ZdorovGuru.com

Ginseng

proprietăți farmacologice

indicaţii

Doze si mod de administrare

efecte secundare

Prețurile în farmaciile online:

de la 39 de ruble.

Ginseng - o familie de plante Araliaceae

Ginseng - o planta perena din familia Araliaceae, având un ax în formă de ramificare rădăcină până la 25 cm în lungime, dlinnochereshkovye frunze pe lungimea tijei de 70 cm, verde pal Similar cu pinionul din flori umbrelă colectate. Fructul de ginseng este o drupă roșu aprins două semințe.

proprietăți farmacologice

Ginseng timp de secole a fost folosit de fitoterapeuti chinezi ca mijloc de prelungire a vieții. Pe baza ei se prepară o multitudine de medicamente.

In practica medicala, utilizate radacina de ginseng si frunzele sale. Acesta conține ginsenozide și polizaharide, care ajuta la scaderea nivelului de zahar din sange si nivelul de colesterol, precum și întărirea sistemului imunitar. Compoziția include, de asemenea, glicozide ginseng rădăcină, taninuri, alcaloizi, pectine, vitamina C, rășini, sulf, zinc, aluminiu, cupru, siliciu, potasiu, magneziu, fier, calciu, fosfor. Polizaharidele, peptide și uleiuri esențiale conținute de acestea au o activitate biologică bună.

La aplicarea ginseng exercită o imunostimulatoare, anti-stres și anti-oxidant acțiuni. Pregătirile pe baza de rădăcină de ginseng ajută organismul să lupte împotriva diferitelor boli, datorită capacității sale de a forma celule imune specifice care distrug bacteriile dăunătoare și virușii. În opinia ginseng este eficient în cazurile care implică niveluri scăzute de celule albe din sânge.

Datorită proprietăților de ginseng ajută persoanele care se confruntă cu stres sever si oboseala. Planta regleaza hormonii de stres, și organismele de sprijin, care sunt responsabile pentru producerea lor - glanda pituitară, glanda suprarenală și hipotalamus. De droguri crește producția de endorfine.

În aplicarea ginseng imbunatateste functiile atentie si memorie stimulează producția pancreatice de bilă și respirația celulelor creierului, si, de asemenea, normalizeaza ritmul cardiac. Rădăcină de ginseng ajută cu tulburări ale funcției sexuale la bărbați.

De asemenea, pozitiv este abilitatea de droguri de tratament pe termen lung ginseng, realizate pe baza sa, ca un mijloc care nu creează dependență.

Ginseng este produsă nu numai sub formă de material vegetal la sol - în baza produce granule, tablete, capsule si tincturi alcool.

indicaţiiGinseng este prescris pentru tratamentul oboselii, stresului mental si fizic, neurastenie, oboseală excesivă, slăbirea funcției sexuale, hipotensiune arterială.

Utilizarea unui ginseng în mod eficient timpul de recuperare de la boli severe, pentru a îmbunătăți rezistența organismului și operabilitatea. Este folosit pentru a consolida sistemul imunitar la vârstnici.

Ginseng este recomandat ca medicament suplimentar pentru nevroze si diabet de tip 2.

Doze si mod de administrare

granule Ginseng ia de 2-3 ori pe zi, timp de 30 de minute înainte de a mânca. O singură doză de medicament pentru adulți și copii peste 15 ani este de 20-30 de pelete, de până la 10 ani - 1/3 din doza pentru adulți, 10-15 ani - doza pentru adulți.

Tinctură de ginseng se administrează pe cale orală 30-50 picaturi de 2-3 ori pe zi, timp de 30-40 minute înainte de mese. De asemenea, este utilizat extern pentru vindecarea ulcerelor venoase și necroza țesutului care apar cu diabet zaharat.

tinctura de alcool pot fi achiziționate de pe raft la farmacie, si te poti face acasa. Pentru a face acest lucru, rădăcină uscată zdrobit se toarnă vodca și insista timp de 4 săptămâni, agitând ocazional. La 1 litru este necesar să se ia aproximativ 30 de grame de material uscat.

Doza zilnică de comprimate ginseng pentru adulți este de 1-2 bucati. Capsulele de ginseng sunt luate cu alimente de 2-3 ori pe zi, timp de 1-2 bucăți. Durata tratamentului - 25-30 de zile. Dacă este necesar, un tratament repetat cu un interval de 2 săptămâni.

Ca un anti-stres și de medicament tonic recomandat să luați 100 mg (1/2 comprimat) formulare de 2 ori pe zi timp de 11 săptămâni.tinctura de alcool de ginseng

Pentru a crește capacitatea mentală de a primi 400 mg (2 comprimate) de medicamente în fiecare zi.

Când disfuncția sexuală administrată de 600 mg (3 comprimate) ginseng zilnic.

efecte secundare

În aplicarea capsulelor ginseng de opinii pot provoca dureri de cap, diaree, insomnie, greață, nervozitate, vărsături, creșterea excitație, tahicardie, arc sângerare, creșterea tensiunii arteriale, edeme.

Tinctura, material vegetal, precum și ginseng în granule poate cauza hipoglicemie, tulburări ale somnului, tahicardie.

Contraindicații

Capsule, tablete, tinctura și ginseng în granule nu este indicat la pacienții cu hipersensibilitate, hipertensiune, insomnie, iritabilitate, tulburări de somn.

Nu luați ginseng la copii sub 10 ani și femei în timpul sarcinii și alăptării.

Tinctură de ginseng este contraindicat la persoanele cu boli hepatice.

supradoză

Potrivit comentarii, ginseng, în cazul depășirii dozei recomandate poate determina creșterea tensiunii arteriale și insomnie.

informaţii suplimentare

Aceasta a marcat incompatibilitatea absolută a alcoolului cu această plantă medicinală. Ginseng crește efectul agenților hipoglicemianți și warfarina.

Pentru a păstra proprietățile terapeutice ale ginseng trebuie păstrate într-un întuneric, uscat, rece și protejat de lumina directă a soarelui. Perioada de valabilitate - 2 ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit