite în forma unui extract. În Eleutherococcus conține cafeină, care îmbunătățește se potrivesc și oferă energie suplimentară.

Ginseng, magnolie chineză - este încă două cunoscut extract de medicament care posedă nu numai o activitate imunostimulatoare, dar, de asemenea, - creșterea eficienței umane, scuti de stres, dar dacă acestea sunt în aplicarea lor să depășească doza, rezultatul poate fi de câteva zile pentru a suferi de insomnie.

grup de droguri bacteriene

Următorul tip de medicamente legate de cele care imbunatatesc sistemul imunitar, sunt medicamente bacteriene. Acestea conțin o cantitate semnificativă de bacterii care trebuie să pătrundă în corpul uman și, în cazul unei eventuale infecții, cum ar fi infecțiile virale respiratorii acute, aceste bacterii vor „salva“, corpul tau. De fapt, luați mikrovaktsinu, care ajută la lupta împotriva virusurilor patogene, bacterii și infecții. Pentru medicamentele de acest tip includ: Ribomunil, Imudon, Likopid, IRS-19, Urovaks.

Preparate de interferon

Preparatele de interferon se bazează pe de sânge tratate special sau mijloacele concepute de tehnologie de inginerie genetică. Spre deosebire de medicamentele menționate mai sus, interferon trebuie să fie achiziționate numai pe bază de rețetă. Acest lucru este justificat de faptul că numai în corpul uman conține 20 de interferoni diferite și om lipsit de experiență în stradă, care este ceea ce oamenii normali fără cunoștințe specifice nu alege cel de care este nevoie în acest moment. La farmacie puteți găsi produse care conțin interferon ca: Laferon Grippferon, Velferona, Viferona- în lupta împotriva virusului gripal folosit - Anaferon, arbidol, Kagocel sau Amiksin.

Stimularea suplimentară a imunității

Pentru stimulare suplimentară a imunității, de exemplu, în timpul reabilitării după arsuri, răni, leziuni și operații, utilizați un produs care conține un extract dintr-o glanda timus a unui animal - Timalin, timozină, Timogen, Timaktid. Astfel de mijloace trebuie să prevadă în mod necesar medic.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit