ZdorovGuru.com

Pelin

proprietăţi utile

formele de dozare

indicaţii

Contraindicații

Condiții și termeni

Video: Pelin. Așa cum am stricat stomacul. Soluția de rezolvare.

Prețurile în farmaciile online:

de la 29 de ruble.

Artemisia este utilizat pentru tratamentul bolilor gastrointestinale

Video: Faceți cunoștință cu Alena Pelin în clubul femeilor (august 2016)

Pelin - plantă care aparține familiei Asteraceae. Planta are o rădăcină lignificate scurt ramificată. Pelin poate crește până la doi metri. Tulpinile sunt erecte planta, multe ramuri, în partea superioară. Ei au o culoare gri-argintiu. Pelinul planta are un miros picant puternic și un gust amar.În prezent, există aproximativ patru sute de specii de pelin. Toate aceste specii sunt distribuite pe scară largă în Eurasia, Africa de Nord și de Sud, America de Nord. pelinul iarba crește în întreaga Eurasia. Este în Caucaz, în Siberia de Vest. Kazahstan și Asia Centrală ar putea fi, de asemenea, considerat locul de nastere al pelin. Planta creste in zonele goale, abandonate. Pelin alege adesea marginea copac pe marginea drumului. Recoltare de medicamente hrana pentru animale în timpul perioadei de înflorire. Atunci când colectarea trebuie doar să taie vârfurile cu frunze de pelin.

Colectarea de plante medicinale la timp este foarte important, deoarece recolta târziu conduce la faptul că planta de pelin uscat poate deveni întuneric, și coșuri de plante se va prăbuși. sagebrush uscate pot fi în poduri, în umbră. Pentru uscarea plantelor răspândite slab. În același timp, nu trebuie să uităm din când în când să se întoarcă iarba să-l păstrați putrezit. plantă uscată în mod corespunzător are un miros aromat, picant. Gust de plante are un picant-amar.

proprietăţi utile

Proprietăți utile de salvie explicate substanțele active, care are o instalație. Pelin cuprinde absintin, anabsintin, flavonoide, tuionă, pinen, cadinene, bizabolon, hamazulenogen, Selin. frunze de pelin au un alcaloizi volatili, kapillin. In planta gasit acid ascorbic și vitamina A. De asemenea, pelinul conține malic și succinic acizi, taninuri, caroten.

substanțe din plante, care sunt în pelinul iarbă, stimulează funcția reflexă a pancreasului și vezicii biliare. Acestea cresc separarea de bilă, îmbunătățind astfel digestia. Proprietățile pelinul determinat și prezența uleiului esențial în compoziția plantelor, ceea ce contribuie la normalizarea sistemului nervos central uman. Pelinul, de asemenea, cunoscut ca având bactericide și proprietăți fungicide, deoarece conține hidrocarburi nesaturate.

formele de dozare

Industria farmaceutica produce o tinctura de alcool de 20% din pelin. De asemenea, pelinul face parte din mai multe ceaiuri de udare și gura-coleretice, care sunt vândute în farmacii.

indicaţii

tinctura de alcool de pelinPelin larg utilizat pentru tratamentul diferitelor boli ale tractului gastro-intestinal. pelin aplicate si pofta de mancare. Gustul de ceai sau tinctura de pelin, dar puteți obține rapid obișnui. Ceaiul poate fi îndulcit, dar de zahăr este rău întrerupe de pelin. Se crede că ceaiul fără zahăr obținut din planta funcționează în mod eficient. Uneori, ceai de pelin fiert cu menta piperata, așa că devine mai plăcută la gust. Tratamentul ajuta cu pelin enterocolită, ficatul și rinichii. In medicina populara, pelinul este utilizat infuzii si decocturi pentru anemie și insomnie. Rezultate bune pot fi obținute în tratamentul pelinului anemie, obezitate, migrenă. De multe ori, pelinul este utilizat în terapia combinată cu alte medicamente. asa trata tuberculoză pulmonar și hipertensiune arterială, febră și umflarea. Este util să clătiți gura cu infuzie de pelin, cu un miros neplăcut.

Video: sistemul de franare. Video de la vrăjitoare Alena Pelin

Sage tinctura poate fi diluată cu apă fiartă caldă într-un raport de 1:10 și utilizat pentru colire în procesele inflamatorii. O astfel de tinctură diluată de pelinul este folosit pentru comprese pentru inflamarea periostului, echimoze, articular reumatism

Contraindicații

Este de dorit să se utilizeze pelinul pentru o lungă perioadă de timp sau la doze mari. planta pelin poate provoca o tulburare a sistemului nervos, astfel incat tratamentul pelinul nu trebuie să depășească două săptămâni. Suma maximă pe care se poate aplica tratamentul pelinului o lună. După tratament, trebuie să ia o pauză de două săptămâni, este posibil pentru o lună. În aplicarea unor cantități mari de pacient pelinul poate otrăvit. Semnele de intoxicație sunt dureri de cap severe, amețeală, tremor, spasme musculare, pierderea cunoștinței și chiar halucinații. În cazul otrăvirii plantelor, solicitați imediat asistență medicală.

Aplicând pelinul contraindicat la pacienții care au o instalație alergie. Nu folosiți plante însărcinate și femeile care alăptează, pacienții care suferă de anemie, sângerare. Persoanele cu ulcere gastrice și gastrită cu aciditate scăzută, utilizarea pelinului este contraindicată - în acest caz, aciditatea va fi chiar mai mic.

Condiții și termeni

Uscat pelinul planta poate fi depozitat timp de doi ani într-un loc uscat și rece. Tinctura de plante este depozitat timp de trei ani.

Distribuiți pe rețelele sociale:

înrudit