ZdorovGuru.com

Salvie

Tipuri și descriere

indicaţii

proprietăţi utile

Contraindicații

Prețurile în farmaciile online:

de la 53 de ruble.

Video: Shalfey.wmv

Salvia officinalis - o plantă medicinală perena

Video: roșu și salvie !!! super-prikol !!!!!!

Salvia este o planta perena, care face parte din familia Lamiaceae. Sage este considerat a fi locul de nastere al Mediteranei. In urma descoperirea proprietatilor curative ale plantei a început să se răspândească și să fie introduse în întreaga lume.

Tipuri și descriere

Genul salvie cuprinde aproximativ 700-900 de specii si subspecii de plante - ambele erbacee și lemnoase.

Cele mai frecvente tipuri includ: salvie de aur, luncă, nucșoară, verde, lavandolistny, medicament. Bucșe acestei plante poate ajunge la aproximativ 120 de centimetri în înălțime. Frunze de salvie aspră și încrețită, iar când atingi le simți în jos (frunzele sunt ovale în formă). În funcție de specie sau subspecie de plante si flori pot fi de diferite culori, de la violet la alb.

Fructele salvie - sunt mici in diametru, nuci de 2,5 mm. Nuci au o culoare maro. Compoziția plantelor include următoarele componente: saponine, diverse uleiuri esențiale (humulene, camfen, tuionă, borneol, pinen, etc.), rășini, triterpenoids, acidul fosforic. În plus, compoziția include calciu oxalat de salvie, alcaloizii diterpene, flavonoide, săruri, estrogen, niacin, fitosteroli, minerale (fosfor, calciu, zinc și altele), vitaminele A și C, riboflavina.

indicaţii

Proprietăți utile de salvie au devenit cunoscute în întreaga lume. Planta este folosită în bucătărie, în cazul în care acesta este utilizat ca condimente picante. Aplicați salvie în bucătărie a început în secolul al 17-lea. Ca o planta condimente de amestecuri de bine cu preparate din carne, pește, ouă, brânză și roșii.



In Italia planta este utilizat în formă uscată. Indigenii de multe ori adauga la pizza, paste. În Franța, salvie stropit pe pâine prăjită, care a fost inițial unse cu sos de usturoi. Unii bucătari adăuga un salvie în umplutura, supe de legume, paste, sosuri, mezeluri, plăcinte, deserturi si multe altele.

În vara anului salvie medicament este utilizat pentru a preveni sete. Din produce perfuzie, folosit pentru a face cuburi de gheata. În acest fel puteți potoli setea rapid și revigorează organismul.

După ce iarba este uscat, durata de conservare este de 6 luni. Salvia officinalis ar trebui să fie depozitate în recipiente de sticlă. În salvie proaspete pot fi stocate timp de 2-3 săptămâni și de a salva în acest timp proprietățile sale utile și aroma. instalație de depozitare necorespunzătoare va pierde rapid aspectul său original și proprietăți de vindecare.

Proprietăți utile de salvie în Europa medievală folosită pentru a îmbunătăți memoria. În America de Ziua Recunostintei Ziua de curcan stropite în conformitate cu planta pentru a da un gust incredibil.

In medicina, salvie a început să fie folosit la sfârșitul secolului al 19-lea, dar proprietățile curative ale plantelor a fost cunoscut mult timp înainte de această dată. Inițial salvie a fost considerat leacul pentru toate bolile. Bazat pe ea la domiciliu ar putea oferi un mijloc de a ușura dureri severe în gât. Planta, de asemenea, utilizat pentru distrugerea infecțiilor în cavitatea orală.Ulei esențial de salvie

Extracte de salvie medicinale elibereaza de stres, slăbi frigul, dezinfecta rănile și bucăți. Ulei esential de salvie folosite pentru clătire a părului, precum și pentru a recupera culoarea lor naturală. În cosmetologie plantelor servește pentru a da săpun miros și diverse produse cosmetice.

proprietăţi utile

Frunzele, tulpinile, florile de plante contin vitamina A, fier, calciu. Aceste substanțe sunt deosebit de importante pentru sanatatea dintilor, oase și piele.

Video: Proprietăți medicinale Sage

Medicamentele care se bazează pe plante folosite pentru tratamentul herpesului, boala Alzheimer, gastrită, boli ginecologice, flatulență. În plus, planta este prescris pentru pierderea de memorie, poftei de mâncare, pentru a reduce bufeurile în timp cu menopauză gingivita.

Contraindicații

Contraindicații includ salvie în timpul sarcinii și alăptării, deoarece planta conține o substanță otrăvitoare - Tujon. Acest material are capacitatea de a se acumula în organism, după care pacientul poate prezenta convulsii, leziuni hepatice, și va suferi un sistem nervos.

Dacă luați planta în timpul sarcinii, această neglijență poate duce la pierderea copilului. Trebuie amintit faptul că planta produce o creștere a tensiunii arteriale, deci nu ar trebui să fie luate pentru hipertensiune.

Contraindicații la salvie sunt, de asemenea, diabet zaharat, epilepsie.

Video: SAGE. CREȘTERE ȘI GRIJA MEDICALE PROPRIETĂȚI

Utilizați warfarină și alte anticoagulante strict interzise în legătură cu salvie, deoarece cumarină (o substanță care este parte a instalației), în combinație cu medicamente de date pot provoca sângerare.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit